Ghid de simptome ale formelor mai ușoare de COVID-19

Ghid de simptome ale formelor mai ușoare de COVID-19

©

Autor:

Ghid de simptome ale formelor mai ușoare de COVID-19

Un raport publicat de cercetătorii de la Harvard Medical School oferă un ghid pentru personalul medical pentru a distinge între pacienÈ›ii care au COVID-19 È™i persoanele cu alte infecÈ›ii È™i cu simptome asemănătoare. (1)
Chiar È™i atunci când există teste, având în vedere riscul pentru rezultate fals-pozitive înÈ›elegerea evoluÈ›iei noului coronavirus este esenÈ›ială pentru a distinge simptomele noii infecÈ›ii de alte boli. (2)

Pentru acest raport oamenii de È™tiință au colectat datele a peste 1.000 de pacienÈ›i care au mers la o clinică din Boston cu simptome respiratorii. Potrivit raportului COVID-19 se prezintă prin simptome asemănătoare unei infecÈ›ii virale: febră incipientă, tuse, oboseală sau în cazuri rare probleme gastrointestinale. Dificultățile respiratorii devin mai pronunÈ›ate la câteva zile de la primele simptome È™i pot fi însoÈ›ite de o reducere a nivelul oxigenului din sânge. Aceste lucruri erau deja cunoscute, iar noua echipă de experÈ›i a mai descoperit că:

  • Febra nu reprezintă un factor cheie - dacă apare se manifestă doar printr-o creÈ™tere redusă a temperaturii corporale
  • InfecÈ›ia se poate manifesta, la început, prin tuse fără febră, dureri în gât, diaree, dureri de cap È™i dureri musculare, oboseală È™i dureri de spate
  • Uneori poate dispărea simÈ›ul mirosului, în special în primele zile ale bolii
  • Dificultățile respiratorii fac diferenÈ›a dintre cazurile moderate È™i cele grave È™i pot apărea la 3-4 zile de la primele simptome
  • Un număr redus de pacienÈ›i poate să nu aibă simptomele tipice ci doar unele specifice unui nivel redus al oxigenului din sânge: ameÈ›eală È™i cădere
  • Persoanele cu simptome specifice infecÈ›iilor virale (dar fără a fi infectate cu noul coronavirus) pot deveni anxioase, fapt care poate induce unele probleme respiratorii


În timpul examinării fizice folosirea unui pulsometru poate ajuta la deosebirea între noul coronavirus È™i alte afecÈ›iuni care afectează nivelul oxigenului din sânge È™i ritmul inimii.

De asemenea, mai multe tipuri de pneumonie, un nume general atribuit infecÈ›iilor de plămâni, pot avea simptome similare COVID-19. În general, infecÈ›ia cu noul coronavirus imită simptomele unei afecÈ›iuni cunoscute sub numele de pneumonie pneumocistică, o boală care afectează alveolele, niÈ™te saci mici de aer care căptuÈ™esc plămânii. În ambele cazuri pacienÈ›ii au o reduce a nivelul oxigenului din sânge È™i dificultăți respiratorii. Însă în cazul pneumoniei pneumocistice problemele respiratorii evoluează, în cele mai multe cazuri, de-a lungul mai multor săptămâni È™i nu în câteva zile de la infecÈ›ie cum este cazul noului coronavirus.

Chiar È™i atunci când vine vorba de gripă apar câteva diferenÈ›e. Persoanele cu un caz tipic de gripă au rareori dificultăți respiratorii. Atunci când apare acest lucru, respiraÈ›ia este afectată moderat È™i nu apar alte complicaÈ›ii. Dacă în cazul gripei problemele respiratorii debutează rapid, la 2-3 zile de la infecÈ›ie pentru pacienÈ›ii infectaÈ›i cu noul coronavirus aceste probleme apar la 6-7 zile de la infecÈ›ie.

sursa: ScieceDaily


Data actualizare: 18-05-2020 | creare: 18-05-2020 | Vizite: 1253
Bibliografie
1. Outpatient COVID-19 clues, https://www.sciencedaily.com/releases/2020/05/200506162219.htm
2. The Early Natural History of SARS-CoV-2 Infection: Clinical Observations From an Urban, Ambulatory COVID-19 Clinic, https://www.mayoclinicproceedings.org/article/S0025-6196(20)30379-7/pdf
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Posibilă răspândire la nivel global a infecÈ›iei cu noul Coronavirus
  • Noi cercetări estimează evoluÈ›ia epidemiei cu coronavirus
  • Numărul de persoane infectate cu coronavirus în China creÈ™te uluitor după modificarea metodei de numărare
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum