MedLife Medici's, The Simple History of Care: Medici's s-a născut în melanjul Timișoarei, la intersecția dintre rigoarea germană a secolelor de administrație imperială Habsburgică cu creativitatea, căldura și emoția freamătului latin, profund românesc, 
”rigoare germană în dichis bănățean”.
ROmedic Cabinete medicale Timișoara Cabinete Chirurgie plastică-estetică-reconstructivă Chirurgie plastică-estetică-reconstructivă Timișoara

ABONAMENTE PRIVATE DE SANATATE: "Numărul abonamentelor de sănătate - creșteri explozive în următoarele luni”

ABONAMENTE PRIVATE DE SANATATE: "Numărul abonamentelor de sănătate - creșteri explozive în următoarele luni”
Autor: Provincialul

http://provincialul.ro/sanatate/numarul-abonamentelor-de-sanatate-va-inregistra-cresteri-explozive-in-urmatoarele-luni-dr-adrian-badescu-ceo-clinicile-medicis-timisoara/

 

"Numărul abonamentelor de sănătate - creșteri explozive în următoarele luni”

 

Regimul fiscal extrem de avantajos adus de Legea 177/2017 în domeniul abonamentelor de sănătate contractate de către companii, în contextul creșterii nevoii de beneficii oferite angajaților de către angajatori, ca urmare a precarității forței de muncă, dar și a aprecierii tot mai mari de care se bucură aceste abonamente, va duce la o creștere explozivă a numărului abonamentelor de sănătate în următoarele luni.

 

Conform raportului „Piața forței de muncă în 2017” realizat de hipo.ro, pe baza studiului derulat de către Catalyst Solutions, beneficiile de sănătate (abonamente sau asigurări) sunt cele mai dorite și apreciate de către candidații din Banat, pe lângă salariu. Beneficiile de sănătate devansează, în preferințele angajaților, tichetele de masă, de vacanță sau de sărbători, dar și suportul financiar oferit de companii pentru traininguri, mașina de serviciu sau programul flexibil de lucru.
 
Dacă până anul trecut doar asigurările de sănătate s-au bucurat de facilități fiscale, din acest an abonamentele de sănătate oferite în mod direct de către clinicile medicale se bucură de  aceleași avantaje. Modificările aduse de  Legea 177/2017, emisă de Ministerul Finanțelor Publice și publicată în Monitorul Oficial, vor scuti de impozitarea pe venitul din salarii abonamentele de sănătate suportate de angajator dacă au o valoare maximă de 400 euro pe an (33,3 euro pe lună).
 
Disputa dintre asiguratori și clinicile medicale pe tema regimului fiscal al asigurărilor și abonamentelor este una îndelungată. Aceasta a culminat cu declarația recentă a lui George Dorobanţu, strategic projects director la una dintre marile rețele medicale private, care a acuzat companiile de asigurări că „poliţele private de sănătate vândute de acestea sunt de fapt doar abonamente medicale mascate”. În acest moment, legiuitorul a corectat această inechitate, așa încât atât asigurările, cât și abonamentele de sănătate se bucură de același tratament fiscal.
 
Dacă în cazul asigurărilor și în cel al abonamentele de sănătate lucrurile sunt extrem de clare, abonamente de prevenție sau de medicina muncii pot fi oferite cu certitudine doar de către clinicile medicale. Asigurările sunt definite în lege ca operațiuni prin care un asigurator îi indemnizează pe cei care suferă un prejudiciu. Or, în cazul unui serviciu preventiv, persoana respectivă nu a suferit niciun risc. Includerea acestor servicii în oferta unui asigurator poate fi asimilată cu decontarea în asigurarea auto de RCA sau CASCO a verificării tehnice periodice.
 
O altă problemă existentă de piață și care va înclina cu siguranță balanța în favoarea abonamentelor de sănătate este  că marile lanțuri de clinici medicale nu se află într-o relație contractuală cu majoritatea asiguratorilor.
 
În final, achiziționarea unui abonament de sănătate sau a unei asigurări va fi strict decizia angajatorului. Iar argumentele pot fi multiple: complexitatea pachetului de sănătate, reputația clinicilor medicale și a medicilor din rețea, facilitățile colaterale și, nu în ultimul rând, valoarea.
 
Clinicile Medici’s Timișoara sunt cel mai mare operator de servicii medicale corporate din zona de vest a României, cu un număr de 5 clinici proprii și 19 cabinete medicale on-site. Grupul de sănătate a înregistrat în 2016 o cifră de afaceri cumulată de cca 2,5 milioane de euro, gestionând un număr de peste 50.000 de abonați și înregistrând 150.000 de intrări în clinicile proprii.
 
Programare