Ora de Vis - program audio - 13 sesiuni de hipnoterapie .
ROmedic Cabinete medicale Constanta Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Constanta

Cele 4 niveluri de activitate ale minții

Cele 4 niveluri de activitate ale minții
Autor: Bruce Goldberg

Primul nivel sau stadiu se numește beta.

Este nivelul stării de conștiență. Mintea functionează pe acest nivel aproximativ șaisprezece ore in fiecare zi. Principalul scop al acestui nivel este reglarea diferitelor funcții ale corpului care controleaza viața, ca bătăile inimii, respirația, funcționarea rinichilor, digestia etc. Circa șaptezeci și cinci de procente ale nivelului beta, sau ale minții noastre conștiente, sunt folosite pentru monitorizarea acestor funcții vitale ale corpului. Raman astfel numai douăzeci și cinci de procente ale minții conștiente pentru a se ocupa de ceea ce reprezintă gândirea conștientă.

       

Nivelul al doilea este numit alfa.

Nivelul alfa corespunde minții subconștiente și este cel cu care avem de-a face în hipnoză. Acest nivel este caracterizat de o eficiență a concentrării de la nouăzeci și cinci până la sută la sută, mult superioară eficienței de douăzeci și cinci la sută a nivelului conștient sau beta. Exemple de activități pe nivelul alfa sunt hipnoza, meditația, biofeedback-ul, visarea cu ochii deschiși, toropeala dinaintea somnului și momentele de la trezirea din somn. Hipnoza este o stare naturală a minții. Nu este somn. Sunteți pe deplin conștient atunci cand sunteți hipnotizat.

      

Urmatorul nivel al activității mentale se numește teta.

Această parte a minții inconștiente funcționează în timpul somnului ușor. Termenul conștient inseamna treazș inconștient semnifică starea opusă, lipsită de conștiență.

      

Ultimul nivel este numit delta. Acesta corespunde somnului profund. La acest nivel, mintea inconștientă obține cantitatea cea mai mare de odihnă. Sugestiile nu sunt auzite la acest nivel. Nivelul acesta durează aproximativ între treizeci și patruzeci de minute în fiecare noapte.

         

Când ne trezim dimineața, ieșim din starea naturală de hipnoză (alfa), trecând la starea de deplină conștiență (beta). Cand adormim noaptea, trecem din starea beta (deplină conștiență) in alfa (hipnoză naturală), apoi in teta (somn ușor) si delta (somn profund), din nou in teta (somn ușor) și alfa, iar ciclul se repetă.

 

 

(Vindecarea spirituală, Bruce Goldberg, 2007, pg. 17-18)

 
Programare