Un consum mai mare de sare poate exacerba crizele de eczemă

Un consum mai mare de sare poate exacerba crizele de eczemă

©

Autor:

Un consum mai mare de sare poate exacerba crizele de eczemă
Eczema, cunoscută sau dermatită atopică este o boală cronică ce se manifestă prin piele uscată cu mâncărime. Este una dintre cele mai comune afecÈ›iuni ale pielii, afectând peste 31 de milioane de persoane în Statele Unite, iar unul din zece indivizi va dezvolta această condiÈ›ie la un moment dat.
Cauzele includ factori de mediu È™i stil de viață, precum dieta, iar consumul crescut de sodiu, adesea sub formă de sare, este cunoscut pentru creÈ™terea riscului de hipertensiune È™i boli de inimă. Studiile recente au arătat că sodiul este stocat în piele, unde poate contribui la inflamaÈ›ia caracteristică eczemelor.

Un studiu realizat de Universitatea California San Francisco (UCSF) indică faptul că modificările în consumul zilnic de sare pot explica agravările eczemelor. Cercetătorii de la UCSF au descoperit că un consum crescut de sodiu, echivalent cu aproximativ un gram suplimentar pe zi – cantitatea dintr-un Big Mac – creÈ™te probabilitatea declanșării simptomelor eczemelor cu 22%.

Cercetătorii au analizat datele a peste 215.000 de persoane cu vârste între 30 È™i 70 de ani din UK Biobank, folosind probe de urină È™i înregistrări medicale electronice pentru a evalua consumul de sodiu È™i incidenÈ›a dermatitei atopice, precum È™i severitatea acesteia, utilizând codurile de prescripÈ›ie.

Rezultatele au indicat că fiecare gram adiÈ›ional de sodiu excretat în urină pe parcursul a 24 de ore a fost asociat cu o creÈ™tere de 11% a probabilității de a fi diagnosticat cu eczemă, 16% a probabilității de a avea un caz activ È™i 11% a probabilității de a înregistra o creÈ™tere a severității. În plus, analizând datele a 13.000 de adulÈ›i din SUA în cadrul Studiului NaÈ›ional de Sănătate È™i NutriÈ›ie, s-a observat că un consum suplimentar de un gram de sodiu pe zi este asociat cu o probabilitate cu 22% mai mare de a avea un caz activ de eczemă.

Aceste descoperiri sugerează că limitarea sodiului alimentar ar putea fi o modalitate accesibilă pentru pacienții cu eczemă de a gestiona această afecțiune.

sursa: News Medical

Data actualizare: 06-06-2024 | creare: 06-06-2024 | Vizite: 429
Bibliografie
Excess sodium intake may increase the risk of eczema flares, link: https://www.news-medical.net/news/20240605/Excess-sodium-intake-may-increase-the-risk-of-eczema-flares.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Duritatea apei È™i rolul ei în apariÈ›ia eczemei
  • Astmul, febra fânului È™i eczemele au peste 100 de mutaÈ›ii genetice comune (Studiu)
  • Este eficientă administrarea probioticelor pentru a preveni apariÈ›ia eczemei sau a astmului?
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum