ROmedic Cabinete medicale Satu Mare Cabinete Ecografie Ecografie Satu Mare

De ce aportul caloric este mai mare la omnivori (pe aceeași sațietate)?

De ce aportul caloric este mai mare la omnivori (pe aceeași sațietate)?

In compoziția unui meniu ales in functie de preferințe si de nevoile calorice procentul minim de carbohidrați se menține constant, variabile sunt doar procentele de grăsimi si proteine. 


Deci daca avem o alimentație cu multe grăsimi si proteine, suntem tentați sa consumam alimente in plus si anume din categoria celor care aduc plusul de carbohidrați (glucoza), care de regula este mereu acelasi ca procent in dieta. Preferabil este ca acești carbohidrați sa nu fie din dulciuri concentrate, ci din plante.

 

Un consum mai mare de carbohidrați decat acel minim si constant amintit, va reduce nevoia de grăsimi si proteine, insa reciproca nu este valabilă.

 

Ar putea fi una din cauzele supraalimentării omului.

 
Programare