Psihoterapie pentru Anxietate, Depresie, Atacuri de Panica, Fobii, Obsesii, Tulburari Psihice, Dezechilibre Emotionale, Dependente. Consiliere psihologica pentru Familie si Cuplu. Optimizare, si Dezvoltare personala.
ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Dependență & toxicologie Dependență & toxicologie Constanta

PSIHOTERAPIE PENTRU BOLNAVII INCURABILI AFLATI IN FAZA TERMINALA (asistenta psihologica paleativa - la domiciliu)

PSIHOTERAPIE PENTRU BOLNAVII INCURABILI AFLATI IN FAZA TERMINALA (asistenta psihologica paleativa - la domiciliu)
Autor: MARIA STEFANIA BOLDEA
PSIHOTERAPIE PENTRU BOLNAVII INCURABILI AFLATI IN FAZA TERMINALA:

- Inspirarea acelei sigurante care anuleaza teama si care aduce pacea si increderea
- Ajutarea la asumarea propriei vieti, acceptarea si impacarea cu ea.
- Calauzirea persoanei in a-si domina starea fizica suferinda prin spirit, teama prin incredere si a simti plenitudinea destinului implinit.
- Conducerea persoanei spre constientizarea momentului plecarii dintre noi
ca fiind un moment sacru, ca pe o implinire, putand sa-l traiasca cu seninatate si incredere, conferindu-i sens si valoare, traind cu demnitate ultimele momente din viata .

Toate marile tradiţii spirituale ale omenirii, incluzând bineînţeles creştinismul, ne-au spus clar că moartea nu este sfârşitul. Toate au transmis viziunea unei vieţi viitoare care conferă vieţii de acum o semnificaţie sacră. Dar în pofida învăţăturilor lor, societatea modernă este în mare măsură un deşert spiritual în care majoritatea oamenilor îşi închipuie că viaţa aceasta este tot ce există.

Fără o credinţă reală sau autentică într-o viaţă viitoare, vieţile lor sunt lipsite de orice semnificaţie ultimă. Momentul propriu-zis al morţii este totodată cel în care pot surveni experienţele interioare cele mai profunde şi mai benefice. Printr-o obişnuinţă treptată cu procesul morţii în timpul meditaţiei, un meditator desăvârşit îşi poate folosi propria sa moarte reală pentru a ajunge la o înaltă împlinire spirituală. De aceea practicanţii experimentaţi se angajează în practici meditative atunci când mor.

Nu mai puţin semnificativ decât să ne pregătim noi înşine pentru moarte este să-i ajutăm pe alţii să aibă o moarte bună. Ca nou născut, fiecare dintre noi a fost neajutorat şi, fără îngrijirea şi bunătatea de care am avut parte atunci, n-am fi supravieţuit. Deoarece şi muribunzii sunt incapabili să se ajute singuri, trebuie să le alinăm suferinţa şi temerile şi să-i ajutăm, pe cât suntem în stare, să moară liniştiţi.

Aici aspectul cel mai important este să evităm tot ce ar putea aduce în mintea muribundului şi mai multă tulburare decât poate că există deja. Principalul nostru obiectiv când ajutăm un om care moare este să-1 liniştim şi sunt multe moduri de a face acest lucru. Un muribund familiarizat cu practicile spirituale va fi încurajat şi inspirat dacă acestea îi sunt amintite, dar chiar o asigurare blândă din partea noastră poate genera în mintea sa o atitudine împăcată şi relaxată.


Daca aveti intrebari sau doriti sa faceti o programare
la Cabinetul Psihologic

Maria Stefania Boldea
Psiholog. Psihoterapeut. Life Coach
Tel: 0726 227 085
Email: dmboldea@yahoo.com
WEBSITE: www.PsihologConstanta.ro

Va multumesc si astept cu drag
sa ne cunoastem,
si sa lucram impreuna