Studiile arată că unul din trei adulți ar putea avea o formă severă de COVID-19

©

Autor:

Studiile arată că unul din trei adulți ar putea avea o formă severă de COVID-19
Având în vedere că numărul de tineri infectați cu noul coronavirus crește cu fiecare zi ce trece, cercetătorii de la Spitalul de Copii UCSF Benioff au realizat un studiu care indică faptul că tinerețea nu ne protejează de bolile severe. Acesta a fost publicat în Journal of Adolescent Health.
Au fost analizate informații de la 8400 de barbați și femei, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, iar rezultatele au arătat că vulnerabilitatea la îmbolnăvire este de 33% în cazul bărbaților, respectiv 30% la femei, iar factorul de risc cu cel mai mare impact este reprezentat de fumat.

Centrul pentru prevenirea și controlul bolilor (CDC) a raportat faptul că de pe 18 aprilie până pe 27 iunie numărul spitalizărilor în rândul tinerilor a crescut cu 299%, comparativ cu 139% în cazul bătrânilor.

În studiul de la UCSF Benioff, condus de Sally Adams, cercetatorii au determinat vulnerabilitatea la îmbolnăvire raportându-se la indicatori identificați de Centrul pentru prevenirea și controlul bolilor, precum: afecțiuni cardiovasculare, diabet, astm, boli autoimune (lupus, artrită reumatoidă), boli hepatice, obezitate, fumat. Aceștia au evaluat vulnerabilitatea în funcție de fiecare indicator, ajungând la concluzia că, spre exemplu, 100% dintre fumători sunt vulnerabili la o formă severă de COVID-19.

Adams susține faptul că dovezile recente arată că fumatul este asociat cu o probabilitate mai mare a progresiei COVID-19, inclusiv cu creșterea severității bolii, spitalizarea în secția ATI sau chiar decesul. De asemenea, fumatul poate avea efecte semnificative în rândul tinerilor, care în mod normal prezintă riscuri reduse la boli cronice.

În ceea ce privește studiile de vulnerabilitate medicală la îmbolnăvire, Charles Irwin Jr., de la Divizia de Medicină pentru Adolescenți și Adulți Tineri UCSF, susține că vulnerabilitatea la boli severe se înjumătățește atunci când fumătorii sunt eliminați din eșantion.

De asemenea, în cadrul studiului, în cazul a cinci indicatori s-a ținut cont și de gen. Astfel, rezultatele arată că: femeile prezintă un risc mai mare de a avea astm, obezitate și de a prezenta boli autoimune. Dar, comparativ cu barbații, numărul tinerelor femei fumătoare este significat mai mic, ceea ce determină o vulnerabilitate medicală totală de 29,7%, în timp ce la bărbați este de 33,3%.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 01-01-2023 | creare: 16-07-2020 | Vizite: 766
Bibliografie
One in three young adults may face severe COVID-19, study shows, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/07/200713104344.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Posibilă răspândire la nivel global a infecției cu noul Coronavirus
  • Noi cercetări estimează evoluția epidemiei cu coronavirus
  • Numărul de persoane infectate cu coronavirus în China crește uluitor după modificarea metodei de numărare
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum