A fost identificată o moleculă care suprimă tumorile melanomului

©

Autor:

A fost identificată o moleculă care suprimă tumorile melanomului
O metodă promițătoare pentru a dezvolta noi tratamente pentru cancerul de piele a fost identificată de oamenii de știință de la Universitatea din Bath, care au descoperit o moleculă care suprimă creșterea tumorilor melanomului. Deși cercetarea este într-un stadiu incipient, echipa speră că munca lor ar putea ajuta la dezvoltarea de noi modalități de combatere a melanomului și a altor tipuri de cancer.
„Recent, s-au făcut pași mari în tratarea melanomului. Cu toate acestea, nu toți pacienții răspund la terapiile actuale, iar majoritatea cancerelor cutanate devin rezistente la medicament în timp, așa că un nou mod de a-l trata poate fi un alt instrument în combaterea bolii”, a declarat Dr. Keith Vance, autorul studiului.

Echipa a cercetat un grup de „ARN-uri lungi fără codificare” (IncRNAs), despre care se crede că este implicat în dezvoltarea cancerului. Dintr-un grup de 245 IncRNA-uri care au fost asociate cu melanomul, aceștia au identificat unul, numit DIRC3, care a acționat ca un supresor tumoral pentru a bloca răspândirea celulelor melanomului uman atunci când este nivelul acestuia crescut.

Folosind editarea genelor pentru a opri producția de DIRC3, echipa a observat că un semn distinctiv al răspândirii cancerului malign a crescut drastic de la două până la opt ori. De asemenea, cercetătorii au descoperit că pacienții cu melanom care au produs niveluri ridicate de DIRC3 au avut rate de supraviețuire mai mari în comparație cu pacienții care au exprimat niveluri scăzute.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 16-01-2020 | creare: 16-01-2020 | Vizite: 558
Bibliografie
Skin cancer suppressor found. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/01/200114104029.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Paradoxul utilizării cremelor solare
  • Un nou medicament ar putea reduce răspândirea melanomului cu până la 90%
  • Melanomul se dezvoltă mai degrabă din alunițe noi, decât din cele existente deja
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum