ROmedic Cabinete medicale Roman Cabinete Psihologie Psihologie Roman

"Nu pot să-ti dau soluţii pentru toate problemele vieţii, ..., dar pot să te ascult şi să particip la zbuciumul tău. Nu pot să schimb trecutul şi nici viitorul tău. Dar când vei avea nevoie de mine voi fi alături de tine. Nu pot să te opresc să nu te împiedici. Dar pot să îţi ofer mâna, să te ajut să nu cazi... Nu judec deciziile pe care le iei în viaţă. Mă limitez să te susţin, stimulându-te şi ajutându-te, dacă îmi vei cere. Nu pot să-ţi fixez limitele activităţii tale, dar îţi ofer şansa necesară pentru a spera mai mult. Nu pot evita să suferi când o durere iţi rupe sufletul... pot aduna bucăţile sufletului tau... si tu vei fi din nou bucuros de viaţă... Profită de oportunităţi. Ascultă-ţi inima. Fii încrezător în viață." Jorge Luis Borges (Poem ...)

 


Cabinetul este atestat de către Colegiul Psihologilor din România.


Ce este Psihoterapia?


Psihoterapia este un proces sistematizat în care sunt implicați un specialist și clientul sau clienții săi. Acest proces urmarește depășirea obstacolelor sau dificultăților de natură emoțională sau mentală, prin metode psihologice.
Psihoterapia ajută la inlăturarea sau modificarea unor simptome, a unor comportamente disfuncționale, pentru sustinerea creșterii capacităților de adaptare și a dezvoltării personale.
Psihoterapia este un spațiu sigur, confidențial, în care te simți acceptat și în care îți poți explora forțele conștiente și inconștiente care îți motivează comportamentele. În cadrul ședințelor de psihoterapie poți deveni conștient de lumea ta interioară, dobândind astfel o privire mai obiectivă asupra dificultăților tale.


Dificultățile de natura psihologică se tratează prin comunicarea și prin relația cu terapeutul, relație profesională bazată pe principii, structură și tehnici terapeutice.


Cui se adresează psihoterapia?


Copiilor, adolescenților, tinerilor, adulților, cuplurilor, familiilor!


Psihoterapia îți este utilă dacă te confrunți cu:
- blocarea capacităților uzuale de a face față provocărilor vieții;
- pierderi;
- traume;
- situații de impas existențial;
- suferință psihică sau somatică în contextul anumitor maladii;
- intervenții chirurgicale;
- accidente.


Acestea se pot manifesta prin resimțirea unei stări de timiditate sau lipsa încrederii în sine, stres, anxietate, atacuri de panică, depresie, fobii, dependențe, insomnie, stări de nervozitate și furie, problemele de comunicare (în cuplu, în familie, la școala, la serviciu).
De asemenea, psihoterapia te poate ajuta dacă te confrunți cu probleme de dinamică sexuală de natură psihogenă, precum: impotența, probleme de erecție, ejaculare precoce, anorgasmie, frigiditate etc.


De ce psihoterapia sistemică?


Pentru că Psihoterapia sistemică familială și de cuplu este o modalitate de susținere a persoanelor pentru a-și rezolva atât probleme individuale cât și relaționale. Abordarea sistemică este perspectiva prin care dificultățile și problemele se văd în context, incluzând aici și relațiile cu persoanele semnificative din viața personală.
În mod frecvent, Psihoterapia sistemică familială se orientează mai mult spre relații, iar terapeuții sprijină persoanle să își identifice resursele și soluțiile care se potrivesc mai bine situației unice a fiecăruia.
Fie și numai observația empirică cum că suferința unei persoane se reflectă asupra fiecărui membru al familiei și asupra grupului familial ca atare, și tot ar fi suficient să ne punem întrebări despre familie ca sistem, despre interacțiuni si dependențe între membrii sistemului. Este un continuum de cauzalitate circular, unde nu mai contează când sau de la cine a început, ci doar ce se poate face atunci când cineva se hotărăște să schimbe ceea ce nu mai funcționează, ceea ce provoacă insatisfacție, discomfort, suferință.


Cum se derulează ședințele?


Durata ședintelor poate fi de 50 de minute sau mai mult, frecvența poate fi săptămânală, de mai multe ori pe săptămână, o dată la două săptămâni sau mai rar. Durata și frecvența ședințelor pot varia de la situație la situație și se stabilesc de către terapeut și client, împreună. La ședințe poate participa o persoană singură, două persoane sau mai mulți membri ai familiei.


Confidentialitate
Toate serviciile oferite sunt confidențiale și private, fiind respectată întocmai legislația ramâneasca privind regimul datelor cu privire la persoană, dreptul la intimitate, dreptul la imagine.

Sunteți sau ați fost pacientul nostru și considerați că serviciile noastre merită recomandate?

Atunci oferiți-ne o recomandare!