Un consum moderat de kimchi poate fi de ajutor în evitarea obezității

©

Autor:

Un consum moderat de kimchi poate fi de ajutor în evitarea obezității
Kimchi, un preparat tradițional coreean, este bogat în vitamine, fibre dietetice, polifenoli și bacterii lactice, dar este și o sursă importantă de sodiu. Cercetările anterioare au arătat că legumele fermentate precum kimchi pot fi asociate cu o greutate corporală mai scăzută și îmbunătățirea unor indicatori de sănătate precum colesterolul total și glicemia. Un studiu publicat în BMJ Open investighează relația dintre consumul de kimchi și prevalența obezității în coreea de Sud, țară în care obezitatea a devenit o problemă de sănătate publică majoră.
Studiul folosește date dintr-un amplu studiu prospectiv comunitar, Health Examinees (HEXA), care face parte dintr-un studiu mai larg de genomică și epidemiologie, vizând adulții de peste 40 de ani, fără istoric de boli majore și cu date dietetice și antropometrice complete. Consumul de kimchi a fost evaluat printr-un chestionar semi-cantitativ de frecvență alimentară, incluzând diferite tipuri de kimchi.

Analiza a inclus 115.726 de participanți, constatând că o prevalență generală a obezității de 28,2%, cu variații între sexe. Rezultatele indică faptul că bărbații care consumă până la trei porții de kimchi pe zi au avut o prevalență mai scăzută a obezității comparativ cu cei care consumă mai puțin de o porție pe zi. În mod specific, un consum mai mare de baechu kimchi (tipul de varză) a fost asociat cu o prevalență redusă a obezității și a obezității abdominale la bărbați, iar la femei, un consum de două până la trei porții pe zi a fost legat de o prevalență mai scăzută a obezității și a obezității abdominale. De asemenea, un consum mai mare de kkakdugi (kimchi din ridiche) a fost asociat cu o prevalență mai scăzută a obezității abdominale în ambele sexe.

Cu toate acestea, consumul a cinci sau mai multe porții de kimchi pe zi a fost asociat cu o prevalență mai mare a obezității, deși această asociere nu a fost statistic semnificativă. Limitările studiului includ designul său transversal, care limitează inferențele cauzale, și lipsa generalizabilității la alte populații. Studiul sugerează că un consum moderat de kimchi poate avea efecte benefice asupra managementului greutății, dar subliniază necesitatea unor cercetări suplimentare pentru a înțelege mai bine această relație.

sursa: News Medical
foto: Nungning20/Shutterstock.com

Data actualizare: 05-02-2024 | creare: 05-02-2024 | Vizite: 325
Bibliografie
Moderate kimchi intake linked to lower obesity rates, study shows, link: https://www.news-medical.net/news/20240204/Moderate-kimchi-intake-linked-to-lower-obesity-rates-study-shows.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Consumul de murături - asociat cu rscul de deces?
  • Alimentele fermentate pot îmbunătăți tratamentul cancerului prin modularea microbiomului intestinal și stimularea sistemului imunitar
  • Conservarea fructelor și legumelor
  •