Sepia - Cerneala de sepie

©

Autor: Redacția ROmedic

- chimioterapie - Acest remediu este indicat atunci cand greata este severa si epuizanta, cu dureri de cap (in special in parte astanga). Persoana poate avea o dorinta puternica sa fie lasata in pace.

 

- constipatie - Indicatia pentru Sepia este senzatia apasatoare in rect dupa defecare. Scaunele pot fi dure si greu de eliminat, desi sunt foarte mici. Pacientul are adesea mainile si picioarele reci, se ingrijoreaza repede si este foarte iritabil. Sportul poate ajuta mult la constipatie, stare generala si nivel de energie.

 

- depresie - Persoanele care se sunt ingrijorate, iritabile, indiferente la ceilalti membri ai familiei si extenuate de cerintele unei zile obisnuite pot raspunde pozitiv la acest remediu.  Acestia vor sa fie lasati in pace si pot raspunde taios daca cineva ii deranjeaza. Se simt mai bine dupa ce plang, insa prefera ca ceilalti sa pastreze distanta si sa nu incerce sa-i consoleze. Alte indicatii sunt problemele menstruale, o senzatie de atarnare a organelor interne, digestie inceat si imbunatatire dupa exercitii viguroase.

 

- dismenoree - Indicatiile pentru acest remediu includ menstruatie dureroasa, intarziata sau absenta, cu senzatia de slabiciune in pelvis si greutate a auterului. Femeia se poate simti extenuata si trista, pierzandu-si temporar interesul fata de familie. Umezeala, transpiratia si treburile prin casa pot agrava simptomele. Caldura si exercitiile usoare, in special dansul, pot ameliora considerabil lucrurile.

 

- menopauza - Sepia este util pentru femeile cu menstruatii sarace si intarziate, dar care cateodata sunt abundente. Organele din zona pelviana se simt slabite si atarnand, iar femeia poate avea pofta de otet sau mancaruri acre. Femeile care au nevoie de acest remediu se simt de obicei extenuate si slabite, detasate de membrii familiei si lipsite de interes in treburile de zi cu zi. Miscarea, in special dansul, poate imbunatati starea generala a femeii.

 

- sindromul premenstrual si menoragie - In timpul perioadei premenstruale femeile au o senzatie de extenuare si doresc sa fie lasate in pace. Adesea au impresia ca nu sunt apreciate, devenind irascibile sau sarcastice daca cineva le cere vreo favoare. Alte indicii sunt menstruatii intarziate sau cu flux redus si o senzatie de slabiciune a pelvisului si de atarnare a uterului. Umezeala si transpiratia pot agrava simptomele. Caldura si exercitiile fizice redau energia si ridica moralul.

 

- migrene - Migrene pe partea stanga, cu ameteala si greata, agravate de foame si in perioada menstruala sau a menopauzei. Durerea poate aparea in socuri, iar persoana se simte mai rau in casa si intinsa pe partea dureroasa. Persoana care are nevoie de Sepia se simte epuizata, infrigurata si irascibila, vrand sa fie lasata in pace.

 

- greturi matinale - Greturi intermitente cu senzatie de gol in stomac. Este indicat pentru femeile ce sunt iritabile, triste, obosite si oarecum indifernte fata de familie. Se simte mai rau dimineata, inainte de masa. Greata se poate agrava in pozitia de stand pe o parte, precum si din cauza mirosurilor. Isi poate pierde gustul si pofteste otet sau mancaruri sarate.

 

- depresie postnatala - Acest remediu poate ajuta unei mame care se simte extenuata si indiferenta dupa nastere si care vrea ca ceilalti sa nu-i ceara nimic. Poate avea probleme de relationare afectiva cu copilul si este posibil sa nu-l vrea aproape. Majoritatea acestor femei se simt pline de resentimente si suprasolicitate, desi cateodata sunt triste, iritabile si obosite. Alta indicatie pentru Sepia este senzatia se de relaxare si slabiciune a uterului sau a pelvisului.

 

- sarcina si nastere - Pentru femei obosite si irascibile in perioada de sarcina (se simt coplesite de derintele membrilor familiei sau nu sunt entuziaste cu privire la sarcina). Alte indicatii sunt circulatia deficitara, greata, constipatia, tendinta spre pierderi accidentale de urina, o senzatie de slabiciune si atarnare in zona pelviana si un nivel crescut de energie in urma activitatii fizice.

 

- psoriazis - Sepia este un remediu pentru persoanele care se simt obosite si iritabile, lipsindu-le adesea entuziasmul pentru munca sau viata de familie. Pielea poate parea uscata si rigida. Psoriazisul poate aparea in multe partiale corpului, inclusiv unghii si organe genitale. Apar adesea semne de dezechilibru hormonal si probleme circulatorii. Exercitiile fizice imbunatatesc adesea starea si nivelul de energie a persoanelor afectate.

 

- urticarie - Piele uscata cu eruptie de culoare rosie sau maronie. Persoana afectata este friguroasa si se simte mai bine la caldura, insa caldura in exces si transpiratia agraveaza mancarimea.

 

- sindromul Raynaud - Pentru persoanele cu cu extremitatile reci mai tot timpul si care au o stare cronica de extenuare si irascibilitate. Circulatia deficitara este cauzata de tonusul muscular intern slab, in special tonusul vaselor de sange. Persoana poate avea si constipatie cronica sau o senzatie de slabiciune si lasare in organele din zona pelviana. Exercitiile fizice amelioreaza simptomele si starea generala.

 

- cistita si infectii ale tractului urinar - Acest remediu este de ajutor atunci cand pacientul urineaza frecvent, cu o nevoie imperioasa si senzatia ca vor avea loc scapari de urina daca intarzie mictiunea. Persoanele potrivite pentru acest remediu se simt adesea extenuate si irascibile, au extremoitatile reci si o senzatie de relaxare in zona pelviana.

 

- candida - Potrivit pentru infectiile care cauzeaza secretii vaginale galbene ce provoaca mancarimi, sau albe si branzoase. Femeia care are nevoie de Sepia se simte obositasi iritabila, are extremitatile reci si o senzatie de slabiciune sau deprsiune in pelvis. Secretia poate fi mai abundenta dimineata si poate creste in itmpul mersului.

 

- rau de miscare - Remediul este indicat atunci cand persoana afectata se simte ametita si irascibila, iar greata este agravata de intinderea pe o parte. Adesea apare si durerea de cap. Prezenta mancarii intensifica greata, desi pacientul pofteste mancaruri acre.


Data actualizare: 31-12-2010 | creare: 07-12-2008 | Vizite: 12622
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!