ROmedic Cabinete medicale Cluj Napoca Cabinete Recuperare medicală, kinetoterapie, fizioterapie, reabilitare Recuperare medicală, kinetoterapie, fizioterapie, reabilitare Cluj Napoca

Proceduri de kinetoterapie in Cluj

La Centrul KinetikMed din Cluj-Napoca se efectueaza tratamente prin fizioterapie, kinetoterapie si masaj terapeutic. Pentru orice informatii despre recuperare medicala sau tratamente corporale contactati-ne si va vom ajuta cu cea mai mare placere.

INTREBARI FRECVENTE:
1) Ce este kinetoterapia?
2) Care sunt beneficiile kinetoterapiei?
3) Ce afectiuni se trateaza prin kinetoterapie?
4) Cat dureaza o sedinta de kinetoterapie?
5) Cate sedinte de kinetoterapie sunt necesare?
6) Cu ce alte proceduri se combina kinetoterapia?
7) Ce este kinetoterapia postoperatorie?
8) Ce este kinetoterapia posttraumatica?
9) Ce este kinetoterapia profilactica?
10) Cand ar trebui sa repet tratamentul?

1) Ce este kinetoterapia?
Kinetologia este stiinta care se ocupa cu studiul miscarii organismelor vii si al tuturor componentelor care participa la aceste miscari. Kinetoterapia studiaza mecanismele neuromusculare, articulare si periarticulare care asigura miscarea fiziologica a organismului uman. Kinetoterapia face parte din medicina fizica si sta la baza recuperarii unor afectiuni sau traumatisme ale aparatului locomotor. Activitatea fizica luata ca ansamblu are o multime de efecte benefice asupra organismului, insa in momentul in care suferim de o afectiune sau traumatism, nu orice activitate fizica este benefica. In acest caz se alcatuieste un program individualizat de recuperare care sa tina cont de particularitatile fiecarui caz in parte. Rolul kinetoterapiei este acela de a alcatui acest program si de a supraveghea intregul proces de recuperare.

2) Care sunt beneficiile kinetoterapiei?
Beneficiile kinetoterapiei sunt multiple si importante: restabileste aliniamentului normal al corpului, redobandeste amplitudinea fiziologica de miscare, redobandeste forta si rezistenta musculara optima, redobandeste stabilitatea si echilibrul, imbunatateste coordonarea, reeduca sensibilitatea
corecteaza deficitul respirator, imbunatateste considerabil capacitatea de efort, relaxeaza musculatura contracturata, imbunatateste increderea in sine a pacientului, ajuta la reintegrarea bolnavului in societate.

3) Ce afectiuni se trateaza prin kinetoterapie?
Pentru o mare parte din afectiunile locomotorii, reumatismale sau neurologice, kinetoterapia ocupa un loc central in procesul de recuperare. Cateva dintre afectiunile in care kinetoterapia are un randament terapeutic foarte mare sunt: accidentul vascular cerebral, spondiloza cervicala, torticolis, epicondilita, sindromul de tunel carpian, hernia de disc, lombosciatica, scolioza, lordoza, cifoza, ruptura ligamentara, menisc, gonartroza, coxartroza, luxatie, fractura, entorsa, redoare articulara, hipotrofie musculata, instabilitate articulara, contractura musculara. Acestea sunt doar cateva dintre afectiunile care se trateaza prin kinetoterapie. Un kinetoterapeut cu experienta, in urma unei evaluari amanuntite va poate alcatui un program individualizat de recuperare, tinand cont de capacitatile dumneavoastra motrice si de obiectivele urmarite. Urmat cu seriozitate si interes, programul de recuperare prin kinetoterapie isi va dovedi eficienta in scurt timp.

4) Cat dureaza o sedinta de kinetoterapie?
O sedinta de kinetoterapie dureaza intre 25 si 60 de minute si este combinata de cele mai multe ori cu proceduri de fizioterapie si masaj terapeutic.

5) Cate sedinte de kinetoterapie sunt necesare?
Pentru cele mai multe afectiuni care se recupereaza prin kinetoterapie sunt suficiente 12 - 20 sedinte. Se recomanda efectuarea a minim 3 sedinte pe saptamana.

6) Cu ce alte proceduri se combina kinetoterapia?
Pentru cresterea randamentului terapeutic si pentru scurtarea perioadei de recuperare, kinetoterapia este combinata cu proceduri de electroterapie, laserterapie, ultrasunete, magnetoterapie sau masaj terapeutic, in functie de afectiune si stadiul acesteia. Sunt afectiuni in care procedura de kinetoterapie este suficienta, nefiind necesar ca aceasta sa se combine cu alte proceduri de tratament.

7) Ce este kinetoterapia postoperatorie?
Kinetoterapia postoperatorie se refera la recuperarea fizica in urma unei interventii chirurgicale: ruptura de tendon, ruptura ligamentara, protezari, fracturi, hernie de disc, etc. Obiectivele kinetoterapiei postoperatorii in acest caz sunt reducerea durerii, recuperarea mobilitatii articulare, cresterea fortei musculare, recuperarea echilibrului, stabilitatii si coordonarii.

8) Ce este kinetoterapia posttraumatica?
Se recurge la recuperarea prin kinetoterapie posttraumatica in urma unor traumatisme la nivelul aparatului locomotor: ruptura musculara, intindere musculara, intindere ligamentara, entorse, etc.

9) Ce este kinetoterapia profilactica?
Kinetoterapia profilactica primara are ca obiectiv proncipal prevenirea unor afectiuni si pastrarea starii de sanatate. Foloseste in acest scop gimnastica, activitatile sportive, plimbarile si orice alte activitati care revigoreaza si intaresc organismul. Kinetoterapia profilactica secundara are ca scop oprirea evolutiei bolii sau diminuarea riscurilor ca aceasta sa reapara in cazul in care a fost deja tratata.

10) Cand ar trebui sa repet tratamentul?
In unele afectiuni cum sunt fracturile, luxatiile, entorsele, intinderile musculare sau ligamntare nu este necesara efectuarea unui nou tratament odata ce pacientul s-a recuperat. In alte afectiuni insa (sciatica, hernie de disc, coxartroza, gonartroza, spondiloza cervicala, dureri articulare, etc.) se recomanda ca tratamentul sa fie facut o data la sase luni, de doua ori pe an.

Daca aveti nevoie de orice informatie suplimentara, contactati-ne si va ajutam cu placere. Multe alte informatii puteti gasi si pe site-ul nostru: www.kinetikmed.com
 
Programare