Sanatatea conteaza atunci cand o pierzi! Astazi ai grija de ea!
ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Sexologie Sexologie Bucuresti

Inamicul bolilor canceroase

Inamicul bolilor canceroase
Autor: Terapeut Spanu Elena
- Inamicul bolilor canceroase-

Miceliu de ciuperci terapeutice

Ciupercile terapeutice sunt folosite pentru virtuţile lor vindecatoare surprinzătoare.
Ciupercile care ne protejează de boli și care ne pot chiar însănătoși.
Ciupercile medicinale se folosesc cu succes în micoterapie (știința medicală cu ciuperci) de mii de ani, în medicina tradițională chineză (TCM), pentru a ține omul și animalul sănătos și/ sau pentru a-l vindeca de boli.
Prin aceasta se înțelege prevenirea și tratarea bolilor cu ajutorul ciupercilor medicinale sau cu substanțele din ciuperci.
Un tratament individual unitar, fără reacții secundare, utilizat în TCM, încearcă să recunoască, cauzele unei îmbolnăviri, pentru ca apoi să prevină nu numai simptomele, în funcție de simptomele multiple, ci chiar să le vindice integral.
Marele avantaj la ciupercile medicinale constă în aceia că, spre deosebire de medicamentele chimice este vorba de substanțe naturale și prin urmare nu se ajunge la reacții secundare, cum e adesea cazul în cazul produselor pur sintetice.

Miceliul de ciuperci este un preparat biologic ce se obţine în condiţii de laborator şi care, plasat într-un microclimat optim, poate reproduce ciuperca din care a provenit: specia, tulpina sau hibridul respectiv.
Punerea ei în valoare s-a făcut la sfârşitul secolului al XIX-lea, când a început şi obţinerea de miceliu.
Încă din anul 1588 ne-au rămas referinţe scrise despre specialişti ce şi-au pus întrebări asupra ciupercilor şi mai ales a modului lor de înmulţire.
În anul 1925 în Olanda, Haarten este specialistul ce a introdus noţiunea de miceliu.
În ţara noastră primul miceliu s-a produs în sistem clasic pe gunoi de cal sau pe compost, în cilindri de sticlă steril de unde, după incubare, era scos sub formă de role, ambalat şi expediat în vederea însămânţării. Pentru a fi însămânţat se mărunţea şi se amesteca cu compostul.
După anul 1977 s-a trecut şi în ţara noastră la producerea industrială a miceliului pe seminţe de cereale (orz, mei,grâu) sau aşa-zisul miceliu granulat.
Miceliul de ciuperci. este prima lucrare integrală de acest fel din ţara noastră, cu referire directă la producerea miceliului comercial de ciuperci comestibile şi medicinale, dar care conţine şi descrierea celorlalte etape intermediare până la obţinerea acestuia: prelevare de ţesut, recoltare de spori, factorii care influenţează creşterea miceliului, preparare de medii de cultură sau de laborator, inocularea şi transferul miceliului pe mediul de cultură, obţinere de culturi pure, de inocul etc.
În cadrul etapelor producerii miceliului de ciuperci se face distincţie între două faze: faza nesterilă şi faza sterilă de lucru.
În ultimii 80 ani tehnologia de producere a miceliului s-a perfecţionat continuu, trecând de la utilizarea cerealelor, la suport lignicol, artificial şi până la miceliu lichid.
Miceliul se obţine într-un laborator, unde se lucrează în condiţii foarte stricte de igienă şi de aici a decurs şi înlocuirea lucrărilor manuale cu automatizare şi intervenţie umană minimă. Miceliul este un imunostimulator puternic.
Substamtele active ale :
Beta glucani au capacitatea de a stimula 6 din 11 tipuri de celule de protectie. Alfa glucani pot stimula toate celulele inclusiv cele care asigura protectia totala a organismului care stiinta actuala inca nu a descris exact. Alfa glucani vin in perioada cand WHO ( Organizatia Mondiala a Sanatatii) ridica alarma inainte de invazia de virusi si parazitii infectioase asa numite superbacterii pentru care nu ajuta nici un fel de antibiotice sau medicamente dezvoltate special. Alfa glucani rezolva aceasta problema dintr-o parte complet opusa decat substantele chimice. Un sistem imunitar sanatos poate face fata cu orice boala si prin urmare, si deaceea este necesar mentinerea organismului in starea buna.


Ingredienti activi
Polizaharidele care constitue ingredienti activi de baza AHCC sunt beta si alfa glucani. Alfa glucan numim acetilat glucan. Acest acetilat glucan reprezinta componenta unicat specifica AHCC. Glucani ca si polizaharide sunt cunoscuti pentru efectul lor divers bioactiv.

Acetilarea este o reactie chimica, care adauga o grupare functionala acetilara in glucan. Acest acetilat alfa glucan are o greutate moleculara relativ scazuta (aproximativ 5000 daltoni).
Aceasta greutate moleculara mica permite o absorbtie mai buna a nutrientilor.



Comparatie AHCC si alte produse din ciuperci
- Ingredient activ principal la majoritate produselor din ciuperci sunt beta-glucani, drojdie sau fructe de mare cu beta-glucani
- Ingredient activ al AHCC sunt alfa-glucani (contin deasemena si beta-glucani)
- Alte diferente sunt in diferite metode de fabricare. AHCC este fabricat din culturi din micelii
- Alte produse din ciuperci se fabrica prin extractia de miceliu cu apa fierbinte sau din pulberea de ciuperci uscata.
- Compararea a 4 produse – a se vedea graficul de mai jos. Desi activitatea celulelor NK nu spune totul despre sistemul imunitar totusi este un indicator bun a starii imunitatii. Cu AHCC activitatea NK celulara a crescut intr-un studiu in vivo (intr-un organism viu) de 2,5x mai mult decat la alte produse (alte produse au fost:
a) Arabinoxylan modificat 1-3 g/zi – polizaharid preparat enzimatic continand beta 1,4-xylopyranose hemicelulose, b) Coriolus mushroom 6 g/zi – extract de ciuperci care contine 1-4, 1-3 polizaharide – beta-glucani, c) Antigen-Infused dialyzable bovine kolostrum/whey extract 4 g/zi – extract of the low molecules from colostrum whey of antigen-infused cows), AHCC – 3 - 6 g/zi)
- DOAR AHCC a crescut activitatea celulelor NK permanent si semnificativ. Nu au fost observate efecte secundare.
Intrebari nelamuri contacti-ma la tel.0744870194
 
Programare