Clinica Ta Saiwala, pentru minte, trup si suflet, a luat fiinta in anul 2022 din dorinta de a aduce in prim planul vietii medicale din Bucuresti si din Romania un loc in care practicile medicale conventionale se imbina armonios cu tehnologii suportive de ultima generatie ex. Stimulare Cerebrala si Neurofeedback.
ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Psihiatrie Psihiatrie Bucuresti

Clinica Ta Saiwala, pentru Minte, Trup si Suflet, a luat fiinta in anul 2022 din dorinta de a aduce in prim planul vietii medicale din Bucuresti si din Romania un loc in care practicile medicale conventionale se imbina armonios cu tehnologii suportive de ultima generatie cum ar fi Stimulare cerebrala -TPS si Neurofeedback.

Echipa de medici specialisti a clinicii este una tanara, dinamica, cu o vasta experienta acumulata in unitati sanitare din sistemul public si orientata pentru identificarea si solutionarea celor mai complexe probleme cu care v-ati putea confrunta.

Datorita echipamentelor si dispozitivelor medicale de ultima generatie, putem raspunde celor mai diverse si complexe nevoi de diagnosticare, tratare si urmarire a evolutiei afectiunilor cu care va confruntati.

Nascuta din pasiunea unui numar mare de medici specialisti si cu investitie 100% de capital romanesc, Clinica Ta Saiwala va ofera servicii medicale cu plata sau decontate de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Datorita profesionalismului echipei, va garantam respectarea discretiei si a secretului medical, comunicarea urmand a se desfasura intre persoanele implicate in actul medical si/sau a unei personae alese si indicate de catre beneficiarul serviciilor medicale oferite.

In vederea stabilirii unui prim contact sau a unei consultatii cu unul dintre specialistii clinicii va recomandam sa accesati sectiunea specialitatii de care sunteti interesati, ulterior va puteti adresa noua prin caile de comunicare indicate la sectiunea contact.

Clinica Ta Saiwala, pentru minte, trup si suflet, va doreste sanatate si echilibru.Viitorul este acum!

Neurofeedback
  • Oricare ar fi motivul pentru care ati inceput terapia prin neurofeedback, la sfarsitul acesteia, pe langa ameliorarea problemei principale, veti fi mai calm, mai senin, mai relaxat, cu un somn mai bun. Multe probleme produse de o disfunctionalitate a creierului pot fi ameliorate prin neurofeedback.
  •  ADD/ADHD (deficit de atentie cu/fara hiperactivitate)
  •   Suficiente studii clinice riguroase arata ca terapia prin neurofeedback este o alternativa pentru alte tehnici terapeutice. In 2012 Academia Americana de Pediatrie a aprobat terapia prin biofeedback ca avand gradul unul ( cel mai inalt grad de evidenta clinica ) in eficienta tratarii ADHD.
  •   Prin neurofeedback obtinem scaderea nivelului de agitatie fizica ( reducerea hiperactivitatii ), calmarea mentala ( cresterea atentiei, reducrerea furiei, a nivelului de frustare ), cresterea capacitatii de auto-control ( scaderea impulsivitatii, constientizarea consecintelor faptelor).
  • Anxietate – Neurofeedback-ul poate rezolva starile de anxietate existente cat si rezistenta scazuta a sistemului nervos la stres. Prin neurofeedback corectam nivelul de excitare al sistemului nervos central si diminuam manifestarile fizice si emotionale ale starii de anxietate.

    Autism

  •  Prin prisma neurofeedback-ului, vedem autismul ca o conditie caracterizata printr-un nivel mare de excitatie si stimulare senzoriala a sistemului nervos central, incapabil sa proceze cantitatea de informatie, ceea ce creeaza o stare permanenta de anxietate si agitatie.
  •  Depresie
  •  Putem ajuta creierul sa iasa din depresie si sa atinga un echilbru emotional functional. Prin neurofeedback corectam probleme fundamentale emotionale ( frica, disperare, lipsa de auto-apreciere, lipsa de placere in viata de zi-cu-zi) cat si cele legate de gandirea logica ( ganduri negative obsedante, griji obsesive ).
  •   Imbunatatirea dispozitiei si refacerea optimismului sunt si ele rezultate ale terapiei prin neurofeedback. Doza de medicatie este micsorata pana la anularea medicatiei in unele cazuri.
  • Durere cronica
  •  Durerea cronica poate fi judecata dupa intensitatea durerii fizice si mai ales prin efectul ei asupra starii emotionale. Neurofeedback-ul are impact atat asupra pragului de sensibilitate la durere cat si asupra componentei emotionale a durerii.
  •   Chiar daca rezultatul nu este disparitia durerii, modul in care este ea perceputa si influenta ei asupra starii psihice generale pot fi mult diminuate. Pacientul poate trai cu durere fara ca aceasta sa ii altereze starea de confort psihic si fizic.
  • Epilepsie
  •  Cele mai solide si mai extinse studii in domeniul neurofeedback-ului sunt legate de epilepsie. De aici a pornit dezvoltarea terapiei, cu experimente pe animale ce au invatat sa evite crizele epileptice induse chimic.
  •   Tinta terapeutica in cazul crizelor epileptice este stabilizarea creierului  pentru ca descarcarile electrice focalizate sa nu se mai propage necontrolat in creier. Crizele non-epileptice ( manifestari ca in epilepsie dar neproduse de activitate electrica anormala a creierului ) trebuie abordate conform cauzei lor ( psihologica sau structurala ). Succese terapeutice se obtin prin neurofeedback in toate formele de crize.
  •   Fibromialgie
  • Terapia prin neurofeedback in aceasta patologie urmareste mai multe aspecte : stabilizarea creierului, calmarea musculara, normalizarea raspunsului la durere si refacerea somnului. Rezultatul include imbunatatirea calitatii somnului, reducerea durerii, limpezirea gandirii, redobandirea bunei dispozitii.
  •   Deoarece fibromialgia este o suferinta cronica, Antrenarea Alfa-Teta ajuta prin rezolvarea traumelor emotionale adanci si echilibrare emotionala.
  • Insomnie, tulburari de somn
  •  Impactul neurofeedback-ului asupra somnului este puternic si rapid. Sunt corectate cauzele care impiedica adormirea ( corelata de multe ori cu un grad de agitatie mentala si fizica ), readormirea pe timpul noptii ( determinata de griji, frici, ganduri obsesive ), cat si reglarea fazelor de somn ( alternanta si lungimea fazelor de somn ) – lipsa fazelor de somn profund creeaza conditii pentru aparitia fibromialgiei, anxietatii si depresiei .
  •   Rezultatul este obtinerea unui somn consistent, odihnitor. Prin neurofeedback se corecteaza atat flexibilitatea creierului ( trecerea fireasca din starea de veghe in cea de somn seara si invers dimineata ) cat si stabilitatea sa ( mentinerea in starea de somn pe tot parcursul noptii ) Terapia este personalizata conform cauzelor ce tulbura somnul si vizeaza atat calitatea somnului cat si tonusul fizic si psihic din timpul zilei…
  • Migrena, cefalee, cefalee Cluster
  •  Durerile de cap raspund foarte bine la terapia prin neurofeedback. Indiferent de natura lor ( migrene, sensibilitate la curent, alcool sau reactie la stres), apar ca instabilitati cerebrale si se trateaza prin intarirea stabilitatii creierului. Durerile de cap raspund rapid la neurofeedback, fiind doar o problema de gasire a setarilor optime de lucru.
  •   Nevralgie de trigemen
  •   Desi durerea de origine nervoasa este greu de tratat, prin neurofeedback putem obtine o buna ameliorare si reducerea medicatiei. Chirurgia nu mai este necesara, de multe ori.
  • Boala Parkinson
  •   Boala Parkinson este o boala degenerativa care distruge creierul progresiv, in timp. Nu exista vindecare momentan pentru aceasta situatie.
  •   Terapiile actuale se bazeaza pe reducerea simptomelor bolii. Acestea includ, printre altele, medicatie, psihoterapie si in unele cazuri chirurgie. Medicatia este adeseori doar o solutie temporara din cauza efctelor adverse neplacute.
  •   Cercetari recente arata rezultate foarte promitatoare ale terapiei prin neurofeedback asupra pacientilor cu boala Parkinson. Neurofeedback-ul nu vindeca si nu va opri evolutia bolii. Totusi, neurofeedback-ul are un potential real in a reduce simptomele bolii, in special in fazele initiale.
  •   Aspecte ale bolii Parkinson in care apar rezultate bune dupa terapie includ echlibrul corporal ( static si dinamic), rigiditatea, tremorul, somnul si mobilitatea faciala. Astfel, prin neurofeedback se recupereaza o parte din functionalitatea pierduta si se aduce alinare vietii acestor bolnavi.
  • Menopauza si sindromul premenstrual
  • Durerile fizice, tulburarile emotionale si de dispozitie declansate de efectele schimbarilor hormonale lunare asupra unui creier cu o stabilitate scazuta pot fi rezolvate definitiv cu terapia prin neurofeedback. Acestea raspund deobicei foarte bine, cu scaderea intensitatii pana la disparitia lor. Bufeurile din simptomul de premenopauza dispar sau devin nederanjante prin stabilizarea sistemului nervos autonom.
  • Ticuri verbale si motorii, sindromul Tourette
  • O amendare semnificativa a simptomatologiei in aceste situatii obtinem prin reducerea nivelului de agitatie a creierului, cresterea capaciatii de auto-control si inhibitie voluntara. Mecanismul producerii este comun cu cel din ADD/ADHD si de multe ori aceste tulburari coexista. Terapia prin neurofeedback adresata catre una din ele produce efecte pozitive pe toate.
  • Tinitus

 

TPS-NEUROLITH

-STIMULARE TRANCRANIANA PULSATILA

-UTILIZEAZA TEHNOLOGIA SHOCK WAVE-ACESTEA FIIND IMPULSURI ACUSTICE CE ACTIONEAZA LA NIVELUL TESUTURILOR SI CELULELOR

-DIFERENTA INTRE SHOCK WAVE SI ULTRASUNETE ESTE LA NIVELUL IMPULSURILOR :

           ULTRASUNETELE- UNDA CONTINUA CU NUMEROASE OSCILATII CU AMPLITUDINE MARE

           SHOCK WAVE- UN SINGUR IMPULS CU O ANUMITA INTENSITATE, URMAT DE O UNDA CU AMPLITUDINE MICA

-IN ULTIMII 40 DE ANI STUDIILE IN PATOLOGIILE ORTOPEDICE SI CARDIACE , AU DEMONSTRAT CA IMPULSURIE ACUSTICE PROMOVEAZA MECANOTRANSDUCTIA

-MECANOTRANSDUCTIA=capacitatea unei celule de a integra si transforma stimuli , in semnale biochimice, avand ca rezultat modificari intracelulare precum concentratia ionilor, reglarea transcriptionala, activarea cailor de semnalizare

-MODULAREA ACTIVITATII CEREBRALE NON-INVAZIVE PRIN :-MECANOTRANSDUCTIE

              -STIMULAREA FACTORULUI DE CRESTERE ENDOTELIAL (VEGF) SI A FACTORULUI DE CRESTERE NEURONAL (BDNF)

                                     -ELIBERARE DE OXID NITRIC

ROLUL OXIDULUI NITRIC:

ESTE UN NEUROTRANSMITATOR GAZOS

SINTETIZAT POSTSINAPTIC

DIFUZEAZA LIBER

SE LEAGA DE PROTEINE àMODULAREA ACTIVITATII

FACTOR ENDOTELIAL DE RELAXAREàDILATAREA VASELOR SANGUINE

ROL : NEUROTRANSMISIE

          IN PROCESUL DE INVATARE  / MEMORARE

          NEUROGENEZA

 

 

PROTOCOL: DEMENTA IN BOALA ALZHEIMER- STADIILE I-II

                                         -imbunatatirea calitatii vietii prin stimularea memoriei de scurta durata, cresterea afectivitatii, diminuarea rigiditatii, cresterea randamentului util

                                        -ameliorarea simptomatologiei cognitive si afective

 

                  BOALA PARKINSON- stimularea ariei cortexului motor primar si secundar, a girusului cingulat si a altor arii de interes in contextul clinic

                                       -reducerea rigiditatii

                                       -imbunatatirea coordonarii mortice

                                       -imbunatatirea dispozitiei- reducerea tulburarilor affective asociate  

                 TULBURARI AFECTIVE- DEPRESIE REZISTENTA LA TRATAMENT, TULBURARI DE ATENTIE SI CONCENTRARE, TULBURARI COGNITIVE                          

Ultimele recomandări de la pacienți:

16-09-2024
Elena M, 69 ani

Părerea generală: Foarte mulțumit

Am fost la dna Doctor Ioana Ciubotărescu și pot spune ca am fost tratata excelent și mi s a explicat în totalitate și pe înțelesul meu . Recomand consultațiile d-ei dr

03-03-2023
Cornelia D, 38 ani

Părerea generală: Foarte mulțumit

O clinica cu dotari moderne,preturi accesibile si echipa profesionista! Recomand cu drag!!

Sunteți sau ați fost pacientul nostru și considerați că serviciile noastre merită recomandate?

Atunci oferiți-ne o recomandare!
 
Programare