Un consum moderat de kimchi poate fi de ajutor în evitarea obezității
©
Autor: Airinei Camelia
Kimchi, un preparat tradițional coreean, este bogat în vitamine, fibre dietetice, polifenoli și bacterii lactice, dar este și o sursă importantă de sodiu. Cercetările anterioare au arătat că legumele fermentate precum kimchi pot fi asociate cu o greutate corporală mai scăzută și îmbunătățirea unor indicatori de sănătate precum colesterolul total și glicemia. Un studiu publicat în BMJ Open investighează relația dintre consumul de kimchi și prevalența obezității în coreea de Sud, țară în care obezitatea a devenit o problemă de sănătate publică majoră.
Studiul folosește date dintr-un amplu studiu prospectiv comunitar, Health Examinees (HEXA), care face parte dintr-un studiu mai larg de genomică și epidemiologie, vizând adulții de peste 40 de ani, fără istoric de boli majore și cu date dietetice și antropometrice complete. Consumul de kimchi a fost evaluat printr-un chestionar semi-cantitativ de frecvență alimentară, incluzând diferite tipuri de kimchi.
Analiza a inclus 115.726 de participanți, constatând că o prevalență generală a obezității de 28,2%, cu variații între sexe. Rezultatele indică faptul că bărbații care consumă până la trei porții de kimchi pe zi au avut o prevalență mai scăzută a obezității comparativ cu cei care consumă mai puțin de o porție pe zi. În mod specific, un consum mai mare de baechu kimchi (tipul de varză) a fost asociat cu o prevalență redusă a obezității și a obezității abdominale la bărbați, iar la femei, un consum de două până la trei porții pe zi a fost legat de o prevalență mai scăzută a obezității și a obezității abdominale. De asemenea, un consum mai mare de kkakdugi (kimchi din ridiche) a fost asociat cu o prevalență mai scăzută a obezității abdominale în ambele sexe.
Cu toate acestea, consumul a cinci sau mai multe porții de kimchi pe zi a fost asociat cu o prevalență mai mare a obezității, deși această asociere nu a fost statistic semnificativă. Limitările studiului includ designul său transversal, care limitează inferențele cauzale, și lipsa generalizabilității la alte populații. Studiul sugerează că un consum moderat de kimchi poate avea efecte benefice asupra managementului greutății, dar subliniază necesitatea unor cercetări suplimentare pentru a înțelege mai bine această relație.
sursa: News Medical
foto: Nungning20/Shutterstock.com
Studiul folosește date dintr-un amplu studiu prospectiv comunitar, Health Examinees (HEXA), care face parte dintr-un studiu mai larg de genomică și epidemiologie, vizând adulții de peste 40 de ani, fără istoric de boli majore și cu date dietetice și antropometrice complete. Consumul de kimchi a fost evaluat printr-un chestionar semi-cantitativ de frecvență alimentară, incluzând diferite tipuri de kimchi.
Analiza a inclus 115.726 de participanți, constatând că o prevalență generală a obezității de 28,2%, cu variații între sexe. Rezultatele indică faptul că bărbații care consumă până la trei porții de kimchi pe zi au avut o prevalență mai scăzută a obezității comparativ cu cei care consumă mai puțin de o porție pe zi. În mod specific, un consum mai mare de baechu kimchi (tipul de varză) a fost asociat cu o prevalență redusă a obezității și a obezității abdominale la bărbați, iar la femei, un consum de două până la trei porții pe zi a fost legat de o prevalență mai scăzută a obezității și a obezității abdominale. De asemenea, un consum mai mare de kkakdugi (kimchi din ridiche) a fost asociat cu o prevalență mai scăzută a obezității abdominale în ambele sexe.
Cu toate acestea, consumul a cinci sau mai multe porții de kimchi pe zi a fost asociat cu o prevalență mai mare a obezității, deși această asociere nu a fost statistic semnificativă. Limitările studiului includ designul său transversal, care limitează inferențele cauzale, și lipsa generalizabilității la alte populații. Studiul sugerează că un consum moderat de kimchi poate avea efecte benefice asupra managementului greutății, dar subliniază necesitatea unor cercetări suplimentare pentru a înțelege mai bine această relație.
sursa: News Medical
foto: Nungning20/Shutterstock.com
Data actualizare: 05-02-2024 | creare: 05-02-2024 | Vizite: 336
Bibliografie
Moderate kimchi intake linked to lower obesity rates, study shows, link: https://www.news-medical.net/news/20240204/Moderate-kimchi-intake-linked-to-lower-obesity-rates-study-shows.aspx ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Cercetătorii au descoperit cum ai putea să slăbești mâncând ce dorești
- Adaptarea creierului la o dietă bogată în grăsimi poate reduce capacitatea unui individ de a pierde în greutate
- Senzația de sațietatea nu este dictată de creier, ci de simțul gustului
- Noi recomandări nutriționale pentru pacienții care urmează cele mai recente tratamente împotriva obezității
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni