Psihoterapie pentru Anxietate, Depresie, Atacuri de Panica, Fobii, Obsesii, Tulburari Psihice, Dezechilibre Emotionale, Dependente. Consiliere psihologica pentru Familie si Cuplu. Optimizare, si Dezvoltare personala.
ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihologie Psihologie Constanta

CONSILIEREA PSIHOLOGICA SI TERAPIA IN PROBLEME SEXUALE

CONSILIEREA PSIHOLOGICA SI TERAPIA IN PROBLEME SEXUALE
Autor: MARIA STEFANIA BOLDEA
Consilierea s-a dovedit a fi benefica pentru persoanele care au dezvoltat anxietate legata de dimensiunea penisului. Psihoterapia ajuta pacientii sa-si identifice si sa corecteze eventualele opinii distorsionate privind penisul lor, sa-si construiasca increderea in sine si sa-si depaseasca temerile cu privire la relatiile sexuale.

Terapia permite acestor barbati sa isi depaseasca anxietatea cu privire la satisfactia oferita unui posibil partener. Fara acest tip de interventie, multe persoane nici nu indraznesc sa se implice in relatii sexuale. Exista numeroase reclame la suplimente nutritive care pretind ca ar avea ca rezultat marirea penisului, dar exista foarte putine dovezi ale acestui fapt.

Consultarea unui sexolog
Multi oameni au diferite probleme legate de viata sexuala la un moment dat. Unii oameni depasesc singuri aceasta problema, dar pentru altii, problemele sexuale pot provoca o multime de alte probleme si chiar nefericire. Un specialist in sexologie poate ajuta oamenii sa isi rezolve problemele sexuale astfel:
- la barbati: scaderea libidoiului, dificultatea de a mentine sau a obtine o erectie (disfunctie erectila), ejaculare prematura sau alte probleme de ejaculare;
- la femei: scaderea libidoului, dificultate in a avea un orgasm, durere in timpul actului sexual sau incapacitatea de a avea un act sexual cu penetrare.

Cum se desfasoara o sedinta de psihoterapie la sexolog?
Un specialist in probleme de sexologie va adresa diverse intrebari pentru a afla cauzele problemei, dar o sedinta de psihoterape va consta in expunerea cat mai detaliata a problemei de catre pacient pentru ca problema acestuia sa fie cat mai bine inteleasa.

Terapeutul poate oferi spre rezolvare pacientului, diferite exercitii si sarcini pe care acesta le poate executa impreuna cu partenerul sau. Fiecare sedinta de terapie este confidentiala si dureaza de obicei, aproximativ 50 de minute, iar frecventa acesteia va fi saptamanala, de obicei.

85% din disfunctiile sexuale au la baza nu o problema fizica, organica, ci psihica. Disfunctia sexuala este un simtom simbolic a unor probleme mai profunde. Scopul principal al tratamentului oferit prin psihosexologie fiind reorganizarea intrapsihica.

Interventiile psihoterapeutice vizeaza modificarea directa a scenariului sexual al persoanei, a credintelor irationale si a asteptarilor nerealiste. Se pune accentul pe reducerea anxietatii, ajutand persoana sa isi modifice cognitiile problematice referitoarea la functionarea sexuala. Sunt incluse aici: demolarea miturilor despre sexualitate, a credintelor, perceptiilor, gandurilor automate disfunctionale si inlocuirea lor cu cognitii pozitive, realiste, centrarea pe placere mai degraba decat pe performanta.

Un rol esential in depasirea disfunctiilor sexuale il joaca calitatea relatiei de cuplu: comunicarea si colaborarea ambilor parteneri pentru rezolvarea problemei sexuale. Psihosexologia isi propune sa evalueze experientele de comunicare, comuniune, coevolutie si coexistenta in cadrul modelului de cuplu, sa abordeze terapia starilor disfunctionale ale cuplului, din perspective analizei psihologice a intimitatii.

Dificultatile de dezvoltare: presiunile psihotraumatismelor, frustrarile, dramele pot duce la opriri in dezvoltarea psihica si emotionala, sau la regresiuni cu consecinte negative dintre cele mai variate, inclusive in spectrul sexual al fiintei umane: nevroze, tulburari de comportament, perversiuni sexuale, auto-erotism morbid, refugiu in imaginar, agresivitate etc. Aceste opriri, regresiuni interfereaza perturband confortul vietii sexuale a adultului creeand dificultati de relationare, de atasament, de comunicare, impotenta, tulburari de ejaculare, frigiditate, vaginism etc. Ele au un caracter personal si prin urmare, impun si o abordare personalizata a dificultatilor aparute.


Daca aveti intrebari sau doriti sa faceti o programare la Cabinetul Psihologic

Maria Stefania Boldea
Psiholog. Psihoterapeut. Life Coach
Tel: 0726 227 085. Email: dmboldea@yahoo.com
WEBSITE: www.PsihologConstanta.ro

Va multumesc si astept cu drag sa ne cunoastem, si sa lucram impreuna.


Mai jos puteti viziona emisiunea "Asta-i viata !" la Neptun TV
Tema emisiuni: "Secretele unei casatorii fericite"
Invitati: Maria Stefania Boldea. Psiholog. Psihoterapeut
Eugen Tanasescu. Preot