Sanatatea conteaza atunci cand o pierzi! Astazi ai grija de ea!
ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Oncologie Oncologie Bucuresti

Aura energetică a corpului uman

Aura energetică a corpului uman
Pentru a înţelege cât mai bine conceptul de „Aură” am să fac o scurtă introducere în biomagnetismul uman, câmpul energetic şi centrii energetici ai corpului uman.

Biomagnetismul uman
La nivelul corpului uman, creierul are rolul unei baterii electrice care este încărcată de traiectul digestiv, conductorii de energie electrică fiind nervii, meridianele şi canalele energetice.
Prin absorbţia hranei la nivelul tubului digestiv, se introduc în organism minerale, care datorită proceselor de electroliză chimică produc curent electric în creier. Acesta din urmă, o disipează prin sistemul nervos pentru a realiza coordonarea tuturor funcţiilor organismului. Pentru că energia circulă prin traiecte nervoase, în jurul corpului apare şi se dezvoltă un câmp magnetic. Dacă organele implicate în acest circuit complex nu funcţionează la capacitatea lor optimă, atunci potenţialul electric al creierului scade, având consecinţe asupra biocâmpului uman.
Datorită faptului că la nivelul corpului fizic canalele energetice primare sunt traiectele nervoase, sanguine, coloana vertebrală şi meridianele, iar canalele bioenergetice subtile merg paralel, corelat şi cu faptul că magnetismul se dezvoltă perpendicular pe distanţa transmiterii impulsurilor energetice, impulsurile se induc şi se potenţează reciproc. Rezultatul acestei acţiuni este mărirea şi întărirea câmpului bioelectromagnetic propriu. Este absolut necesar ca aceşti curenţi de energie să se afle în fază şi în armonie pentru ca procesul de inducţie şi potenţare să poată fi menţinut.

Câmpul energetic
Câmpul energetic este alcătuit din trei elemente:
- centrii energetici (cunoscuţi sub denumirea sanscrită de chakre)
- aura
- meridianele

Centrii energetici (chakrele)
Chakrele reprezintă legătura dintre corpul fizic şi cel subtil.
Centrii Energetici Umani - ChakreleExistă şapte centri energetici principali situaţi liniar, în plan vertical, astfel:
- primul în perineu (Muladhara Chakra)
- al doilea la două degete sub ombilic (Swadhisthana Chakra)
- al treilea în plexul solar (Manipura Chakra)
- al patrulea la mijlocul sternului (Anahata Chakra)
- al cincilea la mijlocul gâtului (Vishuddha Chakra)
- al şaselea între sprâncene (Ajna Chakra)
- al şaptelea în creştetul capului (Sahasrara Chakra)

Aceştia preiau energie din mediul înconjurător şi, după ce este folosită de organism, eliberează în exterior energia uzată.

Meridianele
Meridianele sunt canale energetice, pe care vi le puteţi imagina ca pe un păienjeniş luminos, a căror structură este paralelă cu cea a vaselor de sânge. Prin această reţea circulă energia captată de chakre. Există douăsprezece meridiane principale şi două extraordinare: cel conceptor şi cel guvernor care formează micul circuit ceresc.

Aura umană

Aura reprezintă învelişul corpului uman în plan subtil şi este compusă din mai multe straturi de energie subtilă. Aura este de fapt produsă de mişcarea continuă a chakrelor, luminozitatea şi acurateţea ei descriind starea de sănătate a corpurilor care o compun.

Straturile aurei:Corpurile Straturile Aurei Energetice Umane
- corpul fizic care reprezintă miezul aurei
- corpul eteric care este un strat de 5 aure în jurul corpului
- corpul afectiv este stratul perceput în culori
- corpul mental care este vizibil în jurul capului şi al umerilor
- corpul spiritual este stratul care face o persoană carismatică sau strălucitoare

Intensitatea gândurilor şi a sentimentelor, starea psihică şi de sănătate, determină mărimea aurei, claritatea culorilor şi uniformitatea acesteia. Aura umană se poate contracta sau dilata în funcţie şi de influenţele mediului ambiant. În cazurile de boală, de frică şi şoc emoţional, aura se strânge în jurul corpului. Aura se poate extinde în situaţii favorabile.

Aura energetică poate fi interpretată după multitudinea de culori vizualizată (şi nu numai după culori). Ca orice fenomen care se manifestă, aura umana este supusă procesului evolutiv. Ea se formează în jurul fătului în viaţa intrauterină şi culorile sale sunt strălucitoare în momentul naşterii. Aceasta se modifică în funcţie de evoluţia spirituală a fiinţei umane. În general, aura poate fi strălucitoare sau ternă, mai îngustă sau mai largă, multicoloră sau unicoloră, perturbată sau calmă, maculată sau pură.

Culorile întalnite în aură sunt culorile de bază primare: roşu, galben şi albastru.
Din combinaţiile lor se obţin alte nuanţe spectrale numite culori secundare :
- rosu + galben = portocaliu
- galben + albastru = verde
- albastru + roşu = violet
Culorile complementare sunt:
- roşu-verde
- galben-violet
- albastru-portocaliu
Culorile calde sunt: roşu, portocaliu şi galben.
Culorile reci sunt: albastru, indigo şi violet.
Culoarea neutră: verde.

Interpretări ale culorii de bază a aurei
Roşu aprins = agresivitate, supărare, tendinţe spre suicid, probleme sentimentale, blocaje energetice
Roşu pal = epuizare excesivă, depresie
Galben închis = tiranie, tendinţe de posesivitate şi gelozie, dezechilibru
Galben deschis = persoana evoluată spiritual cu sănătate foarte bună, corp echilibrat energetic
Albastru deschis = creativitate, logică, comunicare bună, intuiţie
Albastru închis = înţelept, karmă deosebită, intelect deosebit
Verde deschis = caracter deschis, evlavios, bunăvoinţă, milă
Verde închis = persoană cu capacităţi mari de a vindeca pe ceilalţi
Mov deschis = nervos, fantezie, iritabil uşor, schimbător, evoluţie spectaculoasă, boli de stomac
Indigo = spiritualitate şi putere
Alb = caracter drept, puternic, nu acceptă compromisul, curăţenie spirituală deosebită
Gri = tristeţe, depresie psihică, tendinţe de suicid, nefericire, boală

Câmp auric pozitiv sau negativ?
Culorile închise în aură denotă energie slabită. Culori cum ar fi gri sau maro în aură nu sunt pozitive. Dar fiecare culoare are atât efecte pozitive cât şi negative. Nicio culoare nu este mai bună decât alta, este doar diferită!

Cât de des se schimbă aura?
Aura se schimbă la fel de des ca persoana însăşi. De exemplu: o persoană care studiază şi acumulează foarte multe date, are mult galben în aură. Lucrează cu intelectul şi cu puterea logicii şi nu are timp pentru alte lucruri, astfel că va avea aura stabilă o anumită perioadă de timp, săptămâni sau poate chiar luni. Dacă o persoană are violet la baza aurei, aceasta însemnă că este foarte sensibilă şi legată de sentimentele ei interioare. Dacă nu îşi găseşte sinele interior, aura acesteia se poate schimba dramatic în doar câteva ore.
De asemenea, pot fi mari diferenţe între aura de dinainte şi cea de după meditaţie sau tratament.

Cum se poate schimba sau echilibra aura?
Schimbarea aurei nu este aşa simplă cum s-ar crede, dar nu este imposibilă. Aura oamenilor este într-o schimbare continuă, putând sa fie asemănată mai mult cu apa sau gazul. Echilibrarea aurei înseamnă a-ţi face din câmpul auric un singur câmp armonios şi curat şi a-l păstra astfel o lungă perioadă de timp. Nu contează ce culoare are câmpul ci puritatea lui, care înseamnă cunoaşterea posibilităţilor şi a planurilor de viitor ale cuiva, şi dă armonie şi echilibru între minte, trup şi spirit.
Îţi poţi echilibra câmpul auric purtând haine de culoarea aurei tale sau/şi a unui cristal de culoarea câmpului tău energetic. Meditaţia are un puternic efect asupra tuturor celor şapte chakre, mai ales dacă e combinată cu exerciţii de respiraţie. Îţi poţi încheia exerciţiul imaginându-ţi un cristal alb în jurul tău, dar poţi de asemenea să vizualizezi propria ta culoare sau cea de care simţi că ai nevoie. Puteţi pune de asemenea un cristal pe cel de-al treilea ochi (ajna chakra, în mijlocul frunţii) şi să staţi o perioadă culcaţi pe spate. Aceste tehnici vă pot aduce un somn adânc şi liniştitor.
Şi nu în ultimul rând, nu uitaţi că fiecare culoare are atât efecte pozitive cât şi negative!
 
Programare