ROmedic Cabinete medicale Iasi Cabinete Psihiatrie Psihiatrie Iasi

Dizenteria

Dizenteria

Vă recomandăm să fiți atenți la condițiile de igienă în care sunt ținute alimentele, deoarece nerespectarea lor poate duce la contaminarea cu diverse bacterii precum cele care cauzează #dizenteria.

 

Afecțiunea reprezintă o #infecție intestinală, care se manifestă prin diaree și crampe abdominale, fiind de două feluri, în funcție de ce este cauzată. Dacă este cauzată de o bacterie numită shigella atunci vorbim de dizenterie bacilară, iar dacă e cauzată de un parazit unicelular, atunci dizenteria este amibiană.

 

Simptomele se manifestă după 1-2 zile de la infectare și pot persista până la 7 zile, astfel dacă aveți dureri ușoare de stomac, diaree și în cazuri severe prezentați febră, vărsături și greață, vă așteptăm la #clinica noastră pentru a fi consultat de medicul specialist în boli infecto-contagioase. Pentru diagnostic de obicei se va analiza un eșantion de materie fecală, iar în anumite cazuri, pentru confirmarea diagnosticului, specialiștii echipei #HermaMedCenter pot recomanda și efectuarea unor #analize de sânge.

 

Deși dizenteria poate dispărea de la sine după câteva zile, recomandăm efectuarea unui consult de specialitate pentru a preveni viitoare complicații, precum abcesul ficatului, datorat răspândirii la nivelul ficatului al bacteriei.

 

Pentru a preveni infecția cu bacteriile care cauzează dizenteria, vă recomandăm să vă spalați pe mâini în mod regulat pe parcursul zilei, să nu folosiți prosopul la comun și să spălați diverse alimente înainte de a le mânca sau găti.

 
Programare