“Descopera cea mai potrivita transa pentru atingerea obiectivelor tale!”
https://www.terapie-in-hipnoza.ro/magazin-online
I.Hipno-psihoterapie - de scurta durata (5 - 12 sedinte) centrata pe obiectiv (stare de bine, eliberare de stres, echilibru emotional, invatarea autohipnozei, eliberare de dependente sau ticuri, diminuarea simptomelor psihosomatice, etc) si pe viitor (nu pe trecut). Abordare psihoterapeutica eclectica, cu utilizarea tehnicilor provenind din terapia cognitiv comportamentala, terapia familiei, terapia centrata pe obiective si solutii, programare neurolingvistica, etc. Regresia hipnotica pentru aflarea cauzei profunde (inconstiente) a problemei, si vindecarea traumelor emotionale, a ranilor sufletesti se face in transa a sasea, cand ati invatat deja autohipnoza si aveti un control bun asupra starii de transa hipnotica. Toate celelalte transe hipnotice au ca obiectiv starea de liniste sufleteasca si pace a mintii, clarificarea obiectivelor de viata, activarea resurselor psihice (emotionale si mentale), eliminarea simptomelor si a obstacolelor in atingerea scopurilor.
II. Antrenament autogen SCHULTZ, cea mai importanta si cea mai eficienta tehnica de relaxare din lume, cel mai bun instrument de lupta contra stresului, conceputa si fundamentata stiintific de psihiatrul neamt I .H. Schultz.
III. Meditatii ghidate (imagerie dirijata)- aproape orice scenariu psihoterapeutic (din primele 5 sesiuni din ciclul I-pentru incepatori) poate sa fie trait si la nivel de meditatie. In acest caz nu se mai face inductia transei hipnotice si se experimenteaza un singur scenariu (scurt) intr-o sedinta. Sedinta dureaza 50 min.
IV. Dezvoltare personala prin tehnici de relaxare si imagerie dirijata. Invatarea tehnicilor pentru eliberare de stres, stare de bine, evolutie sprituala, astfel incat sa le puteti practica oricand doriti sa aveti o stare de spirit buna si sa comunicati mai bine cu propriul subconstient pentru a va optimiza viata pe toate planurile.
Puteti opta pentru:
Hipno-psihoterapie, in cazul unui disconfort mai intens, simptome, obiceiuri nocive, etc. Sedintele pot fi de 50 minute, sau sesiuni de 100 min/2 sedinte, 75 min./sedinte
Dezvoltare personala prin tehnici de relaxare cu imagerie dirijata + antrenament autogen Schultz/psihoterapie sugestiva. Sedinte de: 50 minute.
Daca alegeti dezvoltarea personala prin tehnici de relaxare si imagerie dirijata, la inceput se poate face o testare psihologica pentru evidentierea unor aspecte ale personalitatii dumneavoastre.
V.Evaluare psihologica; se poate face si ca scop in sine, fara continuarea cu sedinte de hipnopsihoterapie. In acest caz, ea contine doua sedinte, o sedinta in care se face testarea psihologica pentru evidentierea anumitor aspecte ale personalitatii dv.; in a doua sedinta se comunica rezultatul examinarii psihologice.
Confidentialitatea demersului psihologic este total asigurata, conform legii nr. 213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, înființarea, organizarea și funcționarea Colegiului Psihologilor din România, Codului deontologic al profesiei de psiholog cu drept de liberă practică și a reglementărilor aferente stabilite de Colegiul Psihologilor din România.
Cabinetul este situat in CONSTANTA.
Servicii:
1.Psih. Victor Adrian Gavrilov
Hipno-psihoterapie: 250 ron/75 min. + inregistrari audio (R + T)
2.Psih. Nicoleta Boghianu
Programele complexe de training autogen („Psihoterapie sugestiva – versiunea 2021”) si de hipno-psihoterapie („Ora de vis”) au fost inregistrate audio si sedintele lor pot fi achizitionate separat de aici. Din acest motiv puteti sa lucrati in cabinet cu programe mai simple („Fara stres”, „AT Schultz-v.1999”, „Flash”, „Un pas inainte” ) iar, intre sedinte, sa lucrati cu aceste inregistrari audio astfel incat sa repetati si/sau sa completati ceea ce faceti in cabinet.
Sedinte individuale
- "Fara stres" - 150 lei/50 minute.
- "Un pas inainte" - 200 lei/50 minute.
- "Flash" - 250 lei/50 minute.
- "Ora de vis" - 300 lei/50 minute.
Hipnoterapie de grup (online): 100 lei / 50 minute.
Programe audio - terapie self-help (terapie auto-administrata).
Abonamente - programe audio de hipnoterapie pentru eliberare de stres si de emotii negative".
Mai multe informatii gasiti aici:
Pasii de lucru
- Discutii.
- Pregatire - 1.
- Pregatire - 2.
- Pregatirea minimala: P1 + P2 – inregistrari audio.
- Sesiunile de terapie – in modalitatea aleasa de dvs.:
Inaintea sesiunilor de terapie se fac doua sesiuni de pregatire:
- https://www.terapie-in-hipnoza.ro/produs/sesiuni-pregatire (psih. Nicoleta Boghianu)
Calendar programari:
- https://www.terapie-in-hipnoza.ro/vreau-sa-ma-programez (psih. Nicoleta Boghianu
- https://www.hipnoza-clinica-ericksoniana.ro/product/vreau-sa-ma-programez-pentru-terapie/ (psih. Victor Adrian Gavrilov)
Acesta este un cabinet de hipno-psihoterapie.
https://www.psihoterapie.ro/psihoterapia/hipno-psihoterapia/
In hipno-psihoterapie, terapia are loc in transa hipnotica (relaxare profunda).
Catharsisul (descarcarea emotionala), restructurarea cognitiva,etc., au loc in transa hipnotica.
Discutiile preliminare transei hipnotice dureaza 10 - 15 minute (maxim) si au rolul de a pregati transa principala.
Programul de hipno-psihoterapie este adaptat maximal fiecarui caz in parte.
Trasa hipnotica are un rol esential in trairea experientei terapeutice.
Scopul principal al hipnozei nu este relaxarea ci absorbtia intr-o realitate imaginata, focalizarea atentiei pe realitatile interioare.
Experienta traita este cu atat mai intensa si mai complexa cu cat transa este mai profunda.
Mai multe informatii le gasiti pe site- urile noastre.
Nicoleta Boghianu:
https://terapie-in-hipnoza.ro/
https://www.terapie-in-hipnoza.ro/magazin-online
Victor Adrian Gavrilov:
https://hipnoza-clinica-ericksoniana.ro/
Se invata practicarea independenta a tehnicilor, ca instrument de eliminare a efectelor negative ale stresului, de echilibrare personala, de optimizare si dezvoltare a persoanei.
Nu este suficient sa avem un instrument foarte bun, daca nu il folosim e … ca si cum l-am pune intr-un depozit si am uita de el! Este foarte important lucrul cu tehnicile, intre sedintele de terapie, pentru a le invata (fixare, consolidare, trairea tehnicii din plin) si a le practica apoi ori de cate ori aveti nevoie. De asemenea, puteti repeta, pe parcursul terapiei de baza (10 sedinte + AT Schultz), orice sedinta, de cate ori doriti.
Terapiile scurte sunt active, este important sa lucrati, sa faceti si dv. ceva intre sedinte, pentru a fixa si stabiliza efectele si pentru a continua sa va eliberati de stres. Prin practica, tehnicile devin deprinderi, ajungand sa faca parte din structura dv. de personalitate si, astfel, se desfasoara de la sine, fara efort (ca mersul pe bicicleta) oricand este necesar.
Nu este suficient sa dorim din tot sufletul ceva ….si sa ni-l imaginam in detalii…
Este necesar sa actionam … sa facem ceva.
Pasi pe drumul spre atingerea obiectivelor.
Numarul sedintelor, pentru cei care vor sa faca doar ciclul I, poate varia intre 5 - 12 sedinte. La acestea se adauga, intre transa 5 si 6, Antrenamentul autogen Schultz (este o oportunitate).Nu i-am dat un numar pentru ca este terapie in sine, unii vin si fac doar antrenament autogen (cate sedinte doresc). Recomandam efectuarea ciclului I, complet (toate sedintele: 2 sedinte pregatire + 11 transe hipnotice) pentru a consolida efectele si pentru a avea rezultate optime.
Efectele terapei depind foarte mult de:
- problema : disconfort fizic si/sau emotional/mental (emotii si/sau senzatii negative produse de stres, ganduri intruzive, ruminatii, atacuri de panica, fobii, tristete, dependente, obiceiuri nedorite, etc.),
- obiectiv (psihoterapie, invatarea autohipnozei sau a unor tehnici de relaxare, comunicarea cu mintea subconstienta, eliminarea unei dependente/obicei nedorit, regresie sau progresie temporala, clarificarea unor obiective de viata, imbunatatirea unor capacitati psihice: memorie, atentie, capacitate de invatare, vointa, cresterea increderii in sine, imbunatatirea imaginii de sine, redarea sperantei-incredere in eficienta proprie, cresterea puterii personale, recuperarea liberului arbitru si a puterii de decizie, etc.)
- potentialul cu care vine clientul in terapie (motivatie, experienta, abilitatatea de a trai o transa hipnotica, perseverenta, capacitate de concentrare si refocalizare a atentiei, capacitate de invatare, curiozitate, flexibilitate, inteligenta, intuitie).
- istoria personala a clientului si de structura lui de personalitate.
Reactia la tehnicile hipno-psihoterapeutice este in functie de potentialul clientului, conteaza mult istoria personala, structura de personalitate (prezenta trasaturilor de personaltate accentuate sau a tulburarilor psihice mai mult sau mai putin patologice.
In cadrul cabinetului personal (privat), nu lucram cu persoane care se incadreaza la “Contraindicatii” deoarece schimbarile sunt minime (sau chiar lipsesc) si necesita un numar foarte mare de repetari ale sedintelor, si lucru individual cu tehnicile sau/si videoclipurile. De asemenea schimbarile pozitive, oricat de mici si oricat de greu obtinute, pot sa dispara foarte repede, uneori aproape instantaneu, cu sau fara prezenta unui factor perturbator. In aceste cazuri este mai indicat tratamentul medicamentos stabilit de medic (psihiatru),desigur.
Psihoterapia ericksoniana este o psihoterapie de scurta durata (12 - 24 sedinte). Cu o sedinta pe saptamana poate dura 3 - 6 luni.
In hipnoza ericksoniana, numarul sedintelor poate fi mai mic (in functie de potentialul, problema, obiectivul, istoria personala a clientului, trasaturile lui de personalitate : normale, accentuate, mai mult sau mai putin patologice). In plus, orice sedinta poate fi repetata de cate ori doriti. Pana cand? Pana cand obtineti efectul dorit, continuand sa lucrati apoi singuri cu tehnicile invatate (autohipnoza), oricand doriti sa va simtiti bine.
Numarul sesiunilor poate fi redus la 12 (2 sesiuni de pregatire + 10 sesiuni de hipnoterapie). La acestea se adauga o sesiune Antrenamentul autogen Schultz.
Lucrandu-se intensiv (sedinte + lucrul individual cu tehnicile sau /si cu videoclipurile, intre sedinte + sedintele repetate, la cerere, in cadrul cabinetului), durata hipnoterapiei poate fi mai scurta (aprox. 3 luni).
Orice psihoterapie efectuata in transa are efecte mult mai puternice. Astfel numarul sedintelor si durata psihoterapiei se scurteaza foarte mult. In plus, invatati sa faceti autohipnoza si puteti continua sa lucrati singuri pentru a continua schimbarile pozitive aparute si pentru a le stabiliza.
Desigur, cei care doresc, pot sa faca terapia completa (24 sesiuni).
Important este sa initiem schimbarea (clientul sa faca primul pas spre obiectiv), intrucat toti clientii invata sa faca foarte bine autohipnoza si pot continua sa lucreze singuri, daca doresc asta. Sau nu. Unii pot sa aleaga sa nu faca nimic.
Libertatea de a alege vine cu responsabilitatea: suportam consecintele actiunilor sau inactiunilor noastre.
Desigur, transele facute la cabinet sunt mult mai complexe, mai interesante si mai profunde.
Fiecare transa are o structura a ei (alte scenarii psihoterapeutice), nimic nu se repeta si informatiille care vin din subconstient sunt mult mai interesante, utile, eficiente.
Sedintele sunt complexe si, dupa transa a 3-a, structura sedintelor devine foarte, foarte complexa. Invatati foarte multe tehnici pe care le puteti practica si singuri, ori de cate ori doriti sa va eliberati de stres si sa va simtiti bine.
Terapia are urmatoarea structura:
Ciclul I al hipnopsihoterapiei -13 sesiuni:
- 2 sesiuni de pregatire;
- 10 sesiuni de hipnoterapie;
-o sesiune antrenamentul autogen Schultz.(intre transa 5 si transa 6).
Ciclul II - pentru dezvoltare si optimizare personala -13 sesiuni:
- 2 sesiuni de baza;
-11 sesiuni de terapie, complexe, grupate in 3 module principale:
”Iubire” (4 sesiuni);
”Bani” (3 sesiuni),
”Sanatate" (4 sesiuni),
Exista si 4 module optionale:
"Durere",
"Echilibrare energetica",
"Iertare",
"Evolutie spirituala".
Terapia cu care lucram noi are 100 de sedinte de 45 de minute.Toate aceste sedinte au fost inregistrate, cu ani in urma. Dintre acestea, cateva sedinte au fost facute videoclip-uri de psih.Adrian Victor Gavrilov si pe unele le-am postat pe you tube. Aceste videoclip-uri nu sunt sedintele din cabinet.Sedintele sunt mult mai complexe. Doar in 3 videoclip-uri exista cateva scenarii (scurte) pe care le folosim si in cabinet. Nu le-am inlocuit pentru ca sunt foarte bune.
Schimbari importante este posibil sa apara si dupa cateva sesiuni de terapie. Unii clienti se simt mai bine si dupa relaxarile din prima sedinta pregatire.
In cazul in care cineva doreste sa repete o sedinta, fie pentru ca s-a simtit deosebit de bine sau pentru ca vrea informatii in plus de la propriul lui subconstient, o poate repeta de cate ori doreste.
Apoi se revine la programul psihoterapeutic de baza.
Repetitiile au rol de intarire si stabilizare a efectelor.
De aceea este atat de important sa repetati, intre sedinte, tehnicile invatate sau/si sa lucrati cu videoclipurile postate de noi pe you tube.
Altfel, efectele terapiei se diminueaza, pe parcursul unei saptamani, si pot sa dispara dupa o pauza mai mare de o saptamana... si atunci pot sa reapara simptomele. Conteza foarte mult si schimbarile pe care persoana le face in viata ei ; daca nu schimba nimic, inseamna ca face aceleasi lucruri pe care le facea si inainte. Si obtine un disconfort din ce in ce mai mare. Disconfortul este un semnal dat persoanei, de subconstientul ei, ca trebuie sa schimbe ceva. Obtine altceva doar daca face altceva...
Indiferent de varianta aleasa, se ajunge, in final, la acelasi rezultat : stare de bine, liniste, calm, energie, clarificarea obiectivelor de viata, eliminarea efectelor nocive ale stresului, eliberarea de dependente, recuperarea puterii personale, regasirea de sine, atingerea obiectivului stabilit de clientul insusi, la inceputul terapiei. Numarul de sedinte, pentru rezolvarea problemei, este diferit, insa va puteti opri, desigur, oricand doriti. "Trebuie" si "este obligatoriu" nu exista in terapia liberului arbitru, hipnopsihoterapia ericksoniana.
Daca tipul de terapie ales este mai simplu, mai scurt ca durata si cu o frecventa a sedintelor mai mica (o sedinta la 1-3 saptamani), probabil vor fi necesare mai multe sedinte.
Insa, de multe ori, oamenii se simt surprinzator de bine, chiar si dupa prima sedinta.
Urmeaza fixarea si stabilizarea efectelor (a starii pozitive de spirit ) si invatarea tehnicilor pentru a le practica autonom.
Repetitia prin autohipnoza va ajuta sa fixati si sa stabilizati efectele pozitive ale terapiei, astfel incat sa continuati sa va eliberati de stresul cotidian inerent si sa mentineti efectele pozitive.
Uneori, intre sedinte, de obicei la inceput (pana in sesiunea nr. 7), este posibil sa apara unele disconforturi fizice sau/si emotionale.
Este posibil ca anumite simptome sa se amplifice pentru a se descarca (criza "de vindecare” sau "de reglementare") Cum se spune: “daca vrei sa bei altceva, goleste mai intai paharul.”
Dupa aceasta descarcare, urmeaza o mare usurare si efectele pozitive ale terapiei se amplifica.
Este foarte importanta aceasta “spargere a buboiului", curatarea lui, pentru a incepe cu adevarat vindecarea.
Dar nu toti oamenii au astfel de probleme emotionale.
In acest caz, mersul terapiei este lin, placut, interesant, foarte energizant.
CONCLUZII
“Cui are….i se va da ” si mai mult!
De regula, cei care vin la hipnoterapie, au abilitati dezvoltate de a trai transa hipnotica. Aceste abilitati se pot dezvolta si mai mult.
De foarte multe ori, ei intra in transa profunda chiar din prima sedinta.
Indicatori de transa: reactii ideosenzoriale, distorsiunea timpului, amnezie posthipnotica.
“Cui n-are … ”
In cazul (extrem de rar) in care clientul nu ar reactiona, in timpul exercitiilor de imaginatie :
- nu se poate concentra asupra cuvintelor,
- nu se poate relaxa deloc,
- nu-si poate imagina nimic,
- nu se poate transpune in situatie in niciun fel,
- nu simte nicio senzatie in corpul lui...
Inseamna ca aceasta terapie, in hipnoza, nu este potrivita pentru el - in acel moment.
Poate sa mearga la consiliere psihologica sau la orice tip de psihoterapie care nu implica transa hipnotica … ci se desfasoara, predominant, in stare de veghe si prin dialog.
Sau are nevoie de un tratament medicamentos, prescris, desigur, de un medic, neuropsihiatru, de cele mai multe ori.
Totusi nu a pierdut chiar totul.
A pierdut doar oportunitatea de a beneficia de acest minunat instrument: transa hipnotica si de acest tip, foarte puternic si rapid, de terapie: in hipnoza!
O astfel de persoana poate sa beneficieze, daca are o minima deschidere la experienta, de efectele pozitive ale exercitiilor de relaxare cu imagerie dirijata din cadrul sedintelor de pregatire, exercitii pe care poate sa le repete singur pana cand obtine efecte.
Starea de relaxare este insotita intotdeauna de o stare de bine… liniste … calm … energie … placere … confort .
Relaxarea se poate aprofunda prin invatare, prin exersare, de aceea mai exista o optiune, pentru cei carora le este dificil sa se relaxeze sau vizualizeaza mai putin decat si-ar dori :
ANTRENAMENTUL AUTOGEN, tehnica de relaxare conceputa de psihiatrul german I.H.SCHULTZ.
Cu ajutorul acestei tehnici, pot invata sa se relaxeze din ce in ce mai mult cu fiecare sedinta, pana cand vor ajunge la o relaxare suficient de profunda incat sa poata continua cu sedinte de hipnoterapie, de orice tip doresc:
- tehnici de relaxare cu imagerie dirijata;
- hipnoterapie ericksoniana;
- hipnoza clinica, clasica si moderna (hipno-psihoterapie);
Pot, de asemenea, sa ramana la antrenamentul autogen, pentru ca efectele lui sunt foarte puternice, este extrem de echilibrant (fizic, emotional, mental) si pot sa lucreze cu el, ei insisi, invatand tehnica, foarte usor, pentru ca, in aceasta tehnica, se porneste de la senzatii (greutate, caldura) pe care orice om le simte, in mod natural, atunci cand este profund relaxat.
Accentul se pune pe senzatii, nu li se solicita in mod deosebit imaginatia.
Roberta Temes- "Hipnoza"
“Meditatia ne ajuta sa ne trezim din aceasta somnolenta caracterizata de automatisme si inconstienta,
fapt care ne permite sa ne traim viata avand acces la toate posibilitatile noastre,
constiente si inconstiente.”
"Transa este calea de acces la resursele inconstiente."
prof.univ.dr.Ion Dafinoiu
“Hipnoza acceseaza resursele din inconstientul nostru.”
prof.univ.dr.Irina Holdevici
“Asezati-va intr-o pozitie confortabila… Inchideti ochii si ascultati doar la vocea mea… veti auzi vocea mea suprapusa peste un fond muzical… veti auzi vocea mea foarte clar… tot timpul… si fara efort… iar fondul muzical… il veti auzi… atat cat va ajuta… si cat va face placere… Respirati lent… rar… si calm… Nu va fortati la nimic… Relaxare inseamna lasare… Totul decurge de la sine… Si va invit acum sa va imaginati…”
https://terapie-in-hipnoza.ro/microprograme
Ultimele recomandări de la pacienți:
Părerea generală: Foarte mulțumit
Terapia prin hipnoza pe care am urmat-o cu d-na Boghianu a fost solutia salvatoare in momentul cel mai greu din viata mea .Am inceput terapia cu dumneaei si cu fiecare sedinta imi regaseam usor locul pe orbita.A fost un “restart” pentru mine acea terapie.Nu voi putea uita niciodata,ultima sedinta,care a fost stabilita,cred,la un alt nivel,mult mai inalt si mi-a confirmat faptul ca Universul lucreaza prin oameni. De atunci viata mea este cu totul alta,cu mult diferita fata de ce era. Recomand cu incredere terapia prin hipnoza ori de cate ori simtiti ca nu puteti gasi raspuns la ceea ce va framanta,asfel veti gasi soltutia lucrand cu subconstientul prin intermediul hipnozei…esential pentru a gasi echilibrul si calea,dupa parerea mea. Ii multumesc d-nei Boghianu,un profesionist adevarat ,care se face “vinovata” pentru faptul ca am renascut si vad esentialul din viata.
Sunteți sau ați fost pacientul nostru și considerați că serviciile noastre merită recomandate?
Atunci oferiți-ne o recomandare!