Numărul testelor pozitive COVID-19, mai mare în urma testări pacienților cu alte simptome decât cele clasice

©

Autor:

Numărul testelor pozitive COVID-19, mai mare în urma testări pacienților cu alte simptome decât cele clasice
Extinderea listei de simptome ce permit eligibilitatea efectuării unui test PCR ar putea ajuta la detectarea a încă o treime din cazurile de infectare cu virusul SARS-CoV-2, arată noi cercetări.
Studiile sugerează că restricționarea testării la „triada clasică” de simptome (tuse, febră și pierderea mirosului), care este necesară pentru eligibilitatea la un test PCR, a determinat sub-diagnosticarea cazurilor pozitive. Extinderea listei de simptome (prin includerea oboselii, durerilor de gât, durerilor de cap și a diarei) ar fi putut duce la detectarea a 96% din cazurile simptomatice.

O echipă de cercetători de la Colegiul King din Londra și Coaliția pentru Inovațiile de Pregătire pentru Epidemii (CEPI) au analizat date de la peste 122.000 de utilizatori adulți din Marea Britanie ai aplicației ZOE COVID. Acești utilizatori au raportat că se confruntă cu orice potențial simptom COVID-19, iar 1.202 au primit un rezultat pozitiv la testarea PCR în decurs de o săptămână de la primele simptome ale bolii.

În timp ce testarea PCR este cel mai fiabil mod de a spune dacă cineva este infectat cu virusul SARS-CoV-2, analiza sugerează că lista limitată la trei simptome nu surprinde toate cazurile pozitive de COVID-19. Testarea persoanelor cu oricare dintre cele trei simptome „clasice” a reperat 69% din cazurile simptomatice. Cu toate acestea, testarea persoanelor cu oricare dintre cele șapte simptome cheie (tuse, febră, anosmie, oboseală, cefalee, dureri în gât și diaree) în primele trei zile de boală a crescut rata de diagnosticare la 96% din cazurile simptomatice.

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că utilizatorii aplicației au fost mai predispuși să se confrunte cu cefalee și diaree în primele trei zile de simptome și febră în primele șapte zile, ceea ce reflectă momentele diferite ale simptomelor în cursul bolii. Tusea sau dispneea (dificultăți de respirație) au fost raportate de 46% dintre persoanele pozitive pentru COVID-19 în primele trei zile de la debutul bolii. Când utilizatorii au raportat febră, sensibilitatea a crescut la 60%, în timp ce înregistrarea anosmiei a crescut sensibilitatea la 69%. Când s-a adăugat cefaleea și oboseala, proporția cazurilor de COVID-19 a crescut la 92%.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 24-02-2021 | creare: 24-02-2021 | Vizite: 379
Bibliografie
'Classic triad' of symptoms misses positive COVID-19 cases, study finds link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/02/210218095927.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • COVID-19 poate determina și afectare renală
  • Manifestări gastrointestinale în infecția COVID-19 (transmiterea virusului pe cale fecal-orală)
  • Fără simptome și testat COVID pozitiv - mai am motive de îngrijorare?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum