Și viitorii tați se confruntă cu depresia
Momentul în care devii părinte poate fi dificil. Acesta poate avea un impact asupra ambilor părinți și, implicit, asupra dezvoltării pe termen lung a copilului.
În timp ce despresia postpartum a proaspetelor mămici a fost investigată pe larg, studiile au arătat că și tații suferă o depresie, dar prenatală. O echipă de la Institutul de Cercetare a Universității McGill (RI-MUHC) a analizat sănătatea mintală a taților și a făcut primul studiu de cercetare a prevalenței simptomelor de depresie prenatală în rândul bărbaților canadieni. Rezultatele, care au fost publicate în Jurnalul American de Sănătate pentru Bărbați, arată că un număr semnificativ de viitori tați care își așteaptă primul copil dau semne de depresie în timpul sarcinii partenerei lor. Acest lucru poate avea implicații clinice importante pentru screening-ul depresiei viitorilor tați.
„Sănătatea mintală a bărbaților rămâne o arie neglijată de cercetători și nu este abordată în mod corespunzător în timpul tranziției la statutul de părinte.”, spune autorul principal al studiului, Dr. Deborah Da Costa, cercetător al Diviziei de Epidemiologie Clinică din cadrul RI-MUHC și profesor la Universitatea de Medicină McGill.
Echipa de cercetare a recrutat 622 de bărbați din Quebec pe o perioadă de un an și jumătate. Viitorii tați au completat chestionare online de măsurare a diferiților factori precum starea de spirit, activitatea fizică, calitatea somnului, suportul social, mariajul, stresul financiar, toate acestea în al treilea trimestru de sarcină al partenerelor lor. Cercetătorii au observat că 13, 3% dintre viitorii tați se confruntă cu niveluri ridicate de simptome depresive pe parcursul sarcinii partenerei, iar bărbații care au probleme cu somnul sunt mai expuși riscului de a suferi de depresie.
„Știm că depresia prenatală este cel mai puternic indicator pentru depresia postnatala. Învățându-i pe viitorii tați despre screening-ul depresiei, poate fi un adevărat beneficiu în ceea ce privește scăderea riscului de depresie postpartum,” a explicat Dr. Da Costa.
Sursa: Medical Xpress
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Care sunt suplimentele cu extract de Saw Palmetto (Palmier pitic) eficiente în gestionarea simptomelor renale?
- Legături între obezitate și infertilitatea masculină
- Sănătatea cardiovasculară la vârstă înaintată a fost mai proastă pentru tați în comparație cu cei care nu au copii
- Utilizarea steroizilor și riscul de depresie și disfuncții sexuale la bărbați
- Depresie neelucidata
- Nascuta in corpul gresit sau am probleme mintale
- Depresie dupa ce m-am mutat
- Depresie sau paranoia?
- M-am ingrasat de la Seroquel XR 300?
- Paxil sau cipralex? care e mai bine tolerat?
- Cat timp se face tratamentul pt depresie?:(
- Sunt derutat.as dori sa gasesc raspunsuri si sfaturi
- Pot suprapune un alt tratament?
- Depresie, agitatie