Anunțuri & evenimente
25-06-2021
Pachete pentru screening diabet zaharat
Pachetul nr. 1Diabetul reprezinta o boala cronica, caracterizata prin cresterea nivelului glucozei in sange. Incidenta diabetului zaharat a crescut foarte mult in ultimul timp si este prezenta la varste din ce in ce mai tinere datorita cresterii numarului de persoane supraponderale sau obeze.
Cu toate acestea, multe persoane cu diabet zaharat de tip 2 ajung tarziu la medic pentru ca ignora anumite simptome sau neglijeaza efectuarea analizelor de laborator.
Factorii de risc pentru aparitia diabetului zaharat sunt: excesul ponderal, sedentarismul, istoricul familial, varsta, diabetul gestational, sindromul de ovar polichistic, hipertensiunea arteriala si dislipidemia.
Prevenirea complicatiilor asociate diabetului zaharat se realizeaza prin controale medicale periodice si teste de laborator.
Astfel, in cadrul MEDSTAR General Hospital este disponibil pachetul care include consult diabetologic si analize de laborator: glicemie, hemoglobina glicozilata, creatinina serica, TGO/TGP, examen sumar urina.
Pachetul nr. 2
Relatia dintre obezitate si diabet este foarte stransa. Consecinta excesului ponderal o reprezinta insulinorezistenta care in timp poate duce la aparitia hiperglicemiei prin epuizarea rezervei de insulina, principala cauza de aparitie a diabetului zaharat de tip 2, sindrom metabolic, boli cardiovasculare.
Totodata, 90% din pacientii diagnosticati cu diabet zaharat de tip 2 asociaza exces ponderal sau obezitate.
Scaderea in greutate, alimentatia echilibrata, activitatea fizica pot preveni dezvoltarea diabetului zaharat de tip 2 si deopotriva contribuie la un control glicemic bun la pacientii diagnosticati cu diabet zaharat de tip 2.
Pachet: consultatie nutritie, screening diabet (glicemie, hemoglobina glicozilata)
Pachetul nr. 3
Obezitatea trebuie privita ca o patologie a intregului organism, reprezentand o problema de sanatate cu afectare multisistemica.
Sindromul metabolic reprezinta una dintre complicatiile cele mai frecvente ale obezitatii. El este asociat cu un risc crescut de boli cardiovasculare si diabet zaharat de tip 2.
Sindromul metabolic reprezinta o dereglare metabolica ce cuprinde ssimptome ce apar impreuna cu obezitatea abdominala, dislipidemia, toleranta alterata la glucoza, hipertensiunea arteriala, hiperuricemia.
Tratamentul implica prevenirea aparitiei diabetului zaharat si a bolilor cardiovasculare prin adoptarea unui stil de viata sanatos (alimentatie echilibrata, activitate fizica, scaderea in greutate), tratamentul factorilor de risc cardiovasculari, tratamentul dislipidemiei, a diabetului si a hipertensiunii arteriale.
Astfel, in cadrul MEDSTAR General Hospital este disponibil pachetul care contine: consultatie nutritie si evaluare de laborator (glicemie, hemoglobina glicozilata, TGO/TGP, LDL colesterol, HDL colesterol, trigliceride, acid uric).
Pachetul nr. 4
Pacientul cu diabet este mult mai expus riscului de a dezvolta boala arteriala periferica. Alterarea sensibilitatii dureroase poate intarzia momentul diagnosticului. In prezenta factorilor de risc, examenul clinic si indicele glezna brat pot confirma diagnosticul in stadiu timpuriu.
Indicele glezna brat este o metoda simpla, neinvaziva, de evaluare a pacientilor cu boala arteriala periferica.
Pacientul cu boala arteriala periferica poate prezenta claudicatie intermitenta, dureri musculare in repaos, ulceratii sau cangrena, insa in diabet pacientul poate ramane asimptomatic mult timp si tocmai de aceea este important sa se testeze regulat sensibilitatea periferica.
Pierderea sensibilitatii protective a picioarelor creste riscul de ulceratii si amputatii. Un procent din pacienti prezinta forme medii sau severe de neuropatie, formele hiperalgice putand fi chiar invalidante. Cu toate acestea, un procent de 50% din polineuropatiile diabetice pot fi asimptomatice si pacientii respectivi prezinta un risc de a nu constientiza leziunile de la nivelul picioarelor.
Calitatea vietii pacientului cu diabet depinde de precocitatea diagnosticului, controlul factorilor de risc si screeningul complicatiilor.
Pachet: consultatie diabet, teste neuropatie, indice glezna brat si analize de laborator (glicemie, hemoglobina glicozilata, TGP, creatinina, sumar de urina).
Solicita informatii despre aceste pachete la Biroul de informatii prin telefon 0241-940 / 0241-638.251 sau prin email la programari@medstar2000.com
25-06-2021
Pachet medicina interna
Preț: 440 lei
Medicina interna este specialitatea care se ocupa cu diagnosticul, tratamentul si prevenirea bolilor care afecteaza unul sau mai multe organe interne. Medicul specialist in Medicina interna are competenta de a evalua integral un bolnav si de a indica prioritatile tratamentului acestuia, inclusiv de tratament invaziv sau chirurgical.MEDSTAR General Hospital va ofera Pachetul de Medicina interna cu discount!
Promotia include:
1. Consultatie Medicina interna
2. Ecografie abdominala completa
NOU!!!
Daca optati pentru acest pachet, puteti beneficia GRATUIT, la alegere, pentru o ecografie de cord sau ecografie de tiroida.
Cu o experienta de peste 20 ani în domeniu, MEDSTAR General Hospital va ofera oportunitatea evaluarii sanatatii dumneavoastra de catre medicii specialisti alaturi de întreaga echipa medicala.
25-06-2021
Pachet investigatii cardiologice la pretul de 250 ron
Preț: 480 ron
Vino la MEDSTAR General Hospital si profita de oferta avantajoasa:Pachet investigatii cardiologice la pretul de 480 lei!
Dacă suferiti de oboseala nejustificata, palpitatii, hipertensiune arteriala sau tulburari de respiratie, acest pachet medical va este necesar!
INIMA ESTE CEA MAI PRETIOASA BIJUTERIE.
In cadrul compartimentului de Cardiologie MEDSTAR General Hospital veti beneficia de urmatorul pachet cu reducere:
Consultatie cardiologica completa
Ecocardiografie
EKG
Tensiune arteriala
NOU!!!
Daca optati pentru acest pachet, puteti beneficia GRATUIT, la alegere, pentru o ecografie abdominala completa sau ecografie de tiroida.
Bolile de inima reprezinta principala cauza de mortalitate la nivel mondial. In Romania, aproximativ 150.000 de persoane mor anual din cauza bolior cardiovasculare.
Principalii factori care cresc riscul de a face boli de inima sunt: hipertensiunea arteriala, colesterolul marit, obezitatea, diabetul zaharat, fumatul si sedentarismul.
Prin urmare, cel mai important lucru pentru a preveni îmbolnavirea inimii este de a impiedica aparitia acestor afectiuni sau de a le tine sub control prin analize periodice, tratament recomandat de un specialist si o dieta echilibrata.
Hipertensiunea arteriala reprezinta cel mai raspandit factor de risc cardiovascular de pe glob. Pana la varsta de 50 de ani, 1 din 5 oameni are hipertensiune arteriala, dupa varsta de 50 de ani, 1 din 3, iar dupa varsta de 65 de ani, 2 din 3. Se estimeaza ca în Romania sunt peste 5 milioane de hipertensivi.
Cresterea valorilor tensiunii arteriale are doua mari efecte negative asupra organismului uman: îmbatranirea vaselor si suprasolicitarea inimii. Cele mai importante complicatii ale hipertensiunii arteriale sunt: insuficienta cardiaca, angina pectorala si infarctul de miocard, accidentul vascular cerebral, insuficienta renala.
Este important sa efectuam un consult periodic la medicul cardiolog si sa respectam planul de dieta recomandat de specialist.
Analizele de sange periodice sunt recomandate pentru a mentine sub supraveghere nivelul colesterolului.
Pe langa tratamentul recomandat de specialist, este important sa acordam atentie alimentatiei. Renuntarea la fumat si reducerea consumului de sare, alcool si alimente bogate în grasimi vor diminua într-o mare masura riscul aparitiei acestor afectiuni.
O dieta saraca în grasimi nesanatoase (în special prajeli, patiserie, prajituri, unt, branzeturi grase, carne grasa) este esentiala. Este bine sa includem în alimentatie grasimile sanatoase care au rolul de a scadea colesterolul rau si alte alimente recunoscute pentru beneficiile pe care le aduc asupra inimii: struguri negri, banane, somon, sardine, ulei de masline, usturoi, spanac, ciocolata neagra, avocado, nuci si seminte crude.
De retinut!
Cu cat este mai mare colesterolul rau (LDL Colesterol), cu atat mai mare este si riscul aparitiei unei boli de inima. De asemenea, cu cat este mai mic colesterolul bun (HDL Colesterol), cu atat este mai crescut riscul de boala cardiaca.
25-06-2021
INVESTIGATII PENTRU AFECTIUNI ALE TUBULUI DIGESTIV
Preț: GRATUIT
Fie ca este vorba despre cancerul esofagian (despre care studiile au demonstrat ca are o mortalitate de patru ori mai mare fata de cancerele rectale), de cel gastric (care reprezinta a doua cauza de deces cauzata de cancer din lume), de neoplaziile intestinului subtire ori de cele de la nivelul colorectal, rectal, anal, investigatiile realizate din timp si corect va pot salva viata. In egala masura, tumorile hepatice, ale veziculei biliare sau ale cailor biliare pot fi depistate prin realizarea de analize si investigatii si se poate interveni inca din fazele incipiente.Endoscopia digestiva este cea mai buna metoda de a examina esofagul, stomacul si duodenul, permitand depistarea unor leziuni ale organelor, in unele cazuri cu mult inainte ca pacientul sa resimta simptome sau sa fie constient de faptul ca este bolnav.
MEDSTAR General Hospital a demarat o campanie in cadrul careia cei interesati pot beneficia, gratuit, de investigatii, consultatii si analize ale tubului digestiv.
Pentru a beneficia de endoscopie digestiva superioara si colonoscopie, pacientii trebuie sa prezinte bilet de trimitere de la medicul de familie (cu trimitere pentru specialitatea chirurgie) sau scrisoare de recomandare de la un alt medic specialist.
Pacientii care doresc consultatii si analize pentru afectiunile tubului digestiv pot beneficia de gratuitate prin prezentarea biletului de trimitere de la medicul de familie (cu trimitere către sectia de medicina interna).