Suferi de dureri articulare? Iată 5 sfaturi pentru articulații sănătoase!
Autor: Redacția ROmedic
Inflamațiile și durerea resimțite la nivelul încheieturilor erau asociate cu persoanele de peste 50 de ani, însă în ultimele decenii, din multiple cauze, multe persoane cu vârste de 30-40 de ani au început să reclame astfel de afecțiuni.
Artrita este un termen general, folosit pentru a descrie inflamațiile apărute la nivelul articulațiilor – existând peste 100 de tipuri de artrită și afecțiuni asociate – în timp ce artroza, care poartă și numele de osteoartrită, este o boală care indică degenerarea progresivă a cartilajelor.
În cele ce urmează, vă vom prezenta 5 modalități de a preveni și de a trata articulațiile dureroase.
1. Fă mișcare, dar evită sporturile de impact
Musculatura dezvoltată și antrenată poate preveni deteriorarea cartilajelor. Mușchii din jurul articulațiilor pot absorbi o bună parte din șocuri, dispersând impactul și astfel, pot stabiliza încheieturile, contribuind și la prevenirea accidentărilor.
Cel mai bun sport pentru a lucra musculatura fără a afecta cartilajele este înotul. Pasionații de jogging, tenis sau schi ar trebui să evite practicarea acestor sporturi pe suprafețe tari sau denivelate. Cu alte cuvinte, jogging-ul realizat pe străzile orașelor nu reprezintă cea mai bună variantă, în special datorită impactului major exercitat asupra genunchilor.
2. Postura nu trebuie neglijată
Foarte multe probleme articulare apar din cauza neglijării importanței păstrării unei posturi corecte.
Spre exemplu, atunci când stăm pe scaun, dacă abordăm o poziție cocoșată sau efectiv ținem capul aplecat pentru mult timp (cum se întâmplă când sprijinim telefonul în poale și ne uităm la ecran sau tastăm) articulațiile gâtului, ale șoldului și ale coloanei vertebrale vor avea de suferit.
Purtarea corectă a ghiozdanului, pe ambii umeri, precum și flexarea genunchilor în momentul aplecării premergătoare unei ridicări ne pot ajuta să reducem presiunea pusă asupra articulațiilor.
3. Menține-ți greutatea în plaja inferioară a celei ideale
Fiecare kilogram în plus mărește presiunea pusă asupra articulațiilor atunci când ne mișcăm. Un studiu medical a revelat faptul că, obezitatea este responsabilă pentru 27% dintre artroplastiile de șold (intervenții chirurgicale prin care se înlocuiește articulația deteriorată cu o proteză artificială de șold), respectiv pentru 69% dintre artroplastiile de genunchi.
Din motive mai puțin cunoscute, femeile sunt mai afectate de obezitate decât bărbații, atunci când vine vorba de problemele articulare, iar anumite cercetări au indicat faptul că riscul de a dezvolta osteoartrită la genunchi scade considerabil atunci când o femeie slăbește.
4. Sprijină buna funcționare a organismului printr-o dietă sănătoasă
Deși nu există suficiente studii care să ateste faptul că, o anumită dietă ar putea preveni instalarea unor afecțiuni precum artrita sau reumatismul articular, există suficiente semnale care ne spun că aportul zilnic de nutrienți esențiali ne ajută să ne menținem sănătatea.
O dietă corectă trebuie să fie săracă în sare, zahăr, grăsimi saturate și produse ultra-procesate și să includă fructe, legume și crudități. În cazul persoanelor care se confruntă cu dureri de articulații sau a celor care doresc să prevină deteriorarea cartilajelor se recomandă evitarea alimentelor care favorizează dezvoltarea inflamațiilor și orientarea către antiinflamatoarele naturale.
5. Lasă-te ajutat de suplimentele pentru refacerea cartilajelor
Dacă ești în căutarea unui tratament pentru articulații dureroase, cel mai probabil va trebui să combini produsele cu acțiune imediată cu suplimentele adjuvante special concepute pentru aceste afecțiuni.
Pentru acest tip de probleme se recomandă curele adjuvante cu RheumaStop, un supliment alimentar eficient în tratamentul durerilor articulare, pe termen mediu și lung.
Acesta acționează prin trei mecanisme diferite în durerile articulare: sulfatul de condroitină stopează distrugerea cartilajelor, sulfatul de glucozamină ajută la refacerea cartilajelor și Gheara-diavolului are efect analgezic, antiinflamator și antipiretic.
Există și varianta de tratament prin RheumaStop Complex, care conține câteva ingrediente în plus, dintre care, poate cel mai important este MSM: un compus natural, care susține mobilitatea articulară și buna funcționare a sistemului osteoarticular, având un efect sinergic în asocierea cu glucozamina și condroitina. Această formulă complexă este recomandată pentru reducerea durerilor articulare cronice.
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Poliartrita reumatoida
- Poliartrita ?
- Cifoscolioza dorsala dreapta de la varsta de 5 ani
- Trosnesc oasele ingrozitor
- Picioare strambe
- Durere de picior
- Borelia sau borelioza?
- Apa la genunchi
- Disconfort in timpul mersului
- Durere laba piciorului