Grupul ARES este lider în cardiologia intervențională privată din România cu 9 săli de angiografie în 4 centre din București, Cluj-Napoca, Constanța și Tulcea.
ROmedic Cabinete medicale Bucuresti Cabinete Radiologie Intervențională Radiologie Intervențională Bucuresti

Prima sectie de Malformatii Congenitale Cardiace privata din Romania!

Prima sectie de Malformatii Congenitale Cardiace privata din Romania!
Autor: Centrele ARES
Stop problemelor de inima la copii si tineri! Noi tehnici revolutionare de interventie, acum si in spitalele din Romania!

Noutate medicala: rezolvarea interventionala a defectului septal atrial si a foramen ovale patent

Inima sau cordul este un organ vital, este pompa care asigura zi si noapte circulatia sangelui in organismul uman. Chiar si la persoanele sanatoase, inima desfasoara o munca enorma pentru a-si indeplini corect functia. Din pacate, exista si cazuri cand cordul prezinta unele defecte, iar efortul depus pentru irigarea organismului devine periculos de mare. Trebuie stiut ca aceste probleme cardiovasculare pot aparea si la copii si tineri si ca uneori bolnavii nu percep nici un simptom sau suferinta evidenta. Vestea buna este ca tehnica medicala a evoluat atat de mult incat multe afectiuni de acest tip pot fi acum solutionate printr-o metoda revolutionara si rapida care nu presupune operatie pe cord. Ce trebuie sa stim?

O astfel de boala este Defectul Septal Atrial (DSA), una dintre cele mai frecvente boli de inima prezente inca de la nastere, care afecteaza o multime de copii fara ca parintii sau medicii sa stie de prezenta sa. Boala poate fi diagnosticata inca din primul an de viata sau oricand mai tarziu, pentru ca in functie de severitatea ei poate deveni manifesta la sugar sau la adult.

DSA consta intr-o comunicare anormala (un orificiu) intre partea dreapta si stanga a inimii, care va impiedica o buna functionare a acesteia; afectiunea este cu atat mai grava cu cat acest orificiu este mai mare.

O alta afectiune similara este denumita Foramen Ovale Patent si consta intr-un mic orificiu tot intre cordul drept si stang care poate fi responsabil de aparitia accidentelor vasculare la tineri.

De cele mai multe ori copilul cu defect septal atrial este asimptomatic, dar poate sa prezinte dificultate in respiratie, palpitatii, coloratia albastra a tegumentelor (cianoza); la adult sunt prezente aceleasi simptome ca la copil.

Parintii trebuie sa stie ca e bine, ca macar o data in primii ani de viata, un medic sa asculte inima copilului si daca este prezent un "suflu" sa se adreseze unui medic cardiolog.

Pasul urmator in diagnosticul DSA este efectuarea electrocardiogramei, a radiografiei pulmonare si a ecografiei cardiace.

Ecografia cardiaca este metoda de diagnostic prin care se stabileste daca defectul septal atrial exista, ce marime are, ce impact are asupra functionarii cordului. Ecografia cardiaca consta in vizualizarea pe un ecran a inimii si structurilor sale si este efectuata de un medic cardiolog;

O parte din defectele septale atriale se tratateaza prin interventie chirurgicala pe cord deschis, operatie traumatizanta pentru copil si parinti, dar si pentru adult, care presupune deschiderea toracelui si a inimii, vindecare si recuperare prelungite.

Din fericire, in anumite cazuri, defectul septal poate fi vindecat, fara operatie, doar printr-o interventie simpla, revolutionara, care presupune internare in spital cateva zile, fara cicatrici si recuperare. Foramen ovale patent, afectiune prezenta de obicei la adult se rezolva excelent prin aceasta metoda interventionala.

Interventia consta in implantarea unui dispozitiv, "umbreluta", care este introdus printr- o intepatura la radacina piciorului si care cu ajutorul unui cateter este deplasat pe calea vaselor de sange pana la inima unde va fi efectiv "lipit" de defectul septal pe care il va inchide complet.


Centrele de Excelenta ARES a reunit o echipa de medici straini si romani cu experienta, care intr-un spital dotat cu sala de angiografie si aparatura de ultima ora va efectua, in premiera, aceasta procedura copiilor si adultilor care au nevoie de ea.

Echipa de medici este formata din Profesor Avraham Lorber din Israel, medic cu renume international gratie multitudinii si complexitatii de proceduri realizate, dr. Dan Deleanu, seful sectiei de Cateterism cardiac Institutul "C.C.Iliescu", Fundeni, dr. Bogdan Popescu unul dintre cei mai renumiti medici ecografisti in domeniul Cardiologiei in Europa. In plus, pe langa supravegherea medicala atenta, pacientul beneficiaza si de confortul asigurat de un centru medical privat.

Aveti grija de sanatatea inimii dvs. si a copiilor dvs. Pentru mai multe informatii sau programari sunati la numarul 0319300
 
Programare