ROmedic Cabinete medicale Cluj-Napoca Cabinete Logopedie Logopedie Cluj-Napoca

Anunțuri & evenimente

06-01-2016

NOU :WORKSHOP - COMPORTAMENTUL OPOZANT SI NEGATIVIST AL COPILULUI

Preț: 70 ron /pers
WORKSHOP - Pentru parintii ai caror copii au un comportament opozant si negativist si nu gasesc solutiile si metodele necesare pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta in educatia copiilor .

Data ; 18.martie 2016 , Ora 16, Cab de Psihologie Maria Radulescu

Durata 90 min cu pauza de 10 min

Taxa 70 ron / persoana

Programari la nr tel 0747921425



Principala caracteristica a tulburarilor de tip opozant este comportamentul negativist, neascultator si chiar dusmanos al copilului in raport cu persoana care reprezinta autoritatea.

Copiii se infurie rapid, se cearta cu adultii, se opun activ regulilor, dau vina pe altii pentru propriile lor greseli, sunt impulsivi si iritabili.

Aceste comportamente sunt evidente in relatia cu persoanele adulte apropiate sau cu copiii de aceeasi varsta.

Studiile arata ca unii copii care prezinta tulburari opozante au si deficite la nivelul performantei scolare, fapt explicat prin tendinta lor de a nu indeplinii sarcinile scolare.

Criteriile tulburarii de conduita sociala cu comportament de tip opozant (ICD-10) si ale tulburarii opozitionismului provocator (DSM-IV) sunt urmatoarele:

1. Are crize de furie neobisnuit de frecvente sau intense (se enerveaza repede);

2. Se cearta adesea cu adultii;

3. Se opune des ori in mod activ indicatiilor sau regulilor adultilor sau refuza sa le urmeze;

4. Ii agreseaza deseori pe altii in mod intentionat;

5. Ii invinuieste pe altii pentru propriile greseli sau propriul comportament inadecvat;

6. Deseori este iritabil sau se lasa usor enervat de ceilalti;

7. Deseori este coleric si plin de resentimente;

8. Deseori este ranchiunos sau razbunator.

Diagnosticul unei tulburari de comportament de tip opozant ar trebui luat in considerare numai un cazul in care patternurile comportamentale prezinta o mare frecventa de aparitie si consecinte de amploare, in comparatie cu cele observate in mod tipic la copiii de aceeasi varsta si in cazul in care sunt afectate domeniile familial, social sau scolar.

Simptomele asociate acestui tip de comportament sunt:

• probleme de interactiune cu copiii: se sustrag cerintelor, incalca regulile in grupul cu copiii de aceeasi varsta;

• tulburari de comportament agresiv-antisocial, care se pot dezvolta in adolescenta ;

• tulburari hiperchinetice;

• deficite la nivelul performantelor scolare;

• tulburari emotionale, indeosebi depresive.

Tulburarile de comportament de tip opozant debuteaza in copilaria timpurie, cu crize puternice de furie, negativism si refuz; in adolescenta, la aproape jumatate din acesti copii problemele pot disparea, iar restul vor dezvolta un comportament antisocial.

La varsta scolara mica sau mai tarziu, acesti copii vor fi evitati de cei de aceeasi varsta si in acelasi timp, ei prezinta un risc crescut de a avea esec scolar.

Principala cauza a acestui tip de comportament se refera inconsistenta in educatie si nivelul redus de control din partea parintilor.

Comportamentul agresiv al copiilor coreleaza cu anumite caracteristici familiale, ca: venituri reduse, nivel educational scazut al parintilor si lipsa sprijinului social din partea comunitatii.

In terapia tulburarilor de comportament opozant se vor utiliza demersuri centrate pe copil, ce au ca scop diminuarea tulburarilor opozante si demersuri centrate pe familie, in vederea modificarii conditiilor familiale care mentin simptomatologia copilului.

Eficienta terapiei facute cu parintii acestor copii a fost dovedita prin studiile realizate cu copii cu varste cuprinse intre 3 si 8 ani.

Deoarece in cazul tulburarilor de tip opozant sunt afectate mai multe domenii ale vietii, este necesara o terapie multimodala care sa combine mai multe forme de interventie.
06-01-2016

NOU ; WORKSHOP CONSILIERE SI ORIENTARE IN CARIERA

WORKSHOP : CONSILIERE SI ORIENTARE IN CARIERA 31 MAI sau 7 IUNIE 2013

ACEST Workshop se adreseaza tuturor studentilor si absolventilor dornici in alegerea unei cariere

- Pe tine crezi ca te poate ajuta consilierea in cariera ?

- Cum te-ar putea ajuta ?

Daca iti doresti sa fii ajutat in alegerea unei cariere profesionale participa la Workshop-ul organizat la Cab de Psihologie Maria Radulescu psiholog clinician si psihoterapeut

Data 31 MAI sau 7 IUNIE 2013 str Tipografiei nr 11/2

Max 12 persoane

Pret studenti si absolventi 80 ron pers

Ora 15 --17 cu pauza de cafea 15 min

Progamari la tel 0747921425 sau ad. mail maria.radulescu1@yahoo.com

3 avantaje pe care ţi le aduce consilierea în carieră pentru dezvoltarea profesională

Te întrebi ce avantaje îţi poate aduce consilierea în carieră?

Iată 3 dintre ele:



1. Obţinerea unei autocunoaşteri profunde

Procesul de consiliere în carieră, realizat de consilieri profesionişti, certificaţi, urmăreşte întotdeauna să ajute clientul să atingă punctul în care îşi cunoaşte pe deplin caracteristicile de personalitate, punctele tari, valorile personale, interesele profesionale, abilităţile şi competenţele sale, adică acele elemente care îi vor indica domeniul profesional în care va obţine cele mai mari satisfacţii.

Consilierul în carieră vă va furniza teste construite în mod profesionist, ce vă vor arăta caracteristicile care vă definesc şi pe baza cărora vă veţi construi planul de carieră.

Astfel, nu veţi mai fi afectată de sentimentul de nesiguranţă, de dorinţa de schimbare a orientării profesionale pentru a scăpa de starea de frustrare, de nemulţumire la locul de muncă

.

2. Dezvoltarea abilităţilor de gestionare a carierei de-a lungul întregii vieţi

Consilierea în carieră urmăreşte ca, dincolo de soluţionarea unei probleme punctuale, să sprijine clientul în dezvoltarea propriilor abilităţi de ge, stionare a carierei pe toată perioada vieţii, astfel încât acesta să nu mai fie nevoit pe viitor să apeleze la sprijinul consilierului.

Veţi învăţa tehnici pe care le veţi putea utiliza de fiecare dată când veţi întâlni un obstacol în viaţa profesională sau în cea personală sau atunci când veţi dori să vă dezvoltaţi: cum să vă evaluaţi abilităţile, valorile, interesele; cum să luaţi decizii în mod corect; cum să vă setaţi obiective şi cum să vă construiţi planuri de acţiune pentru atingerea lor; cum să vă documentaţi în legătură cu o companie, o profesie sau cu tendinţele de pe piaţa forţei de muncă; cum să vă redactaţi CV-ul şi scrisoarea de intenţie şi cum să vă pregătiţi pentru interviu etc

.

3. Acces la informaţii corecte şi relevante

Atunci când întâmpinaţi un obstacol legat de carieră, următorul pas, după ce aţi reuşit să vă cunoaşteţi foarte bine, este să vă documentaţi despre mediul exterior legat de subiectul deciziei pe care trebuie să o luaţi: informaţii despre piaţa muncii, despre modul în care decurge un interviu de angajare, despre competenţele cerute de angajatori în diferite domenii, despre proceduri legale, redactarea CV-ului potrivit într-o industrie anume etc
06-01-2016

REDUCERI DE 20%

Reduceri de 20 % pentru elevi si studenti la toate serviciile oferite de Cab de Psihologie

Maria Radulescu psiholog clinician si psihoterapeut tel 0747921425

Reduceri de 20 % pentru terapia de cuplu

Consiliere gratuita pentru parintii care vin la cabinet pentru terapie cu copii care prezinta diferite deficiente : ADHD , Autism , Tulburari de vorbire , Anxietate , Diferite tipuri de fobii , Stres post traumatic , Atac de panica , Pobleme de adaptare la gradinita sau scoala ,Probleme de relationare cu membrii familiei .
06-01-2016

Terapia de cuplu

Reduceri de 20% pentru terapia de cuplu

Se fac 2 sedinte pe saptamana la inceputul terapiei in functie de problemele existente sau 1 sedinta pe saptamana in functie de fiecare caz in parte

Problemele cele mai frecvente in cuplu sint nemultumirile legate de relatie , probleme de comunicare , probleme sexuale , gelozia , infidelitatea unuia dintre parteneri , violenta verbala si fizica.

De asemenea comportamentul dificil al unui copil poate sa de-a de asemenea tensiuni in relatia dintre parinti.

Tepapia ofera un spatiu neutru si sigur unde problemele d-voastra pot fi rezolvate .

Apelati cu incredere la Cab de psihologie MARIA RADULESCU psiholoh clinician si psihoterapeut

tel 0747921425 str Tipografiei nr 11/ 2 , langa centrul comercial CENTRAL

Pret 80 ron sedinta , durata 50 min
06-01-2016

TERAPIA COPIILOR CU AUTISM

ACCEPTAREA SAU NEGAREA UNUI COPIL DIAGNOSTICAT CU AUTISM

Cab de psihologie MARIA RADULESCU ,psiholog si psihoterapeut , tel 0747921425

Ca si parinti ne este foarte greu sa acceptam un diagnostic atit de dur AUTISM atunci cind este vorba de copii nostri

Dar din pacate un numar tot mai mare de copii sint diagnosticati in fiecare an cu aceasta tulburare

Odata stabilit acest diagnostic ne punem o intrebare foarte grea



CE PUTEM SI CE TREBUIE SA FACEM PENTRU COPILUL NOSTRU ?

Negarea ca , copilul nostru nu poate suferi de aceasta tulburare desi el a fost diagnosticat nu face decit sa inrautatim situatia atit pentru noi cit si pentru copil

In cazul unui copil cu AUTISM cu cit se incepe mai devreme terapia de la virsta de 3 ani cu atit copilul va fi recuparat mai usor.

Daca copilul d-voastra prezinta unele din simptomele prezentate mai jos apelati cit mai repede la un psiholog

Semne si simptome:

Toti copiii cu autism demonstreaza deficite in interactiunile sociale, comunicarea verbal si nonverbal si comportamente repetitive. In plus, au raspunsuri neobisnuite la experientele senzoriale, cum ar fi unele sunete sau modul in care arata obiectele.

Fiecare dintre aceste simptome variaza de la forma usoara pina la una severa. Ele se vor prezenta la fiecare individ diferit. Acesti copii nu urmeaza modelul obisnuit de dezvoltare

Frecvent intre virsta de 12 si 36 de luni, diferentele apar in modul cum interactioneaza cu oamenii. Unii parinti raporteaza schimbarea ca fiind rapida, iar copilul incepe sa respinga oamenii, actioneaza ciudat si isi pierde limbajul si aptitudinile sociale castigate. In alte cazuri exista un platou al dezvoltarii bolii astfel incit progresul tulbrarii arata diferentele intre copilul afectat si cei normali in timp.

Indicatori posibili ai tulburarilor autiste:

- nu vorbeste, nu indica sau nu face gesture importante pina la virsta de 1 an

- nu spune nici un cuvint pina la 16 luni

- nu combina doua cuvinte pina la 2 ani

- nu raspunde la numele sau

- isi pierde limbajul si aptitudinile sociale

- contact vizual slab

- nu pare a sti cum sa se joace cu jucariile

- este atasat de o anumita jucarie sau obiect

- nu zimbeste

- pare a fi singur

Simptomele sociale:

De la debut copiii care se dezvolta normal sunt fiinite sociale. Timpuriu in viata ei se manifesta in fata oamenilor, repeta cuvinte, prind degete si chiar zimbesc.

In schimb, multi copii cu autism par a avea probleme in a invata cum sa se angajeze in relatiile sociale de zi cu zi.

Chiar din primele luni de viata multi nu interactioneaza si evita contactul vizual.

Par indiferenti la alti oameni si prefer sa fie singuri.

Pot rezista atentiei si chiar accepta pasiv imbratisarile si joaca.

Mai tirziu vor cauta comfort sau vor raspunde parintilor prin furie sau afectiune dar intr-un mod diferit. Cercetatorii sugereaza ca desi acesti copii sunt atasati de parintii lor, expresia acestei atasari este neobisnuita si greu de inteles.

Pentru parinti poate parea ca acestia nu ii iubesc.

Copiii cu autism invata sa interpreteze ceea ce gindesc si simt altii mai greu. Indiciile sociale subtile cum este zimbetul, o grimasa sau un clipit din ochi pot sa nu insemne nimic pentru ei.

Ei nu pot interpreta gesturile si expresiile faciale.

Au dificultati in a vedea lucrurile din perspectiva altei persoane.

La virsta de 5 ani copiii normali inteleg ca alte persoane au diferite informatii, emotii si scopuri fata de ei.

O persoana cu autism nu poate intelege aceste lucruri. Aceasta incapacitate nu le permite sa prezica sau sa inteleaga actiunile altora.



Desi nu este universal, este comun ca persoanele cu autism sa prezinte probleme in a-si controla emotiile, comportindu-se imatur: pling in clasa sau au crize verbale care par inadecvate pentru cei din jur. Individul cu autism poate fi agresiv fizic uneori facind relatiile sociale si mai dificile.

Au o tendinta de a-si pierde controlul mai ales cind sunt intr-un mediu nou sau coplesitor sau cind sunt frustrati si furiosi.

Pot rupe lucruri, ataca persoane sau sa se raneasca. In frustrarea lor unii se dau cu capul de pereti, isi smulg parul sau se musca de brate.
06-01-2016

10 SECRETE PENTRU A INVINGE DEPRESIA

Daca doriti invingeti depresia invatati aceste 10 secrete

Cand esti deprimat, ultimul lucru care iti trebuie este sa ai in fata ta o lista de asteptari de tot felul. Nu te forta in primul rand sa implinesti acele asteptari! Singurul lucru care trebuie respectat este primul punct. Dupa aceasta, poti experimenta celelalte in functie de cum simti tu si dupa caz.

1. Treci la fapte si accepta ajutor!

Cauta carti, pe internet, invata despre simptome, afla cu ce ai de-a face. Multe site-uri si chiar carti au teste ca sa afli daca ai asa ceva. Nu te hazarda sa o vindeci singur, uneori e nevoie de ani buni de medicatie corespunzatoare, indrumare si practicarea multor alte metode. Nu trebuie sa iti fie rusine cu ea, dar nici sa o lasi netratata.

2. Concentreaza-te!

De obicei, sentimente de disperare si lipsa de ajutor domina viata unui depresiv. Incearca opusul, o atitudine plina de speranta - e obligatoriu, caci totul se produce pe plan mental. Chiar si in Biblie se zice: "Nu va ingrijorati pentru ziua de maine, caci ziua de maine se va ingrijora pentru sine insusi. Fiecare zi are deja caile ei pline de probleme."

jh De asemenea, se mai spune: " Nu va lasati inimile sa se ingrijoreze si sa nu aveti teama de nimic".

Alta cale este sa vorbesti cu tine insuti, spunandu-ti lucruri si afirmatii frumoase despre tine (chiar daca nu intotdeauna sunt adevarate). Indreapta-ti atentia catre lucruri pozitive, de preferat mai putin materiale.

3. Fii prietenos!

Fiind prietenos si sociabil iti ridica incredibil de mult moralul. Evita sa fii singur. Depresia evolueaza mult in singuratate. Mai tarziu nu o sa iti para rau ca ai incercat chiar daca simti nevoia de izolare.

4. Zambeste!

Gaseste un mod de a-ti starni zambetul, amuzamentul (site-uri cu umor, filmulete haioase, comedii, carti comice, etc), iar daca poti sa te bucuri de ele razand cu prietenii, e si mai bine.

Fa pe clovnul uneori, e mai bine sa starnesti rasul decat plansul. Gaseste-ti punctul sensibil, si anume ce te face sa razi si exploateaza-l cat poti.

5. Tine ritmul!

Muzica te face sa iti pierzi controlul picioarelor si te face sa vibrezi. Te face sa vrei sa canti. Cantatul si dansul trimit semnal creierului tau ca esti fericit. Asa ca lasa-ti libere aceste impulsuri, nu le bloca, ele reprezinta ceva pozitiv in viata ta.

Chiar si muzica religioasa are un impact foarte bun asupra psihicului.

6. Incearca sa fii ocupat mereu!

Implica-te in activitati cotidiene, mai mult sau mai putin importante, de la voluntariat (care te ajuta sa iti indrepti mintea de la problemele tale), pana la lucruri marunte pe care le poti face acasa.

7. Mergi pe "fizic"

In afara de exercitiul fizic propriu-zis, contactul fizic este la fel de important. Organismul are nevoie de miscare ca sa fie sanatos si mersul pe jos unul din cele mai simple exercitii. Vin apoi plimbatul cainelui, relaxarea in natura. Ca si exercitiul fizic, apropierea fizica are si ea proprietati curative. Cand te simti deprimat, imbratiseaza pe cineva, reduce stresul si tensiunea.

8. Asculta linistea!

Vorbeste cu Dumnezeu daca esti credincios, daca nu, mediteaza, asculta linistea si elibereaza-te, arunca toate gandurile negative atunci cand simti ca te cuprind.

9. Obtine iertare - dar si ofera iertare!

Multi psihiatri afirma ca depresia este un sentiment de vina sau manie, care se intorc catre tine. Atunci cand esti suparat pe tine sau pe cineva pentru un lucru savarsit in trecut si nu lasi iertarea sa te domine, te va domina depresia. Iertarea ia mai mult timp, insa e un pas foarte important pentru vindecare.

10. Fii recunoscator!

Fii recunoscator pentru ca existi, pentru ce ai, pentru ce poti, si pentru tot ce natura ti-a daruit! Aceasta inseamna fie rugaciune de multumire in fata lui Dumnezeu sau poate chiar tie insuti. Si aminteste-ti ca depresia nu este fatala si nu dureaza la nesfarsit! Spera, treci la actiune, nu mai astepta!
06-01-2016

7 METODE PENTRU IMBUNATATIREA RELATIEI DE CUPLU

Aveti probleme in cuplu , nu reusiti sa alungati monotonia si doriti sa fiti fericiti

Cititi si respectati aceste metode



Se pare ca una dintre cele mai bune metode pentru a avea o viata fericita si implinita este buna dispozitie. Ar trebui sa impartim cat mai des celor din jur surasuri si zambete sincere.

De-a lungul anilor s-au realizat numeroase studii care au cercetat beneficiile acestei `forte` contagioase. Rezultatul a fost acelasi: rasul este bun pentru suflet, minte si trup.

1.Rasul te face mai fericit

Rasul intareste sanatatea mentala si emotionala. Razand, vei avea o imagine pozitiva asupra vietii, te vei simti bine si iti vei permite sa combati mai eficient emotiile negative. Umorul face ca viata sa para mai putin coplesitoare.

2.Rasul imbunatateste relatiile interpersonale

Simtul umorului si rasul sunt unelte de imbunatatire a relatiilor de cuplu, de familie, de prietenie si de munca. Rasul in grup creeaza o atmosfera pozitiva si ajuta la coeziunea dintre membri acelui grup. Intr-o relatie de dragoste, rasul mentine prospetimea, fericirea si interesul partenerilor.

3.Rasul atrage oameni fericiti

Nu este intotdeauna valabila expresia `extremele se atrag`. De obicei, atragi oamenii care au o personalitate asemanatoare cu a ta si un sistem de valori comun. Daca esti o persoana fericita si optimista, vei atrage oameni cu acelasi comportament.

4.Rasul duce la eliminarea stresului

Rasul duce la eliminarea stresului fizic si a tensiunii. Cand razi, imediat te simti mai fericita, iar starea de anxietate dispare. Rasul relaxeaza muschii si te face sa te simti mai confortabil, oriunde te-ai afla.

5.Rasul imbunatateste imunitatea

Cand razi, organismul elibereaza endorfine. Acesti neurotransmitatori imbunatatesc sistemul imunitar. Din moment ce hormonii stresului dispar, corpul nostru este capabil sa produca celule benefice pentru imunitate si anticorpi.

6.Exercitii... `haioase`

Efectele unui ras sanatos sunt similare cu efectele unor exercitii fizice. Rasul antreneaza inima si plamanii sa lucreze mai bine, oxigenul este preluat mai rapid si circulatia sangelui se echilibreaza. Intr-un studiu realizat recent s-a aratat ca se pot pierde in jur de 2 kg pe an, dupa o `dieta de ras` de circa 10-15 minute pe zi.

7.Rasul ajuta productivitatea

Rasul promoveaza fericirea, rezultatul fiind o mai mare satisfactie la locul de munca. Starea buna pe care o ai dupa ce razi creste creativitatea, timpul de reactie si concentrarea. Indiferent ca esti la scoala, la munca sau in familie, rasul te ajuta sa-ti indeplinesti scopul.
06-01-2016

TARIFE SI CONFIDENTIALITATE

Confidentialitatea este una din regula de baza a acestiui cabinet .

Se pastreaza confidential toate informatiile obtinute in timpul sedintelor de evaluare psihologica , consiliere psihologica ,si in cadrul sedintelor de terapie individuala si de grup .

Tarife :

Evaluare clinica / psihodiagnostic 70 ron sedinta 50 min

Consiliere psihologica 60 ron sedinta ,50 min sau 100 ron 2 sedinte 100 min la 10 sedinte una este gratis

Consiliere de cuplu 80 ron sedinta 50 min

Psihoterapie individuala 70 ron dedinta 50 min,



Psihoterapie de cuplu 100 ron sedinta 50 min

Psihoterapia disfunctiilor sexuale 80 ron sedinta 60 min individual, in cuplu 120 ron sedinta 60 min

La zece sedinte de terapie , una este gratis

Logopedie 60 ron sedinta 45 min

Sedintele ON-LINE SKYPE 60 ron sedinta 50 min
06-01-2016

Nou ; TERAPIE DE CUPLU

Preț: 80 sedinta /cuplu
- Uneori sintem singuri chiar daca santem impreuna

- Uneori ne este greu sa sustinem o relatie

- Uneori nu intelegem ce s-a intamplat si caind s-a terminat ,, luna de miere ,,



Daca simtiti ca va regasiti in ceea ce am scris mai sus , va rog apelati cu incedere la terapia de cuplu , nu lasati timpul sa treaca pentru ca el nu va rezolva problemele ci doar aceste probleme se vor inrautatii si ar fi pacat.

Viata e scurta haideti sa incercam sa o facem frumoasa incercind sa rezolvam probemele si nemultumirile pe care le avem in cuplu cu ajutorul terapiei de cuplu

Cab de Psihologie Maria Radulescu

Terapie de cuplu ; 50 min sedinta, 80 RON / Cuplu

Psihoterapia cognitiv-comportamentala pentru cupluri

Toti ne indragostim, toti ne facem sperante, visam, ne imaginam viitorul alaturi de persoana draga.

De multe ori, dragostea nu dureaza o viata: toti iubim, suntem dezamagiti, plangem, suferim, uitam si iertam.

Uneori suntem singuri chiar daca suntem impreuna, uneori ne e greu sa sustinem o relatie, uneori nu intelegem ce s-a intamplat si cand s-a terminat "luna de miere".

De ce terapie de cuplu?

Pentru ca iubirea nu este suficienta.

Fiecare dintre noi intra in relatie cu un bagaj de credinte si asteptari, dobandite, de-a lungul timpului, fie in propria familie, fie in relatiile anterioare, fie observand alte relatii din jurul sau. Insa fiecare relatie este unica, iar partenerii au nevoie sa gaseasca un numitor comun, pentru a functiona ca un tot unitar.

O relatie de cuplu necesita munca, efort, atentie, din partea ambilor parteneri.

b O relatie de calitate necesita abilitati cu care nu ne nastem, ci le dobandim, le invatam: ascultarea activa, intelegerea, rezolvarea conflictelor, gasirea solutiilor, negocierea.

Pe parcursul vietii apar situatii (negative sau pozitive) care pot perturba functionarea cuplului, si la care nu stim cum sa ne adaptam: pierderea serviciului, nasterea unui copil, suferinta fizica sau psihica a unuia din parteneri, etc.

De ce terapie cognitiv comportamentala?

Terapia cognitiv - comportamentala se concentreaza pe "aici si acum", pe dezvoltarea sau cresterea abilitatilor de comunicare, pe insusirea unor modele eficiente de rezolvare de probleme, pe identificarea si modificarea credintelor care conduc la neintelegeri sau disensiuni intre parteneri.

Care sunt obiectivele terapiei cognitiv comportamentale in terapia de cuplu?

* Facilitarea comunicarii, prin dezvoltarea abilitatilor fiecarui partener, si crearea unei relatii de incredere, respect, siguranta

* Recunoasterea si modificarea erorilor de gandire care distorsioneaza comunicarea

* Cultivarea unei atmosfere de tandrete, sensibilitate, intelegere, suport

* Dezvoltarea parteneriatului, a capacitatii de compromis, stabilirea responsabilitatilor in cuplu, stabilirea activitatilor in comun

Terapia cognitiv comportamentala abordeaza cele mai comune probleme care pot aparea intr-un cuplu

* Gandirea negativa (concentrarea pe aspectele negative ale relatiei face ca partenerii sa piarda din vedere aspectele pozitive)

* Trecerea de la idealism la dezamagire (de ce imaginea partenerului se transforma din una pozitiva in una negativa)

* Conflictul dintre punctele de vedere diferite (partenerii interpreteaza acelasi eveniment complet diferit)

* Impunerea unor reguli si asteptari rigide (stabilirea unor standarde fixe poate conduce la frustrare si manie)

* Bariere in comunicare (trecand prin filtrul propriilor experiente si credinte, partenerii, uneori, transforma ceea ce aud in cu totul altceva)

* Conflictul in luarea deciziilor si ruperea parteneriatului (cum intervine biasarea si propria incompetenta in procesul de luare de decizii)

* Rolul gandurilor automate care preced furia si comportametul defensiv (cum poate gandirea negativa sa conduca la certuri si furie)

Putem invata cum sa gandim si cum sa ne comportam altfel, putem dobandi sau creste abilitati astfel incat neintelegerile, tensiunile, frustrarile si conflictele sa fie inlocuite cu o relatie sanatoasa, bazata pe intelegere si respect, pe suport si empatie, pe incredere reciproca si siguranta.
 
Programare