Tratamentul sinuzitei

©

Autor: Redacția ROmedic

   Dintre afectiunile aparatului respirator superior, cele mai des intalnite si mai suparatoare, in special prin prisma faptului ca nu pot fi vindecate, sunt rinitele alergice si sinuzitele.


    Rinitele alergice sunt reactii alergice favorizate de o sensibilizare prealabila a organismului la anumiti alergeni si declansate in conditiile prezentei factorilor respectivi. Se manifesta prin mancarimi si iritarea mucoasei nazale, eventual uscarea si tumefierea ei. Reactia se poate prelungi spre laringe si spre ochi, cauzand mancarimi, lacrimare si congestia vaselor conjunctivale. Rinita alergica este precursoarea astmului bronsic, afectiune grava si care nu dispare niciodata.


    Sinuzita este afectiunea manifestata prin inflamarea sinusurilor – cavitati din oasele fetei captusite cu mucoasa si pline cu aer, ce comunica prin orificii inguste cu fosele nazale. Inflamarea sinusurilor apare ca urmare a racelilor prelungite si netratate si ca urmare a igienei defectuoase a cavitatilor nazale in timpul guturaiului. Odata instalata, sinuzita va recidiva la fiecare raceala neglijata, cauzand infundarea cailor respiratorii nazale, supuratii, modificarea mirosului, stare febrila generala, dureri la nivelul fruntii. Tratamentul “traditional”, prin punctie chirurgicala pentru indepartarea focarului de infectie si spalarea sinusurilor, este traumatic si abandonat. Tratamentul medicamentos este mai mult paleativ si cea mai eficienta modalitate curativa este spalarea foselor nazale si a cavitatilor sinusale cu ser fiziologic. Aceasta operatie era, pana acum, neplacuta si anevoioasa.

    Principala  arma a corpului uman in lupta impotriva infectiilor tractului respirator superior, este miscarea regulata a cililor din mucoasa nazala. Plecand de la acest considerent si de la tratamentul pentru sinuzita, specialistii taiwanezi au creat un aparat simplu si eficient care realizeaza spalarea cu solutie salina, irigand in impulsuri de frecventa similara celei a miscarii cililor mucoasei. Deci, nu numai ca spala si curata secretiile aderente din cavitatea nazala, ci este mai eficient prin hidroterapia pulsatila, cu o frecventa apropiata de miscarea cililor din sinusurile paranazale, care ajuta efectiv in reluarea oscilatiei regulate a cililor. La ora actuala, acest dispozitiv este cel mai comod si mai eficient instrument pentru prevenirea si tratarea sinuzitei si a infectiilor cailor respiratorii superioare. Este comod si ieftin de folosit. Poate fi intrebuintat, in egala masura si de copii. Academia Americana de Otolaringologie – Chirurgia Capului si Gatului confirma avantajele irigarii nazale. Mii de pacienti folosesc irigatorul nazal pulsatil in clinici sau acasa, cu rezultate spectaculoase.
   

    Metoda permite adaugarea in solutia de irigare a antibioticelor, care vor avea, in acest mod, un efect topic, la obiect.


    Numeroase studii clinice, communicate la simpozioane stiintifice internationale atesta utilitatea acestei metode curative, ce poate fi folosita cu succes si ca mijloc ajutator, in astm, raceli, otite, secretii post-nazale, radioterapia la cap si gat, halitoza etc.
   
    Irigatoare nazale pulsatile sunt comercializate in Romania de Bentris Consulting SRL din Bucuresti. Ele nu sunt similare cu nici un alt aparat de pe piata interna sau externa. Sunt purtatoare de marca europeana si sunt certificate de cel mai exigent organism de pe mapamond: F.D.A. (Food and Drug Administration) din S.U.A., dar si de alte autoritati.


    Pretul acestor sisteme este accesibil pacientilor. Transportul lor este gratuit pe intreg teritoriul tarii. Se livreaza pe baza de factura si sunt garantate timp de un an. La livrare, coletul include, pe langa aparatul propriu-zis, instructiuni de utilizare, o schema simpla de folosire si o brosura cu intrebari si raspunsuri, toate traduse in limba romana, precum si indicatiile originale ilustrate ale producatorului.


    Puteti adresa orice intrebari, solicitari pentru documentatie sau comenzi distribuitorului in Romania, firma Bentris Plus SRL, la telefon: 0723 534 383, pe fax: 021 745 55 99 sau pe e-mail, la adresele office@bentris.ro sau daniel_ungureanu@bentris.ro



Data actualizare: 31-10-2010 | creare: 08-05-2009 | Vizite: 15888
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Forumul Boli ORL:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  mai multe discuții din Boli ORL