Acacia catechu

©

Autor: Redacția ROmedic

Denumire stiintifica: Acacia catechu

Denumire populara: nu are

Descriere: Acacia catechu este un copac foios de dimensiuni medii, cu scoarta dura, de culoare verde inchis si apartine familiei Leguminoaselor sau Fabaceae. Florile au culoarea galben pal, fructele sunt in forma de pastaie si au culoarea maronie. In limbile indiene locale mai este numit khoira, koir, kheriya baval, kher babul, kagli, cachu, kugli, kaderi si sandra.

Habitat: India si Burma.

Partile utilizate: Extracte din frunze si muguri.

Actiune: Astringent.

Indicatii terapeutice: Astringentul puternic este util in diaree crinica, dizenterie si guturai crinic. Este util pentru incetarea secretiilor excesive si a hemoragiilor, fiind recomandat si ca aplicatie locala pentru gingii si gura dureroase. Unele cercetari au aratat ca Acacia catechu are actiune hipotensiva in vivo (pe organ sau tesut viu) si in vitro, iar actiunea sa are legatura cu bradichinina si se datoreaza vasodilatatiei. In practica insa, exista multe hipotensive care nu au ca efect secundar potential constipatia.

Tinctura de Acacia catechu este recomandata pentru mameloanele crapate si se aplica de doua ori pe zi. Gonoreea cronica, leucoreea, precum si hemoragia nazala au fost tratate prin aplicatii locale cu o solutie apoasa de Acacia catechu.

Preparare si administrare: Se poate face infuzie din 0,3-2 g de planta uscata. Tinctura are o concentratie de 1:5 in 45% alcool, la o doza de 2,5-5 ml.

Data actualizare: 10-05-2019 | creare: 11-12-2008 | Vizite: 3965
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!