Psih. Trandafir Gabriela

  • Telefon: (cabinet)
  • Localitate: Bucuresti
  • Loc de muncă actual: Societate Civilă Profesională de Psihologie „Trandafir si Pascu”
  • Specialitate: Psihoterapie
  • Specialitate secundară: Psihologie
Trandafir Gabriela

Gabriela este psiholog clinician, psihoterapeut autonom, acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania.

 

Licentiata in psihologie si sociologie, a ales sa se formeze in profesia de psiholog – psihoterapeut in Psihoterapie Integrativa, in cadrul Asociatiei Romane de Psihoterapie Integrativa, sub egida Colegiului Psihologilor din Romania si Asociatiei Europene de Psihoterapie Integrativa E.A.I.P. (European Association for Integrative Psychotherapy)

 

De asemenea a participat la diverse cursuri, conferinte nationale din domeniul psihoterapiei.

 

Gabriela este psiholog clinician si psihoterapeut cu competente in psihoterapia integrativa, acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania.

 

Licentiata in psihologie, Gabriela a ales sa se formeze pentru profesia de psiholog – psihoterapeut in psihoterapie integrativa in cadrul Asociatiei Romane de Psihoterapie Integrativa, sub egida Colegiului Psihologilor din Romania si Asociatiei Europene de Psihoterapie Integrativa E.A.I.P.  In cadrul acestei formari, Gabriela a parcurs diferite module de pregatire in :

Dezoltare personala (Imaginea de sine, stima de sine si increderea in sine, Inteligenta emotionala si managementul stresului, Comunicarea si abilitatile sociale, Rezolvarea creative a problemelor, Terapie individuala si de grup, Tehnici de dezvoltare personala;

Psihologie clinica,  Integrarea elementelor de psihologie clinica si proceduri

Gestalt terapie,

Analiza tranzactionala,

Somatoterapie,

Psihoterapie Psihanalitica,

Terapia cognitiv-comportamentala,

Hipnoza eriksoniana,

Dezvoltare spirituala si perspectiva ecologica, consumul ilicit de droguri

Terapia de cuplu si a familiei,

Terapia copilului,

Elemente de terapie organizationala.

 

Integrarea tehnicilor de lucru individual si de grup, exprimarea prin art-terapie si exprimarea corporala – joc de rol, psihodrama.

 

Cercetare aplicata, designuri experimentale in psihoterapia integrativa.

 

Despre mine:

“Psihoterapia sustine dreptul unei personae de a fi diferita” Ken Evans (2010)

 

Lucrez in prezent in psihoterapia tulburarilor la copii, adolescenti, adulti, individual, sau in grupuri.

 

Maniera de lucru personala poarta amprenta unui stil de lucru relational. Relatia co-creata intre psihoterapeut si client este cea care permite, sustine si provoaca schimbarea.

 

Pornind de la teoria şi practica psihoterapiei în care terapeutul încearcă să ofere mai degrabă ceea ce are clientul nevoie, decît ceea ce spune teoria terapeutului că are nevoie clientul şi luând în considerare ideea conform căreia clientul este un agent activ, cu resurse interne de vindecare, empatia ca zona de bază de la care eu ca terapeut îmi ofer sprijinul si tipurile diferite de răspuns empatic pot fi folosite cu succes în momente diferite din procesul terapeutic. Empatia ne ajuta sa dam un sens experientei noastre. O schimbare importantă este, aşadar, atunci când un individ schimbă o atitudine de evaluare negativă, respingere şi negare a experienţei sale, într-una de acceptare şi asumare a experienţei proprii. Acest lucru apare în urma unei schimbări de atitudine, în urma unei autoînţelegeri empatice şi acest fapt este posibil ca urmare a tratării individului ca sursă autentică de experienţă.

 

Odată ce un individ are acces la ceea ce simte, el poate începe să opereze în mod reflexiv asupra a ceea ce este simbolizat în plan conştient: să reorganizeze, să înţeleagă şi să exploreze mai mult, creând astfel noi semnificaţii şi noi construcţii ale istoriei personale. Acest proces de conştientizare a experienţei interne, punerea ei în cuvinte şi reorganizarea ei odată ce a fost simbolizată, este curativ şi conduce spre o profundă autocunoaştere şi o mai bună autoorganizare.

 

Indiferent dacă această perspectivă asupra clientului implicat activ autovindecător este agreată de toate orientările terapeutice sau nu, eu cred că atitudinea terapeutului faţă de client şi modificările subtile din timpul dialogului care însoţeşte această atitudine, exprimă din perspectiva psihoterapeutului, faptul că nu procedurile sau intervenţiile sale sunt cele care produc schimbarea, ci mai degrabă clientul care se foloseşte de acestea pentru a face schimbarea, cu singura condiţie ca interacţiunile şi sugestiile terapeutului să fie compatibile empatic şi să însoţească procesul de autovindecare al clientului.

 

Afilieri :

Colegiul Psihologilor din Romania

Asociatia Romana de Psihoterapie Integrativa

E.A.I.P. (European Association for Integrative Psychotherapy)