Zona zoster

13-09-2021
Ivena
Nu este medic/terapeut
Ivena
Buna ziua, in urma cu șase ani am fost diagnosticata cu zona zoster pe os, mai exact la clavicula stânga.Am făcut un RMN și in urma acestuia mi sa pus acest diagnostic de un medic internist.Am urmat tratamentul și am scăpat de dureri.Acum problema este că, in urma cu o luna am la încheietura aceleiași mâini niste dureri groaznice.Am luat aciclovir și a la nerv dar fara nici un efect. Întrebarea este, poate sa reapară ? Și ce as putea lua, ?.Mulțumesc.
3 comentarii
0
14-09-2021, ora 10:36
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Imi pare rau sa va contrazic, dar zona zoster NU se localizeaza pe os, ci pe traiectele unor nervi.
Nu va sfatuiesc sa luati medicamente anti-virale fara recomandarea expressa si punctuala a unui infectionist. Veti avea grave consecinte.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
0
14-09-2021, ora 11:09
Ivena
Nu este medic/terapeut
Ivena
Mulțumesc frumos, dar nu știu cărui medic să mă adresez, infecționist, ortoped pt că durerea mai cedează la antinflamatoare dar revine cum trece efectul
0
14-09-2021, ora 15:11
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Zona zoster apare pe piele sub forma unor ulceratii f f dureroase, la nivelul unor zone, intercostale, faciale, cap si altele, aceasta nu prea se trateaza, inca nu s-au gasit tratamente pt vindecare, eu am avut acum 40 de ani ( zona zoster oftalmica, a fost groaznic ) de atunci, permanent se manifesta la shimbarile meteorologice, prin mincarimi si dureri, de regula aceasta presemnalizeaza alte afectiumi mult mai grave, din cauza scaderii imunitatii organismului. Probabil dvs aveti probleme reumatice, mergrti la medicul de familie si reumatolog.
Deci nu apare pe oase asa cum spune domnul doctor si nu trebue RMN pt asta ca e vizibil pe piele.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un episod de zona zoster este asociat cu un risc cu aproximativ 20% mai mare de declin cognitiv
  •