HoloLens revoluționează studiul medicinei cu ajutorul hologramelor
Proiectul Microsoft HoloLens este unul ambițios care a stârnit foarte mult interes în ultima vreme datorită ideeii vizionării și interacționării cu holograme 3D aduse la viață în fața ochilor. Aplicațiile de jocuri și divertisment sunt în top, dar implicațiile pentru realitatea augmentată în domeniul educației și științei sunt, fără îndoială, masive.
Microsoft a făcut echipă cu Universitatea Case Western din Statele Unite pentru a ne demonstra cum ar arăta o oră de anatomie umană.
Anatomia umană a fost predată prin reprezentări bidimensionale ale părților corpului de secole și chiar dacă în ultimul timp au fost introduse software-uri cu diferite tipuri de modele anatomice pseudo-3D pe ecrane 2D, nici una dintre acestea nu poate rivaliza cu hologramele interactive pe care HoloLens este capabil să le proiecteze (pentru ochii privitorului, cel puțin).
„Cu HoloLens puteți vedea mușchii din partea de sus a scheletului, toți în același timp. Aveți posibilitatea să îi vizualizați sau să îi îndepărtați pentru a înțelege exact cum sunt poziționați. ” spune Mark Griswold din departamentul de radiologie al universității.
Hologramele vor permite studenților la medicină să învețe de asemenea pe oameni vii. Organele corpului pot fi vizualizate și se poate interacționa cu ele izolat de alte părți ale corpului, ajutând studenții să învețe cum arată și cum funcționează. Și mai important, în cazul în care ceva nu merge bine într-o simulare medicală, nimeni nu va fi rănit.
HoloLens nu are aplicabilitate doar pentru știință, antropologia și istoria artei ar putea beneficia de asemenea de lecțiile bazate pe HoloLens, precum orice curs universitar care oferă concepte vizuale.
Sursa: Science Alert
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni