Imunitatea corpului nostru!
Sistemul imunitar este extrem de complex și are la bază o serie de subsisteme care conlucrează pentru a feri organismul de agenții patogeni care-l pot dezechilibra și îi pot afecta integritatea. Este important de punctat că un sistem imunitar deficitar este responsabil în mod direct de apariția bolilor, inclusiv a cancerului, totodată, având și o relevanță importantăîn procesul de îmbătrânire prematură.
Persoanele cu imunitate puternică se îmbolnăvesc rar și au capacitatea de a se vindeca mai repede, dar și de a face față stresului mai ușor.
Sistemul imunitar detectează virusurile, bacteriile, paraziții, ciupercile, substanțele nocive și alte corpuri străine care nu sunt compatibile cu organismul uman și le anihileaza. Un sistem imunitar sănătos va ști să diferențieze agenții patogeni de țesuturile sănătoase și astfel să-i elimine din corp. Un rol deosebit de important îl areîn prevenirea și tratarea cancerului, acesta având capacitatea de a lupta contra propriilor celule care și-au modificat forma și structura.
Pentru a înțelege care sunt mecanismele de apărare împotriva bolilor, este necesar să cunoaștem structura sistemului imunitar, dar și organele care contribuie din exterior la susținerea imunității:
-timusul;
-măduva osoasă;
-ganglionii limfatici;
-splina;
-amigdalele și apendicele;
-tubul digestiv;
-pielea.
Simptomele imunității scăzute Un sistem imunitar deficitar, slăbit, va prezenta o sensibilitate mai mare în fața bolilor. Iată care sunt simptomele care ar trebui să îngrijoreze:-oboseală accentuatăși nejustificată;
-stări de apatie, chiar anxioase;
-infecții repetate de tipul candida, ORL, urinare, dar și apariția herpesului și a răcelilor frecvente;
-inflamarea ganglionilor limfatici;
-vindecarea lentă a rănilor;
-diareea cronică;
-reacții alergice. Punctăm că alergiile sunt reacții ale sistemului imunitar care confundă agenții inofensivi, de exemplu, praful, mucegaiul, polenul, cu agenți patogeni și dezvoltă anticorpi care să-i anihileze. De aceea apar strănutul, lăcrimarea și congestia nazală.
Întărirea imunității la începutul sezonului rece Încă de la începutul toamnei se recomandă întărirea sistemului imunitar cu ajutorul suplimentelor alimentare cu rol imunostimulator. Vitaminele, în special vitamina C, și mineralele, în special zincul, sunt deosebit de importante în susținerea sistemului imunitar. Consumați zilnic fructe și legume, acestea fiind și bogate în antioxidanți, substanțe cu rol în anihilarea radicalilor liberi responsabili de îmbolnăvirea organismului, dar și de îmbătrânirea prematură. Introduceți în dieta produse apicole, alimente bogate în probiotice care susțin buna funcționare a tractului gastrointestinal, dar și ceaiuri cu rol în creșterea imunității, categorie din care face parte ceaiul de lămâie cu ghimbir, ceaiul de măcese, ceaiul de cătină, ceaiul de echinaceea, dar și ceaiul verde, bogat în antioxidanți etc. Alimente care cresc rapid imunitateaIndiferent că te încearcă o răceală sau vrei doar să te protejezi împotriva afecțiunilor de sezon, iată care sunt alimentele care cresc rapid imunitatea organismului: citricele, Kiwi, coacăzele negre (afinele și murele, conțin cei mai mulți antioxidanți), strugurii negri (bogați în resveratrol, cel mai puternic antioxidant din natură), măceșele și cătină, usturoiul și ceapa, echinacea, ghimbirul și turmericul, mierea, propolisul și polenul crud, cereale integrale, varza, brocolli, spanacul, sfecla roșie și morcovii, ardeiul iute, stridiile și gelul de aloe vera.
Suplimente naturale pentru imunitate
Acestea sunt doar câteva din suplimentele cunoscute fabricate în Finlanda, însă mai sunt și alte produse foarte bune recomandate pentru stimularea imunității, chiar și imunomodulatoare (Mycelcaps). Medicii, tot mai des, ajung la concluzia că la baza tuturor bolilor stă disfuncţia sistemului imunitar. Starea sistemului imunitar, la rândul ei, depinde de starea emoţională profundă a omului. Așa că, pe lângă reglarea imunității, vă recomandăm să aveți grijă și de starea emoțională a dumneavoastră.
Pentru orice problemă, oricât de gravă ar fi, venim în ajutorul dumneavoastră pentru a putea găsi tratamentul potrivit. Ramâne doar să ne contactați și să ne vorbiți despre problema dumneavoastră, apoi vă vom ajuta cu cel mai mare drag, Gratuit.
Cabinet Lacrima Naturii
Specialist: Spanu Elena
Contact: - telefon: 0744870194 / 0766488202 -e-mail: lacrimanaturii1@yahoo.com