Igiena masculină

©

Autor:

Igiena masculină

Îmbunătățirea igienei personale a fost o realizare importantă în domeniul sănătății publice. (1) Igiena este definită ca acele activități prin care indivizii mențin sau promovează o stare bună de sănătate prin realizarea igienei persoanale și a îngrijirii mediului înconjurător. (2)

O igienă personală corectă ajută la protejarea oamenilor împotriva multor amenințări la adresa sănătății lor fizice, sociale și emoționale. (3) În plus, pentru cei care acordă atenție igienei lor, riscul de izolare socială este mai mic. Studiile arată că igiena precară este adesea cauza sau rezultatul unei serii de tulburări psihologice.

Când vine vorba de sănătatea bărbaților, igiena personală pare să fie partea ușoară a ecuației. Cu toate acestea, bărbații tind să fie reținuți la anumite idei precum îndepărtarea părului de pe corp pentru a evita mirosurile neplăcute.

În prezent, aspectul fizic este foarte important și de multe ori poate face diferența dintre reușită și eșec. Fie că este vorba despre un interviu pentru un loc de muncă sau despre o întâlnire cu o persoană pe care vrei sa o cucerești, trebuie să arăți intotdeauna impecabil.

Cu toate acestea, se pare că cele mai bune schimbări în igiena personală vin odată cu mici schimbări.

Redu mirosul neplăcut al picioarelor

Exfoliază-ți picioarele în fiecare zi, apoi asigură-te că le-ai uscat complet imediat ce ai ieșit din duș. De asemenea, înainte de a-ți pune șosetele în picioare, aplică antiperspirant pentru a evita mirosurile neplăcute.

Poți preveni oxidarea aparatului de ras

Procesul de oxidare poate deteriora lamele de ras, dar uleiul mineral va opri procesul pentru a le putea folosi mai mult timp. Dupa ras, înmoaie aparatul de ras timp de câteva minute într-un recipient care să conțină ulei mineral, apoi folosește alcoolul pentru a curăța lamele.

Împrospătează-te fără a face duș

Dacă nu ai timp pentru un duș complet, poți pleca de acasă și totuși să te simți de parcă tocmai ai făcut unul. Adăugă 4 linguri de bicarbonat de sodiu într-o chiuvetă plină cu apă, apoi folosește un burete pentru a aplica compoziția pe piele.

Acordă atenție părului de pe corp

Atunci când apar primele semne de chelie, poți observa că, în schimb, părul din nas, urechi și de pe spate crește și devine mai rezistent. Pentru un aspect îngrijit, poți tăia, tunde, pensa sau epila părul nedorit.

Nu neglija axilele

Părul de la subraț atrage bacteriile, făcând mirosul corpului mai intens. În timpul verii ai grijă să-ți îngrijești părul de la subraț pentru un evita mirosurile neplăcute.

Firele de păr de sub piele

Dacă ai tendința să ai o pilozitate crescută, înainte de bărbierit, aplică o cremă de bărbierit sau ulei pre-bărbierit care are uleiuri esențiale, antioxidanți și vitamine. Utilizează o perie de bărbierit pentru o spumă mai bogată și o piele mai moale. Folosește întotdeauna o lamă de ras ascuțită și ai grijă să te bărbierești în direcția în care crește părul. Finisează prin aplicarea unui hidratant blând.

Păstrează prospețimea axilelor

Folosește o dischetă de bumbac înmuiată în ulei de arbore de ceai sau de alune pentru a menținea pielea subrațului uscată, proaspătă și fără bacterii. Alternativ, oțetul, alcoolul denaturat sau peroxidul de hidrogen vor ucide bacteriile care produc mirosuri.

Îndepărtează părul de pe corp după sau în timpul dușului

Apa fierbinte și aburul vor deschide porii și vor reduce durerea care poate fi cauzată de bărbierit.
Schimbă aparatul de ras des, deoarece dacă nu folosești o lamă de ras ascuțită, ai putea avea pete roșii pe față și pe gât, deci asigură-te că o schimbi regulat.

Bărbieritul te poate întineri cu cinci ani

Părul de pe față tinde să dea un aspect îmbătrânit. Scurtează-ți barba dacă este prea lungă sau prea voluminoasă pentru un aspect mai tânăr sau poți alege să renunți definitiv la barbă.

Poartă haine care își lasă pielea să respire

Fibrele sintetice precum nailonul și spandexul nu permit pielii să respire, făcându-te mai predispus la mirosul corporal. Alege un material natural cum ar fi bumbacul, pentru a-i oferi pielii mai mult confort. În plus, asigură-te că hainele sunt destul de largi, deoarece cele strâmte vor da un aspect inestetic, lăsând la vedere petele de sudoare. (4)

Având în vedere toate cele menționate mai sus, trebuie să reții faptul că nu poți să urmezi orice sfat de igienă orbește. Corpul fiecărei persoane este diferit. Unii dintre noi transpiră mai mult, unii dintre noi au pielea sensibilă sau o pilozitate crescută a corpului sau a axilelor. Din cauza acestor lucruri, trebuie să ajustezi unele dintre sfaturi pentru a se potrivi cu modul în care funcționează corpul tău.


Data actualizare: 24-09-2018 | creare: 24-09-2018 | Vizite: 1855
Bibliografie
1. Personal health Bringing good hygiene home. Url: https://www.ajicjournal.org/article/S0196-6553(08)00741-4/fulltext
2. Importance of personal hygiene techniques in public health. Url: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22189659/
3. The influence of social-cognitive factors on personal hygiene practices to protect against influenzas: using modelling to compare avian A/H5N1 and 2009 pandemic A/H1N1 influenzas in Hong Kong.. Url: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20949342/
4. 11 Little Hygiene Rules All Men Should Live By. Url: https://www.rd.com/health/beauty/male-grooming/
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum