Tehnică de înlocuire a organelor, cu rezultate favorabile în experimentele pe șoareci

©

Autor:

Tehnică de înlocuire a organelor, cu rezultate favorabile în experimentele pe șoareci
Creșterea unor agregate sferice (n.r. celule asemănătoare unor organe care imită proprietățile organului) asemănătoare intestinului uman și transferarea lor ulterioară într-un bioreactor pentru maturare are ca rezultat formarea unor organoide intestinale umane diferențiate. Un nou studiu, efectuat pe șoareci de laborator, arată că organoidele diferențiate formate pot fi transplantare șoarecilor.
Creșterea părților corpului uman în laborator reprezintă în prezent doar concepte întâlnite în filme și cărți. În schimb, creșterea țesuturilor miniaturale asemănătoare organelor umane a fost deja realizată în laborator. Cercetătorii japonezi au reușit, în cadrul studiului actual, să cultive cu o mai mare ușurință organe de dimensiuni mici, ceea ce reprezintă o promisiune imensă pentru medicina regenerativă.

Noua tehnică de înlocuire a organelor este mai simplă decât abordările existente în prezent și poate produce organoide intestinale umane sănătoase, de dimensiuni variabile. Lucrarea de cercetare a oamenilor de știință japonezi arată că organoizii, utilizați în general pentru studierea funcției organelor sunt, de asemenea, instrumente promițătoare în domeniul medicinei regenerative.

„Folosind o nouă tehnică, am reușit să creștem sferoizi de o dimensiune previzibilă, care ar putea fi modificați prin modularea numărului de celule însămânțate în plăci. Sferoizii pot, de asemenea, să crească și mai mari, dacă sunt transferați într-un bioreactor”, a declarat autorul studiului, Tomohiro Mizutani.

sursa: Science Daily
foto: Dr. Junichi Takahashi cultivă organoide intestinale umane în suspensie în bioreactorul rotativ. TMDU

Data actualizare: 13-12-2022 | creare: 13-12-2022 | Vizite: 392
Bibliografie
The future of replacement organs is (quite possibly) here: Robust human intestinal organoids created in a lab, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2022/12/221205121308.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Etica cercetărilor asupra creierului artificial „conștient”
  • Transplantul de organoizi, devenit o realitate: primul transplant al unui mini-organ, reușit de o echipă de cercetători japonezi
  • Computerele viitoare ar putea funcționa cu celule neuronale umane
  •