Tratamentele de fertilitate nu duc la afecțiuni cardiometabolice la copiii rezultați prin această procedură

©

Autor:

Tratamentele de fertilitate nu duc la afecțiuni cardiometabolice la copiii rezultați prin această procedură
Un studiu amplu privind efectele tratamentelor de fertilitate a constatat că nu există diferențe robuste în măsurătorile tensiunii arteriale, frecvenței cardiace, lipidelor și glicemiei între copiii concepuți natural și cei concepuți prin tehnologii de reproducere asistată (ART).
Încă de la prima naștere a unui copil conceput in vitro, s-au ivit întrebări privind eventuale riscuri de sănătate pentru acești copii. Cercetările de până acum au fost limitate însă, de mărimea mică a eșantionului, urmărirea de scurtă durata și grupurile de comparație necorespunzătoare.

Studiul actual, condus de Universitatea din Bristol și publicat în European Heart Journal, a avut ca scop abordarea îngrijorărilor cu privire la efectele tratamentelor de fertilitate asupra sănătății cardiometabolice a copiilor rezultați. Cercetările au inclus 8.600 de copii din studiul Children of the 90s al Universității din Bristol, un studiu de sănătate de referință la nivel mondial care a urmărit femeile gravide și copiii lor din 1991.

Studiul, condus de un grup de cercetare internațional, a fost suficient de mare pentru a studia dacă concepția prin tehnologii de reproducere asistată afectează tensiunea arterială, frecvența pulsului, lipidele sau glicemia, de la copilărie la tinerețe (până la începutul anilor 20).

Cercetătorii au constatat că tensiunea arterială, frecvența cardiacă și nivelurile de glicemie erau similare la copiii concepuți prin tehnologii de reproducere asistată și la cei concepuți pe cale naturală. Echipa a constatat, de asemenea, că aceia care au fost concepuți prin tehnologii de reproducere asistată au avut niveluri ușor mai ridicate de colesterol în copilărie, care nu au persistat până la maturitate, și o ușoară hipertensiune la vârsta adultă.

Conform autorității The Human Fertilisation and Embryology Authority (HFEA), acest studiu ar trebui să reasigure cuplurile care apelează la servicii de fertilizare că vor avea copii cu o sănătate cardiovasculară la fel de bună ca a copiilor concepuți pe cale naturală.

sursa: News Medical

Data actualizare: 07-02-2023 | creare: 07-02-2023 | Vizite: 360
Bibliografie
Fertility treatment does not lead to adverse cardiometabolic health in offspring, study finds, link: https://www.news-medical.net/news/20230205/Fertility-treatment-does-not-lead-to-adverse-cardiometabolic-health-in-offspring-study-finds.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O nouă metodă de succes pentru fertilizarea in vitro
  • Ovulele îngrețate sunt o opțiune mai eficientă decât fertilizarea in vitro pentru femeile care își întemeiază familii mai târziu
  • Riscul de avort spontan și eșecul fertilizării in vitro pot fi prezise
  •