O terapie combinată poate fi benefică pentru pacienții cu cancer de prostată

©

Autor:

O terapie combinată poate fi benefică pentru pacienții cu cancer de prostată
Combinarea terapiei de privare de androgeni, standardul de îngrijire al cancerului de prostată, cu o terapie ce presupune radiația ganglionilor limfatici pelvini, reduce progresia cancerului prostatic și îmbunătățește semnificativ supraviețuirea pacienților pe termen mediu și lung, demonstrează un studiu al cercetătorilor de la Institutul Cedars-Sinai. Descoperirile, publicate în jurnalul The Lancet, arată că aproape 90% dintre pacienții care beneficiază de un tratament combinat supraviețuiesc la cinci ani de la diagnostic.
Lucrarea actuală de cercetare s-a bazat pe un studiu de faza a treia desfășurat pe parcursul a șapte ani și care a inclus peste 1. 700 de subiecți cu cancer de prostată. Pacienții incluși în studiu au fost grupați în trei categorii distincte, în funcție de tratamentul primit. Pacienții din primul grup au fost tratați cu radioterapie (presupune iradierea celulele canceroase, cu scopul distrugerii acestora, înainte de îndepărtarea pe cale chirurgicală a prostatei), cei din grupul secund cu radioterapie combinată cu terapia de privare de androgeni, în timp ce pacienții din ultimul grup au fost tratați cu radioterapie, terapie de privare de androgeni și radiații ale ganglionilor limfatici pelvini.

Rata de supraviețuire medie pe o perioadă de cinci ani de la tratamentul inițial a fost de 71% în primul grup de pacienți, 81% in cel de-al doilea grup, respectiv 87% în ultimul grup. „Abordarea combinată de tratament, ce a presupus adăugarea radiației ganglionilor limfatici pelvini la tratamentele standard împotriva cancerului de prostată, s-a dovedit a fi cea mai benefică abordare”, a declarat autorul studiului, Howard Sandler, președinte al Departamentului de Oncologie Radiațională de la Institutul Cedars-Sinai Cancer.

Cancerul de prostată reprezintă cel mai frecvent cancer non-cutanat din SUA și unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer diagnosticate în Europa. Deși asimptomatic în fazele incipiente, cancerul de prostată poate fi diagnosticat cu ușurință cu ajutorul unui test de screening. Majoritatea bărbaților diagnosticați cu cancer de prostată vor fi supuși unei intervenții chirurgicale de îndepărtare a prostatei, pentru a reduce riscul de răspândire a canceruluia nivelul altor organe.

sursa: News Medical

Data actualizare: 31-05-2022 | creare: 31-05-2022 | Vizite: 302
Bibliografie
Combined treatment approach proves to be beneficial for prostate cancer patients, link: https://www.news-medical.net/news/20220526/Combined-treatment-approach-proves-to-be-beneficial-for-prostate-cancer-patients.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • S-a descoperit o legătură între alopecia androgenică și cancerul de prostată
  • IMC-ul și circumferința abdominală mari, asociate cu un risc de cancer de prostată agresiv
  • Cea mai bună abordare pentru cancerul de prostată incipient: monitorizarea sau tratamentul?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum