Lactobacilii, folosiți cu succes pentru tratarea leziunilor de acnee

©

Autor:

Lactobacilii, folosiți cu succes pentru tratarea leziunilor de acnee
Tulpinile de lactobacili, un grup de bacterii de regulă asociate cu sănătatea intestinală, pot fi utilizate pentru schimbarea microbiomului pielii într-un mod pozitiv, pentru a reduce leziunile de acnee, arată o cercetate a oamenilor de știință de la Universitatea din Antwerp.
Acneea de pe față este adesea tratată cu antibiotice topice, care tind să fie utilizate pentru o perioadă lungă de timp și care contribuie la problema gravă a rezistenței la antibiotice. Oamenii de știință investighează o abordare alternativă: utilizarea probioticelor pentru a modifica colecția de bacterii și alte microorganisme de pe piele. Deși ecosistemul microbian (sau „microbiomul”) de pe pielea umană poate perpetua inflamația care provoacă acnee, acest ecosistem s-a dovedit dificil de modificat. În studiul actual, cercetătorii au identificat o modalitate de a modifica microbiomul pielii și de a reduce inflamația folosind lactobacili.

Utilizând genomul și screening-ul funcțional, cercetătorii au evaluat robustețea, siguranța și interacțiunile cu sistemul imunitar a trei tulpini de lactobacili (rhamnosus GG, plantarum WCFS1 și pentosus KCA1). Pentru a face bacteriile potrivite pentru aplicarea topică, cercetătorii au dezvoltat o cremă cu microcapsule care conţine microorganisme.

Atât într-un studiu pilot, cât și într-un studiu randomizat, controlat cu placebo, cercetătorii au cerut persoanelor cu acnee ușoară până la moderată să aplice crema zilnic. Intervenția a redus cu succes leziunile inflamatorii de pe pielea subiecților. De asemenea, a modulat microbiomul cutanat, în general prin reducerea abundenței relative a stafilococilor, care sunt bacterii despre care se crede că perpetuează acneea. Chiar și după ce persoanele au întrerupt aplicarea cremei, reducerea simptomelor de acnee a persistat timp de câteva săptămâni, ceea ce i-a făcut pe cercetători să creadă că trio-ul de bacterii acționează, cel puțin parțial, prin modularea sistemului imunitar.

sursa: News Medical

Data actualizare: 18-02-2022 | creare: 18-02-2022 | Vizite: 591
Bibliografie
New approach to alter the skin microbiome and reduce acne lesions using bacteria, link: https://www.news-medical.net/news/20220215/New-approach-to-alter-the-skin-microbiome-and-reduce-acne-lesions-using-bacteria.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: