Unul din doi copii cu ADHD se confruntă cu probleme emoționale

Unul din doi copii cu ADHD se confruntă cu probleme emoționale

©

Autor:

Unul din doi copii cu ADHD se confruntă cu probleme emoționale
Cercetătorii de la Universitatea Cambridge, în colaborare cu Universitatea Fudan din Shanghai, au demonstrat că reglarea deficitară a emoÈ›iilor, care se poate manifesta prin depresie, anxietate È™i izbucniri explozive, poate fi un simptom central al tulburării de deficit de atenÈ›ie È™i hiperactivitate (ADHD). Studiul, publicat în Nature Mental Health, indică faptul că aproximativ jumătate din copiii cu ADHD prezintă semne de dereglare emoÈ›ională, iar Concerta (sau Ritalin), medicamentul frecvent prescris pentru această afecÈ›iune, pare să fie mai puÈ›in eficient în tratarea acestui simptom.
Analiza datelor din studiul longitudinal ABCD, care urmăreÈ™te dezvoltarea cerebrală È™i sănătatea mintală a copiilor din Statele Unite, a arătat că dereglarea emoÈ›ională se manifestă independent de problemele cognitive sau motivaÈ›ionale. De asemenea, s-a observat o corelaÈ›ie între dereglarea emoÈ›ională la vârsta de 13 ani È™i apariÈ›ia simptomelor marcante de ADHD la vârsta de 14 ani, sugerând că problemele emoÈ›ionale pot preceda sau exacerba simptomele de ADHD.

Imagistica cerebrală a relevat că regiunea cunoscută sub numele de pars orbitalis, situată în partea frontală a creierului È™i implicată în procesarea È™i înÈ›elegerea emoÈ›iilor, este mai mică la copiii cu scoruri mari pentru ADHD È™i probleme emoÈ›ionale. Aceasta ar putea explica dificultățile de reglare comportamentală observate la aceÈ™ti copii.

Profesorii Barbara Sahakian È™i Qiang Luo subliniază importanÈ›a recunoaÈ™terii dereglării emoÈ›ionale ca parte integrantă a ADHD, sugerând că tratamentele efective pentru reglarea emoÈ›iilor, cum ar fi terapia comportamentală cognitivă, ar putea îmbunătăți semnificativ gestionarea acestei tulburări. Mai mult, învățarea tehnicilor de gestionare a emoÈ›iilor È™i exprimarea verbală a sentimentelor ar putea ajuta copiii să depășească dificultățile sociale È™i emoÈ›ionale pe termen lung.

Descoperirile pot influenÈ›a modalitățile de intervenÈ›ie timpurie È™i de abordare a problemelor de sănătate mintală asociate cu ADHD, evidenÈ›iind nevoia de tratamente alternative la Concerta (clorhidrat de metilfenidat) pentru a trata simptomele de deregulare emoÈ›ională. Aceasta ar putea include tehnicile de relaxare È™i exerciÈ›iile fizice pentru a calma simptomele de depresie È™i anxietate, oferind o abordare mai cuprinzătoare È™i eficientă în tratamentul ADHD.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 29-05-2024 | creare: 29-05-2024 | Vizite: 215
Bibliografie
One in two children with ADHD experience emotional problems, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2024/05/240522130405.htm

Image by chenspec on Pixabay
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Primele luni de viață într-un orfelinat asociate cu un È›esut cerebral mult mai subÈ›ire în zonele creierului afectate de ADHD (studiu în România)
  • Omega 3 ar putea ajuta copiii cu ADHD
  • Copiii cu ADHD învață mai bine atunci când se miÈ™că
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum