Tratamentul psoriazisului cu secukinumab (anticorp monoclonal anti-interleukina-17A)
Un studiu recent publicat în revista "Frontiers in Immunology" a utilizat o analizat rolul translational al anti-interleukinei-17A (IL-17A) în suprimarea funcțiilor autoimune ale celulelor T de tip 17 (T17), oferind astfel un tratament eficient pentru psoriazisul uman.
Metodologie
Studiul a inclus 23 de pacienți adulți cu psoriazis, care au fost tratați cu secukinumab, un anticorp monoclonal anti-IL-17A. Metodologia a fost de fază II a studiilor clinice, iar participanții au primit injecții de 300 mg de secukinumab în săptămânile 1, 2, 3, 4 și apoi la fiecare patru săptămâni. Probele de biopsie cutanată au fost obținute în timpul acestui studiu clinic, împreună cu informații antropometrice, inclusiv vârsta, sexul și datele punctului de biopsie.
Rezultate
Rezultatele au arătat că blocarea sistemică a IL-17A a epuizat aproape toate celulele T IL17A+ și IL17F+ și a cauzat scăderi semnificative în expresia genei interleukinei-23A (IL23A), ducând la o reducere pe termen lung a simptomelor de psoriazis, chiar și după oprirea medicației. De asemenea, s-a constatat că blocarea IL-17A a crescut expresia genelor CD1C și CD14. Aceste rezultate subliniază beneficiile biologicelor care blochează axa autoimună IL-23/Tip 17 T-cell, cu potențialul pentru anticorpi monoclonali noi care ar putea oferi în cele din urmă un tratament pentru psoriazis.
Concluzii
În concluzie, cercetătorii au folosit abordări multi-omics de ultimă generație pentru a elucida expresiile genice diferențiale și mecanismele moleculare potențiale care stau la baza eficacității tratamentelor anti-IL în tratarea psoriazisului, o afecțiune până acum incurabilă. Rezultatele lor au relevat că, după 12 săptămâni de tratament cu secukinumab, s-au observat reduceri semnificative ale răspunsurilor autoimune mediate de celulele T, celulele dendritice și keratinocitele, subliniind eficacitatea terapeutică în controlul și chiar inversarea efectelor bolii.
https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fimmu.2023.1250504/full
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Studiu investighează prejudecățile și stigma socială asociate cu acneea
- Un nou răspuns pentru tratamentul eficient al acneei: nanoparticulele transportoare
- Genele de risc pentru acnee: 29 de regiuni nou identificate ale genomului pot influența condiția
- Substanțele chimice din produsele cosmetice pot provoca erupții cutanate
- Psoriazis la copil
- Psoriazisul scalpului
- Baiat de 5 ani sufera de psoriasis
- Recomandări medici consultație Psoriazis
- Am un inceput de psoriazis
- Psoriazis vulgar
- Psoriasis
- Eruptie sau boala?
- Am fost diagnosticat cu psoriazis va rog ajutati-ma