Ingrijirea ochilor bebelusului

©

Autor: Redacția ROmedic

Ingrijirea ochilor bebelusului
Nou-nascutul, a carui vedere este neclara, nu face deosebirea intre zi si noapte. In plus, el nu isi poate acomoda privirea la distanta si nu isi distinge parintii decat spre 3 luni.

La 6 luni, ne putem face o parere despre culoarea ochilor copilului, chiar daca mai pot interveni unele nuante. Culoarea definitiva a ochilor unui bebelus nu se poate stabili decat cativa ani mai tarziu, intre 7 si 12 ani, deoarece culoarea se inchide in timp. Totusi, copiii care se nasc cu ochi albastri sau verzi au sanse sa aiba o culoare definitiva asemanatoare sau mai accentuata decat cea a unuia dintre parinti. Ambii parinti transmit cate o gena care determina culoarea ochilor, iar combinarea lor va da culoarea definitiva.

Ochii sunt foarte sensibili, iar bebelusii se trezesc deseori dimineata cu genele lipite. De aceea o toaleta zilnica a ochisorilor este necesara.

Ochii nou-nascutului se sterg in fiecare dimineata cu o compresa sterila inmuiata in ser fiziologic sau in apa calduta. Curatarea se incepe de la coltul mai curat, pentru a nu intinde secretiile pe tot ochiul. Primele ingrijiri sunt acordate in spital, cand se pune cate o picatura de produs antiseptic in fiecare ochi.

Data actualizare: 01-02-2020 | creare: 04-08-2007 | Vizite: 21540
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum