O dietă bogată în roșii scade riscul cancerului de prostată, arată un studiu
©
Autor: Redacția ROmedic
Cancerul de prostată este al doilea cancer, ca prevalență, care afectează bărbații și este, se pare, influențat destul de mult de stilul de viață și dieta adoptată.
Un studiu recent arată că un consum de minimum 10 porții de roșii (și produse pe bază de roșii) pe săptămână reduce cu 18% riscul de a dezvolta cancer la prostată.
Cercetarea publicată în jurnalul Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention a investigat pentru prima oară care sunt acele alegeri alimentare care pot reduce incidența acestui tip de cancer.
Au fost incluși în studiu 1806 bărbați (50-69 de ani) care sufereau de cancer de prostată și 12005 bărbați sănătoși, pentru comparație.
Se pare că alimentele cu cele mai importante beneficii în acest sens pot fi obținute de la alimentele bogate în calciu, seleniu și licopen.
Roșiile sunt foarte bogate în licopen, despre care s-a doverdit anterior că îmbunătățește sănătatea vaselor de sânge în cazul celor care suferă de boli cardiovasculare și este eficient în reglarea nivelului de colesterol.
De altfel, în principiu, o dietă bazată pe alimente de origine vegetală (fructe, legume și cereale bogate în fibre) s-a dovedit benefică în acest sens.
Conducătorii studiului atrag însă atenția că doar consumul de roșii, în afara altor forme de prevenție (alimentație sănătoasă în ansamblu, activitate fizică regulată, greutate corporală normală) nu este suficient.
Sursa: Medical News Today
Un studiu recent arată că un consum de minimum 10 porții de roșii (și produse pe bază de roșii) pe săptămână reduce cu 18% riscul de a dezvolta cancer la prostată.
Cercetarea publicată în jurnalul Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention a investigat pentru prima oară care sunt acele alegeri alimentare care pot reduce incidența acestui tip de cancer.
Au fost incluși în studiu 1806 bărbați (50-69 de ani) care sufereau de cancer de prostată și 12005 bărbați sănătoși, pentru comparație.
Se pare că alimentele cu cele mai importante beneficii în acest sens pot fi obținute de la alimentele bogate în calciu, seleniu și licopen.
Roșiile sunt foarte bogate în licopen, despre care s-a doverdit anterior că îmbunătățește sănătatea vaselor de sânge în cazul celor care suferă de boli cardiovasculare și este eficient în reglarea nivelului de colesterol.
De altfel, în principiu, o dietă bazată pe alimente de origine vegetală (fructe, legume și cereale bogate în fibre) s-a dovedit benefică în acest sens.
Conducătorii studiului atrag însă atenția că doar consumul de roșii, în afara altor forme de prevenție (alimentație sănătoasă în ansamblu, activitate fizică regulată, greutate corporală normală) nu este suficient.
Sursa: Medical News Today
Data actualizare: 25-07-2018 | creare: 02-09-2014 | Vizite: 3254
Bibliografie
Tomato-rich diet lowers prostate cancer risks, link: https://www.medicalnewstoday.com/articles/281665.php ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Asocierea dintre diabet și cancerul de sân: prezența uneia dintre cele două afecțiuni crește riscul de dezvoltare a celeilalte
- Cum luptă organismul împotriva cancerului
- Arahidele, contraindicate pacienților cu cancer, deoarece promovează metastaza
- Cauza apariției metastazelor în cancerul de prostată: activitatea deficitară a unei proteine
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Cancer Prostata
- Cancer prostata cu metastaze osoase si pulmonare
- Durere coloana + cancer de prostata
- Cancer de prostata? doresc explicatie, examen CT
- Cancer prostata
- Cancer prostata
- Cancer de prostata
- Cancer de prostata
- Cancer malign prostata