ROmedic Cabinete medicale Cluj Napoca Recuperare medicală, kinetoterapie, fizioterapie, reabilitare Recuperare medicală, kinetoterapie, fizioterapie, reabilitare Cluj Napoca

Recuperare medicală, kinetoterapie, fizioterapie, reabilitare în Cluj Napoca

Recuperare medicală
Consulatie medic specialitate medicina fízica, balneologie si recuperare medicala
Ecografie musculoscheletala
Infiltratii radiculare, intraarticulare, periarticulare
Mezoterapie
Kinetoterapie in afectiuni reumatice degenerative si inflamatorii
Kinetoterapie in afectiuni ortopedice si posttraumatice
Kinetoterapie de recuperare neuromotorie
Kinetoterapie postoperatorie
Baie galvanica bicelulara si patrucelulara
Impachetari partiale cu parafina
Curenti de joasa frecventa – diadinamici, TENS, Trabert, exponentiali, curenti de stimulare
Curenti interferentiali
Laserterapie
Ultrasonoterapie
Magnetoterapie
Drenaj limfatic
Masaj terapeutic partial
Unde șoc
Terapia prin miscare efectuata prin programe de recuperare medicala care urmaresc refacerea unor functii diminuate sau cresterea nivelului functional in diverse suferinte. Kinetoterapia este o forma terapeutica individualizata care, plecand de la programe de exercitii fizice statice si dinamice, se poate folosi in programele terapeutice profilactice (de prevenire), curative si de recuperare.
Fizioterapia și fototerapia utilizează energie electrică, mecanică și luminoasă în optimizarea vindecării afecțiunilor aparatului locomotor. Efectele acestor proceduri, care transmit organismului uman energie prin diferiți factori fizici (curent electric, ultrasunet, vibrații mecanice de diferita frecvențe, câmp electric variabil, laser) sunt de creștere a metabolismului și vascularizației, de scădere a inflamației și a durerii.
Utilizarea proprietatilor termice, chimice si mecanice ale apei si ale parafinei pentru efectele lor benefice asupra organismului uman. La indicatia medicului se pot efectua bai galvanice bi sau patrucelulare (se adauga si efectele curentului galvanic) si impachetari partiale cu parafina (in special pentru proprietatile analgezice si antiinflamatorii).
Masajul medical ca metoda terapeutica, cuprinde o grupare sistematica si stiintifica de manevre aplicate si executate manual asupra corpului uman cu efecte locale si generale. Tehnica si metoda de masaj aleasa variaza in functie de efectul terapeutic urmarit dar si de structura si forma tesuturilor pe care dorim sa le masam. Se poate aplica un masaj medical partial, regional sau general dar si metode de drenaj limfatic manual.

 

1. Elastografia este o tehnica recenta de ecografie, care apreciaza elasticitatea/ rigiditatea tesuturilor.
Este foarte utila in traumatismele musculare si in procesele degenerative tendinoase, unde poate monitoriza efectul diferitelor proceduri de fiziokinetoterapie folosite in programul de recuperare. Ea indica momentul optim in care sportivul se poate intoarce la un antrenament sustinut, fara riscuri de recidiva. 
Este folosita mai des pentru evaluarea elasticitatii tendonului achilian, rotulian si a epicondilitei laterale.
Elastografia este utilizata si in evaluarea formatiunilor tumorale tiroidiene sau mamare.
 
2. SIS - sistemul superinductiv foloseste in scop terapeutic un camp electromagnetic de intensitate inalta, pulsat si focalizat.
Efectele lui asupra organismului sunt puternic antialgice, miorelaxante, dar si miostimulante, de mobilizare a articulatiilor si de vindecare a fracturilor.
Avantajul major este ca se poate aplica peste imbracaminte (non contact), insa cu atentie la implanturi sau insertii metalice!

3. ISO-FREE este un sistem sofisticat de evaluare individuala a deficitelor de echilibru static si dinamic.
Aceste modificari ale echilibrului pot sa apara dupa traumatisme, in cadrul unori boli, dar si la oameni sanatosi, insa insuficient antrenati.
Pe baza evaluarii, kinetoterapeutul stabileste programe de antrenament tintit pentru corectarea deficitului si cresterea performantei de coordonare si control.



Medici / terapeuți:

 
Programare