Riscuri pentru sanatatea turistilor

©

Autor: Redacția ROmedic

Calatorul infectat cu HIV

Virusul HIV compromite sistemul imunitar al gazdei; cu cat infectia este mai evoluata si cu cat sistemul imunitar este mai afectat, cu atat creste riscul individului de a dezvolta o infectie oportunista in cursul calatoriei. 

 

Persoanele care au deja SIDA, necesita consiliere medicala de specialitate inainte de a pleca in calatorie  catre tarile aflate in curs de dezvoltare. Exista tari care duc o politica ce interzice accesul pe teritoriul lor a persoanelor infectate  HIV , si tari care cer testarea HIV a celor care vor sa studieze sau sa lucreze pe teritoriul lor. 

 

Este bine ca pacientul infectat cu HIV sa aiba imunizarile (vaccinarile) la zi atunci cand doreste sa calatoreasca in zonele endemice; iclusiv trebuie administrat vaccinul antigripal si antipneumococic.

 

Pentru persoanele infectate HIV, se va utiliza doar vaccinul polio inactivat (contraindicat vaccinul antipolio viu, cu administrare orala) dar si vaccinul antirubeolic ; se va evita administrarea vaccinului impotriva febrei galbene si vaccinul BCG, deoarece acesta poate conduce la aparitia bolii (tuberculoza).

 

Datorita afectarii sistemului digestiv la persoanele infectate cu HIV, diareea calatorilor apare mult mai frecvent, evolueaza sever si este dificil de tratat. De aceea, calatorul infectat cu HIV va consuma doar alimente si bauturi corect preparate. De asemenea, infectiile respiratorii afecteaza mult mai frecvent persoanele infectate cu HIV, ce calatoresc in zonele endemice. Daca o persoana a fost infectata cu HIV in timpul unei calatorii, este obligatoriu practicarea sexului protejat pentru a impiedica infectarea altor contacti.


Data actualizare: 23-06-2013 | creare: 13-01-2009 | Vizite: 18261
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!