Unghiile cu gel

©

Autor:

Unghiile cu gel

Unul din lucrurile pe care le au în comun femeile îl reprezintă dorința de a avea o manichiură perfectă pentru cât mai mult timp. Soluția pentru pentru această dorință a fost îndelung căutată, pornind de la unghiile false cu diverse posibilități de aplicare și ajungând la unghiile cu gel. În ultimii doi ani acest tip de manichiură a căpătat o foarte mare popularitate. Două treimi din saloanele din întreaga lume oferă în prezent unghii cu gel și promit rezultate de lungă durată fără a afecta în vreun fel unghia naturală.

Totusi, există și anumite dezavantaje ale unghiilor cu gel:

  • nu este recomandat contactul unghiilor cu substanțele acide sau caustice, cum ar fi produsele pentru curățat obiectele sanitare
  • în unele cazuri clientele au acuzat „ciobirea” manichiurii cu gel
  • nemulțumiri legate de paleta restransă de culori disponibile
  • cea mai mai problemă o constituie imposibilitatea de a deconstrui manichiura cu gel în confortul propriei case. Pentru acest lucru este nevoie de o noua vizită în salon, care consumă în aceeași măsură și timp și bani.


După cum bine știm, menținerea unui look impecabil în viața de zi cu zi este foarte importantă. Majoritatea persoanelor se preocupă de înfățișarea lor punând accent în special pe îmbrăcăminte, coafură sau machiaj însă neglijează aspectele legate de manichiură. Unele persoane au probleme cu creșterea unchiilor, altele au obiceiul de a le roade, însă oricare ar fi circumstanțele este importantă menținerea unei manichiuri îngrijite. Unghiile cu gel ar putea fi soluția pentru persoanele care dintr-un motiv sau altul nu reușesc să își mențină manichiura. (1)

Pentru aplicarea unghiilor cu gel este necesară programarea la un salon care oferă astfel de servicii. Proedeul este destul de simplu și non invaziv. În primă instanță, manichiurista va „îndepărta” luciul natural al unghiilor dumneavoastră, apoi va aplica un prim strat protector. După uscarea acestuia, va fi aplicat un strat de gel începând de la baza unghiei și continuând până în vârf, strat pe care il va supune mai apoi acțiunii razelor UV produse de o lampă specială. După uscarea primului strat, va mai fi aplicat un strat, maxim două, pentru a conferi rezistență noii unghii. După etapa de construcție a unghiei cu gel, urmeaza partea de modelare în funcție de dorințele clientei și, desigur, colorarea acestora. Există totuși și kit-uri speciale care pot fi cumpărate pentru uz personal, însă pentru acestea este nevoie de diverse alte accesorii scumpe sau greu de găsit precum lămpi UV sau soluții de „activare” a gelului, motiv pentru care este recomandat să apelați la serviciile unui salon pentru astfel de proceduri. (1)

Avantajele unghiilor cu gel

Unghiile cu gel pot oferi numeroase avantaje precum durabilitatea unui aspect impecabil sau protejarea unghiilor naturale de zgârieturi sau de acțiunea factorilor externi precum umiditatea. Dacă unghiile tehnice sunt aplicate cu profesionalism, ele nu vor dăuna unghiilor naturale – alt motiv pentru care este recomandat să apelați la serviciile unui salon. Revenind însă la avantajele unghiilor cu gel, trebuie să știți că unghiile dumneavoastră naturale își vor continua creșterea naturală chiar și cu straturile de gel aplicate deasupra lor. Având în vedere faptul că ele sunt protejate de intemperii prin intermediul straturilor de gel, veți putea constata faptul că unghiile dumneavoastră naturale vor deveni mult mai frumoase și puternice, lucru pe care îl veți putea constata imediat după îndepărtarea gelului.

Tot la capitolul avantaje se enumeră și faptul că dintre toate tipurile de unghii false, unghiile cu gel conferă cel mai natural aspect. Unghiile cu gel de calitate sunt subțiri și flexibile asemeni celor naturale, însă au un luciu deosebit păstrându-și în același timp aspectul incolor fără să se îngălbenească precum alte tipuri de unghii false. In ceea ce privește design-ul unghiilor tehnice, trebuie să știți că posibilitățile sunt nelimitate. Culoarea sau modelul acestora pot fi schimbate oricând în așa fel încât unghiile să devină un veritabil accesoriu asortat la ținuta sau la dispoziția fiecăruia. Totodată, unghiile cu gel pot deveni un bun instrument de creștere a încrederii de sine și a felului în care o persoană se vede pe sine. Având în vedere ritmul vieții cotidiene și faptul că timpul pare că nu mai ajunge, unghiile cu gel ar putea fi o bună opțiune tocmai având în vedere durabilitatea lor, dar și aspectul estetic permanent îngrijit pe care îl oferă.

Aparte de beneficiile estetice care sunt evidente, este bine de știut ca mixtura de substanțe care intră în compoziția gelului pentru unghii este complet lipsit de miros, fapt ce le va putea faciliteaza aplicarea unghiilor tehnice și în timpul sarcinii, aspect pe care îl vom trata mai pe larg pe parcursul acestui articol. Revenind la beneficiile unghiilor cu gel, acestea sunt considerate cele mai sigure dintre toate optiunile având în vedere procesul non-invaziv de aplicare și a substanțelor folosite. Totodata, unghiile tehnice pot fi aplicate in straturi subțiri având o textură flexibilă asemeni unghiilor naturale însă cu o durabilitate vizibil mărită. De regulă unghiile cu gel nu se „ciobesc” și nu crapă, însă pot exista și excepții. (1)

Sunt unghiile cu gel scumpe?

În ceea ce privește prețul unei astfel de manichiuri speciale, trebuie să știți că acesta este cu mult mai mare față de o manichiură obișnuită și implicit decât orice alternativă de unghii false. Aparte de costurile aplicării pot interveni și costuri de reconstrucție în cazul în care unghia se rupe sau este pur si simplu distrusă, situație în care este imposibilă repararea unghiei în confortul casei. Apoi, intervin costurile de refacere a unghiei atunci când unghia naturală a crescut suficient de mult pentru a arăta inestetic. Acest procedeu de „reumplere” a spațiilor goale nu este foarte costisitor. Recomandat ar fi să cereți sfatul unui profesionist in domeniu pentru a stabili care este cea mai bună soluție pentru dumneavoastră și pentru bugetul dumneavoastră. (1)

Cât durează unghiile cu gel?

Ca orice alt tip de produs, unghiile cu gel au și ele un soi de termen de valabilitate. În mod normal, o manichiură cu gel poate rezista până la trei săptămâni. Depinde însă de fiecare persoană în parte, în special de rapiditatea cu care cresc unghiile naturale, de obiceiuri și desigur de mediul în care trăiește fiecare. Dacă aveți obiceiul să vă muscați unghiile sau dacă luați contact des cu produse acide, caustice sau dacă pur și simplu unghiile dumneavoastră naturale cresc în mod normal foarte rapid, atunci trebuie să luați în calcul înmulțirea costurilor cu reconstrucția unghiilor tehnice. Totodată un aspect foarte important care poate determina perioada de „valabilitate” a unghiilor cu gel este lungimea pe care alegeți să o purtați. Cu cât aceasta este mai mare, cu atât sporesc riscurile ca unghiile dumneavoastră să se rupă sau sa se deterioreze mai rapid. (1)

Totuși, în medie o astfel de manichiură va rezista perfect circa 10-12 zile. Comparativ însă cu varianta lor mai veche (unghiile cu tips), unghiile cu gel vor avea atât un aspect mult mai natural cât și un preț ceva mai mare.
O alta variantă de unghii false ar fi unghiile acrilice, însă aplicarea acestora presupune inhalarea unui fum toxic, înecăcios. Spre deosebire de acestea, aplicarea unghiilor cu gel nu presupune existența unui astfel de fum nociv. Dacă totuși doriți să încercați acest procedeu acasă, trebuie să știți că vă puteți achiziționa atât gelul cât și culorile speciale din aproape orice magazin care comercializează produse de înfrumusețare, însă dacă nu aveți o lampă cu ultraviolete nu veți putea reuși să construiți unghiile cu gel. Supunerea unghiilor la acțiunea acestor raze este imperioasă, motiv pentru care fără acest pas, nu veți putea reuși să le aplicați. Lămpile UV sunt destul de costisitoare însă partea bună este că le puteți găsi în comerț cu ușurință. (2)

Unghiile cu gel și sarcina

Există câteva cazuri în care unghiile cu gel pot deveni nocive. În majoritatea cazurilor însă este vorba despre unghiile cu gel ieftine, de proastă calitate. Acestea conțin o substanță numită metacrilat metilic, lichid incolor, inflamabil, folosit de regulă la fabricarea plexiglasului care este destul de toxic dacă întră în contact cu organismul uman. Această substanță (pe care o puteți găsi indicată sub prescurtarea MMA) poate cauza iritația ochilor, a pielii sau chiar a plămânilor putând totodată să cauzeze alergii severe. Așa cum spuneam, unghiile cu gel de proastă calitate vor conține această substanță toxică, motiv pentru care este recomandat să mergeți la un salon profesional. Supărător în timpul sarcinii ar mai putea fi mirosul emanat de vopselele acrilice folosite pentru pictarea unghiilor, însă acest lucru poate fi contracarat dacă aplicarea unghiilor este facută într-un mediu bine ventilat sau dacă pur si simplu alegeți o altă opțiune pentru culoare, în așa fel încât să nu necesite folosirea culorilor acrilice. Un alt motiv pentru care ar trebui să tratați acest subiect cu precauție în timpul sarcinii este hipersensibilitatea pielii în această perioară, fapt ce ar putea declanșa mai ușor apariția unor micoze neplăcute dacă mediul în care au fost aplicate unghiile nu a fost unul corespunzător. Dificilă pentru femeile însărcinate ar putea părea scoaterea unghiilor cu gel care în mod normal necesită „scufundarea” degetelor în acetonă pură timp de douăzeci de minute, care are un miros extrem de puternic și pe care nu multe persoane îl agreează. (3)

Iată câteva sfaturi utile legate de unghiile cu gel pe perioada sarcinii:

  • Nu exagerați cu aplicarea unghiilor cu gel. Este recomandat să faceți pauze între aplicări în care să vă păstrați doar unghiile naturale.
  • Discutați cu persoana care vă va face manichiura cu gel și menționați faptul că ați prefera utilizarea unei cantități cât mai mici de acetonă posibil
  • Asigurați-vă că începărtarea unghiilor este făcută într-o camera bine ventilată pentru a preveni efectele neplăcute ale mirosului de acetonă.
  • După procesul de îndepărtare, spălați mâinile foarte bine pentru a îndepărta orice urmă de substanțe chimice. (3)

 


Data actualizare: 31-01-2019 | creare: 22-10-2013 | Vizite: 40281
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Uscătorul UV de unghii cu gel poate leza ADN-ul și cauza mutații
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum