Psihodramatician Buhociu Maria

  • Telefon: (cabinet)
  • Localitate: Bucuresti
  • Loc de muncă actual: N/A
  • Specialitate: Psihologie
Buhociu Maria
Sunt femeie, terapeută, soție, mamă, fiică, prietenă și îmi place să mă joc.
Găsesc și regăsesc bucuria în stare pură de fiecare dată când mă conectez la energia acțiunii. În acțiune mă simt vie, prezentă, perfectă, așa cum eram în copilărie. Odată cu psihodrama am descoperit un copil interior dornic să experimenteze și să se exprime în moduri noi, spontane, diferite de cele pe care le experimentam în momentul în care psihodrama a intrat în viața mea.
Am (re)descoperit cum să mă exprim liber, autentic, ludic, creativ în grup alături de ceilalți membri de grup, adevărați terapeuți și „balsam 2 in 1” pentru sufletul meu (prin sharing-urile și feed-back-ul lor). Mediul sigur și securizant al psihodramei au favorizat deschiderea și prelucrarea temelor în dezvoltarea mea personală și devenirea profesională.
În drumul autocunoașterii am învățat să fiu mai înțelegătoare cu sentimentele mele, cu emoțiile care apar întrucât joacă un rol bine definit în totalitatea ființei mele. Sunt convinsă că exprimarea înseamnă viață. Ceea ce gândim și acționăm devine realitate și ne plasează în locul (fericirii/ nefericirii) pe care îl alegem, iar opțiunile sunt infinite atunci când răspundem spontan situațiilor care apar.
Așadar trăiți, iubiți, mâncați, dormiți, dansați cât mai spontan și plenar cu putință, jucați propriul rol în viața voastră și redescoperiți bucuria jocului, a acțiunii. Vă invit să jucați pe scenă propriile frici și probleme, să râdeți cu adevărat, să plângeți cu lacrimi de crocodil, să trăiți emoții autentice și să găsiți răspunsuri noi.

Despre psihodramă

Psihodrama este o metodă de terapie de grup sau individuală care explorează dimensiunile problemelor prin acțiune. În concepția fondatorului psihodramei - Jacob Levy Moreno, în fiecare om există un potențial creativ, care însă stă la dispoziție doar limitat. Psihodrama favorizează descoperirea și activarea acestui potențial.
Experiența psihodramatică contribuie la :

Îmbunătățirea relațiilor și abilităților de comunicare
Depășirea traumei și pierderii
Îmbunătățirea abilităților de învățare și a abilităților de viață
Creșterea stimei de sine și dezvoltarea creativității
Exprimarea sentimentelor într-un mediu sigur, suportiv
Experimentarea unor noi moduri de comportament

Psihodramatician, Maria Buhociu