ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Imbracamintea copilului mic

©

Autor:

Imbracamintea copilului mic
Imbracamintea copiilor mici trebuie sa fie mai rezistenta, de vreme ce nu mai sunt bebelusi si acum pot explora un teritoriu mai mare si mai variat. Odata ce incepe sa mearga, copilul va avea nevoie si de incaltaminte, precum si de haine pentru ploaie. O alta schimbare specifica acestei perioade este invatarea mersului la olita. Prin urmare cel mic va trece de la scutec la chilotei - aceasta trecere se va observa si in privinta pantalonilor, care nu vor mai trebui sa fie atat de largi incat sa incapa bine scutecul. Pantalonasii care se dau repede jos si rochitele sunt ideale pentru copiii care invata sa mearga singuri la toaleta.

Pe masura ce copilul invata sa se imbrace singur, parintii trebuie sa ii ofere hainute usor de imbracat si dezbracat, fara fermoare sau nasturi dificili care ii pot da batai de cap celui mic. Capsele sunt cele mai indicate. Evitati hainutele cu accesorii mici sau ascutite, pe care copiii le pot inghiti. In privinta lenjeriei de corp, bumbacul este materialul ideal, deoarece lasa pielea sa respire. Imbracamintea de noapte a copilului mic nu trebuie sa fie larga si trebuie sa fie confectinata dintr-un material ignifug.

Atunci cand achizitionati o pelerina de ploaie pentru copil, luati o masura mai mare, care sa ii vina peste o haina mai greoasa, daca va fi nevoie. Evitati pelerinele din vinil, deoarece se sfasie repede la subrat si in jurul capselor. Umbrelele pentru copii pot fi periculoase datorita varfului ascutit si sistemului de inchidere care poate ciupi pielea.

Imbracamintea de iarna trebuie sa aiba gluga cu snur si nu trebuie sa fie exagerat de groase, pentru a permite copilului sa se miste. Manusile indicate sunt cele fara degete sau cele cu un singur deget, deoarece sunt mai calduroase. Avand in vedere ca cei mici pierd manusile foarte des, puteti cumpara doua perechi la fel, pentru a avea rezerva, sau puteti lua manusi cu ata petrecuta peste umeri. Nu lasati niciodata capetele fularului sa atarne de la gatul copilului mic - se poate agata si il poate sufoca pe cel mic.
incaltaminte copil mic
Incaltamintea functionala este necesara pentru cel mic doar dupa ce acesta merge bine singur - de obicei la 7 - 8 sapamani dupa ce incepe sa mearga. De cate ori copilul se afla intr-un mediu calduros si uscat, iar suprafata de mers este dura, este indicat sa lasati copilul descult, fara incaltaminte. Astfel se fortifica musculatura si aderenta talpii. Odata ce incepe sa mearga bine, va trebui sa cumparati incaltaminte pentru copil la fiecare 6 luni.

Incaltamintea copilului mic trebuie sa fie din piele, deoarece acest material lasa piciorul sa respire si nu permite alunecarea. Un papuc potrivit pentru copiii mici trebuie sa aiba staiful dur si putin mai ridicat, pentru a oferi un bun sprijin. Piciorul trebuie sa se potriveasca fest la calcai, insa in fata trebuie sa ramana un spatiu de aproximativ 1 cm - intre degetul mare si varful papucului. Pantofii celui mic trebuie sa fie usor de incaltat, dar nu trebuie sa iasa repede din picior. Aveti grija ca piciorul copilului sa nu stea prea lejer in incaltaminte. Retineti faptul ca incaltamintea care se prinde cu scai este usor de manevrat pentru copii. Evitati sireturile care se pot desface in timpul mersului.

Data actualizare: 02-07-2020 | creare: 03-12-2009 | Vizite: 1904
Bibliografie
1. Papuci potriviti pentru copilul mic, link:
https://www.parentingtoddlers.com/toddlershoes.html

2. La ce sa fiti atenti cand cumparati hainute pentru copilul mic, link:
https://www.parentingtoddlers.com/childclothing.html

3. Papuci pentru copiii mici, link:
https://www.indianchild.com/baby-walking-shoes.htm

4. Cum sa gasesti papuci potriviti pentru copiii mici, link:
https://www.ehow.com/how_5573574_fit-shoes-toddler.html

5. Cum sa alegi haine pentru copilul mic, link:
https://health.howstuffworks.com/how-to-choose-clothes-for-a-child3.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: