Un studiu recent poate ajuta la îmbunătățirea tratamentului alcoolismului
©
Autor: Teodorescu Mihai
![Un studiu recent poate ajuta la îmbunătățirea tratamentului alcoolismului](https://www.romedic.ro/arata_img.php?img=41904.jpg&w=420&h=&cale=/uploadart/ghid)
Pentru unele persoane cu tulburare de consum de alcool, anumiți stimuli externi, precum vederea unei sticle de alcool sau o zi stresantă la serviciu, pot să-i determine să consume alcool. Majoritatea oamenilor care se luptă cu dependența de droguri sau de alcool au astfel de stimuli care le declanșează pofta.
În studiul actual, cercetătorii de la Institutul Scripps au descoperit cum, la șobolanii dependenți de alcool, indiciile de mediu care devin asociate cu consumul de alcool în timpul sevrajului sunt mult mai puternice decât cele învățate în fazele incipiente ale consumului de alcool, ceea ce duce la pofte mai irezistibile. Noile descoperiri, publicate în British Journal of Pharmacology, ar putea duce la tratamente îmbunătățite pentru a minimiza dorința de consum la persoanele cu dependență de alcool.
Studiul, condus de cercetătorul român Hermina Nedelescu, a analizat modul în care expunerea la stimuli învățați care declanșează pofta de alcool influențează activitatea amigdalei cerebrale, o parte a creierului asociată cu dependența de alcool. Diferite zone, au descoperit cercetătorii, au fost activate în funcție de momentul în care șobolanii au învățat să asocieze un anumit miros cu consumul de alcool.
„Odată ce vom stabili care circuite din creier sunt responsabile pentru această învățare asociată sevrajului, putem începe să ne gândim cum să le țintim cu terapii”, declară Hermina Nedelescu, cercetător la Institutul Scripps.
sursa: Science Daily
foto: Scripps Research
Data actualizare: 09-05-2022 | creare: 09-05-2022 | Vizite: 550
Bibliografie
How alcohol cravings get stronger after drinking during withdrawal, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/05/220503190218.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- O nouă clasă de analgezice modificate ce acționează ca opioidele, dar fără a crea dependență
- Motivele tinerilor de a consuma sau nu alcool și opțiuni comune de înlocuitor pentru alcool
- Mecanismul dependenței declanșat de consumul de alcool
- Au fost descoperite noi mecanisme de reparare a daunelor produse de alcool asupra ADN-ului
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Cum pot sa ajut o persoana dependenta de alcool
- Senzatie ciudata
- Mama mea este alcoolica
- Alcoolicii Anonimi...
- Tatal meu este alcoolic
- Pete rosii aparute pe corp in urma consumului de alcool
- Sot alcoolic, sotie dependenta
- Ajutați-mă cu problema de cuplu.
- Alcoolici anonimi
- GGT marit indicator al consumului de alcool?