Trandafir

©

Autor:

Mirosul trandafirilor a inspirat poetii si indragostitii de-a lungul secolelor. Desi la inceput uleiul era distilat in Asia mica, astazi Bulgaria este cel mai mare producator, avand cel mai valoros ulei. Este non toxic si este indicat in afectiunile specifice femeilor.

Familie: Rosaceae

Extractie: Distilare sau extractie cu solventi din flori. Spre deosebire de majoritatea uleiurilor esentiale, cel de trandafir este foarte greu de separat de apa, deoarece constituientii sai sunt foarte solubili in apa, astfel incat se distileaza cel putin de doua ori. Uleiul rezultat este tinut la rece, datorita cerurilor continute. Apa de trandafiri este un produs derivat al distilarii.

Nota parfumului: Baza / Mijloc.

Descriere aromatica: Cald, puternic floral, dulce.

Proprietati: Antibacterian, antidepresiv, antiseptic, antispastic, astringent, diuretic, sedativ.

Actiune medicala: Piele imbatranita, vene fisurate, depresie, piele uscata, dureri de cap, insomnie, sindrom premenstrual, piele sensibila, dureri in gat, stres, greata, impotenta. Testele au aratat ca trandafirul creste numarul de spermatozoizi.

Uz cosmetic: Regenerator celular, amelioreaza si vindeca arsurile si toate tipurile de ten. Desi nu este iritant, solutiile concentrate pot irita fata.

Actiune emotionala: Trandafirul ajuta la ameliorarea depresiei si a lipsei de incredere in sine.

Combinatii: Bergamot, musetel, geranium.

Uleiuri asociate: Rosa centifolia - Este putin mai ieftin decat uleiul produs in Bulgaria. Provine in mare parte din Maroc.

Precautii: Evitati in timpul sarcinii.

Data actualizare: 08-08-2013 | creare: 16-12-2008 | Vizite: 3363
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:
  • Serlai
  • Iasomie
  • Cuisoare
  • Smirna