Un extract dintr-o plantă japoneză ar putea reduce riscul de cancer
©
Autor: Domșa Dariana
Aditivii cancerigeni folosiți la conservarea cărnii, cu precădere nitriții, ar putea fi înlocuiți cu conservanți naturali, carnea urmând să se păstreze cel puțin la fel de bine, iar riscul de cancer să fie diminuat, conform concluziilor unui studiu condus de cercetătorii de la Universitatea din Reading. Printre conservanții utilizați de cercetători se numără și resveratrol - un extract preluat din troscot, o plantă comună din Japonia.
Cunoscută ca un invadator de temut, din cauza capacității sale rapide de creștere, troscotul japonez conține un produs chimic care ar putea lua locul conservantului nitrit în carnea conservată și în produsele realizate din carne, cum ar fi slănina și cârnații. În cadrul unui nou proiect, cercetătorii britanici au dezvoltat carne roșie procesată care include înlocuitori naturali adăugați care reduc cantitatea de nitriți adăugați sau care elimină în întregime substanțele cancerigene folosite la conservarea cărnii. Gama de cârnați și șuncă dezvoltată a conținut un amestec de plante și fructe, precum rozmarin, ceai verde și resveratrol, un extract preluat din troscotul japonez.
Pe lângă dezvoltarea de versiuni ale cărnii roșii fierte și uscate, care au înlocuit nitritul cu alte alternative naturale, proiectul a testat, de asemenea, dacă înlocuitorii naturali ar avea un efect benefic asupra sănătății, atunci când sunt folosiți alături de nitriți într-o cantitate optimă. Conform concluziilor, aditivii naturali au avut unele efecte protectoare chiar și atunci când carnea roșie conținea încă nitrit, ceea ce sugerează că aditivii naturali ar putea fi folosiți pentru a reduce unele dintre efectele potențial dăunătoare ale nitritului, chiar și în alimentele în care nu este posibilă eliminarea nitritului în întregime.
„Îngrijorările în curs cu privire la carnea roșie foarte procesată s-au concentrat adesea pe rolul nitriților și pe legăturile sale cu cancerul. Proiectul nostru a abordat problema prin crearea de produse din carne roșie procesate care înlocuiesc aditivii cu alternative pe bază de plante. Ultimele noastre descoperiri arată că utilizarea aditivilor naturali în carnea roșie procesată reduce crearea de compuși în organism care sunt legați de cancer.”, a declarat autorul studiului, Gunter Kuhnle, profesor de nutriție și știința alimentelor la Universitatea din Reading.
sursa: Science Daily
Cunoscută ca un invadator de temut, din cauza capacității sale rapide de creștere, troscotul japonez conține un produs chimic care ar putea lua locul conservantului nitrit în carnea conservată și în produsele realizate din carne, cum ar fi slănina și cârnații. În cadrul unui nou proiect, cercetătorii britanici au dezvoltat carne roșie procesată care include înlocuitori naturali adăugați care reduc cantitatea de nitriți adăugați sau care elimină în întregime substanțele cancerigene folosite la conservarea cărnii. Gama de cârnați și șuncă dezvoltată a conținut un amestec de plante și fructe, precum rozmarin, ceai verde și resveratrol, un extract preluat din troscotul japonez.
Pe lângă dezvoltarea de versiuni ale cărnii roșii fierte și uscate, care au înlocuit nitritul cu alte alternative naturale, proiectul a testat, de asemenea, dacă înlocuitorii naturali ar avea un efect benefic asupra sănătății, atunci când sunt folosiți alături de nitriți într-o cantitate optimă. Conform concluziilor, aditivii naturali au avut unele efecte protectoare chiar și atunci când carnea roșie conținea încă nitrit, ceea ce sugerează că aditivii naturali ar putea fi folosiți pentru a reduce unele dintre efectele potențial dăunătoare ale nitritului, chiar și în alimentele în care nu este posibilă eliminarea nitritului în întregime.
„Îngrijorările în curs cu privire la carnea roșie foarte procesată s-au concentrat adesea pe rolul nitriților și pe legăturile sale cu cancerul. Proiectul nostru a abordat problema prin crearea de produse din carne roșie procesate care înlocuiesc aditivii cu alternative pe bază de plante. Ultimele noastre descoperiri arată că utilizarea aditivilor naturali în carnea roșie procesată reduce crearea de compuși în organism care sunt legați de cancer.”, a declarat autorul studiului, Gunter Kuhnle, profesor de nutriție și știința alimentelor la Universitatea din Reading.
sursa: Science Daily
Data actualizare: 28-09-2021 | creare: 28-09-2021 | Vizite: 1218
Bibliografie
Japanese Knotweed extract could cut cancer risk of processed meat, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/09/210921081002.htm ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Transportul nanomedicamentelor pentru cancer în tumori solide
- Impactul medicinei alternative asupra supraviețuirii la pacienții cu cancer
- Tipul și cantitatea bacteriilor orale se corelează cu risc de cancer pulmonar la nefumători
- Intervenții simple au redus expunerea la radiații a inimii în timpul tratamentului pentru cancerul pulmonar
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni