Ajutarea bacteriilor benefice și îndepărtarea celor patogene într-un singur tratament
![Ajutarea bacteriilor benefice și îndepărtarea celor patogene într-un singur tratament](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=44586.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Autorii explică faptul că anumite afecțiuni, precum boala inflamatorie intestinală sau boala Crohn presupun apariția acestei manifestări de natură inflamatorie, iar atitudinea terapeutică în cazul acestora este administrarea de imunosupresoare, ce pot reprezenta terenul propice apariției unor bacterii rezistente la antibiotice în intestin.
În prezent, cea mai eficientă metodă de restabilire a acestei dinamici este reprezentată de administrarea de probiotice, însă efectele benefice ale acestora sunt limitate deseori de necesitatea medicamentelor de trecere prin mediul acid gastric, depinzând totodată și de procesul de absorbție intestinală și de locurile limitate de la nivelul microbiomului și care sunt deseori ocupate de bacterii dăunătoare. Prin urmare, echipa japoneză a dezvoltat o nouă modalitate de administrare a acestora, incorporând în probiotice un microgel specializat ce are potențialul de a proteja bacteriile benefice și de a îndepărta, odată ajuns la nivel intestinal, bacteriile patogene, pentru a oferi spațiu de cantonare primelor.
Noile probiotice sunt compuse dintr-un înveliș de alginat de sodiu, tungsten și nanoparticule ce conțin calciu, ce are forma unei sfere în care este înglobată masa de bacterii saprofite. La nivel intestinal, proteine ce poartă denumirea de calprotectine și ce se regăsesc în număr mare la pacienții ce suferă de colită, se leagă de calciu și determină dizolvarea gelului, permițând astfel tungstenului să pătrundă în tractul intestinal și înlăturând bacteriile patogene ce colonizează mucoasa intestinală.
Lipsa efectelor secundare și a semnelor caracteristice distinctive ale colitei la pacienți după administrarea probioticelor, printre care se numără scurtarea tractului și afectarea barierei intestinale, dovedesc potențialul acestora de a fi utilizate în cadrul terapiei medicamentoase a afecțiunilor inflamatorii intestinale, cu mențiunea că efectele acestora și rolul lor în dinamica intestinală trebuie studiate suplimentar.
Data actualizare: 26-06-2023 | creare: 26-06-2023 | Vizite: 349
©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- De ce sunt infecțiile respiratorii mai frecvente iarna
- Dieta pe bază de plante pot fi o soluție eficientă și accesibilă pentru prevenirea și gestionarea afecțiunilor urologice masculine
- 1 din 20 de pacienți din Europa contactează o infecție în spital
- Răspunsurile imune împotriva infecțiilor și bolilor sunt diferite între bărbați și femei
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Se pot folosi concomitent doua probiotice?
- Rolul Probioticelor in Negativizarea HPV 18 si ameliorare CIN2
- A luat cineva Astarte? Este bun?
- Probiotice
- Probiotice
- Administrare probiotice in sarcina