vreau sa raman insarcinata si am un copil care-l alaptez
Buna ziua!
Am 37 de ani, un copil de 2 ani si 5 luni, care inca il alaptez si incerc sa raman insarcinata. Ciclul are o intarziere de o saptamana, am facut testul de sarcina si este negativ. Am avut o scurgere rosiatica- maronie, care se vedea foarte putin si dureri premergatoare ciclului menstrual. Credeti ca este o sarcina sau doar o intarziere a ciclului? Ce sfat imi dati? Va multumesc anticipat!
Am 37 de ani, un copil de 2 ani si 5 luni, care inca il alaptez si incerc sa raman insarcinata. Ciclul are o intarziere de o saptamana, am facut testul de sarcina si este negativ. Am avut o scurgere rosiatica- maronie, care se vedea foarte putin si dureri premergatoare ciclului menstrual. Credeti ca este o sarcina sau doar o intarziere a ciclului? Ce sfat imi dati? Va multumesc anticipat!
8 comentarii
A alapta nu este un lucru rau, ci dimpotriva. Face bine si copilului si mie(ex: riscul de a face cancer la san este mai scazut). Copilul mananca diversificat de la 6 luni, iar acum mananca orice.
Ca orice lucru facut prea mult timp si alaptatul atat de lung NU este bun pentru copil.
Nici prea multa gradinita, scoala, mancare nu sunt bune. Dupa ce au iesit dintii bine, copilul trebuie intarcat.
Laptele de mama este influentat negativ de hormonii sexuali (cara apar la sex sau excitatie) ca si de la orice enervare si suparare. Copilul primeste automat prin lapte acesti stimuli, stimuli care nu ar trebui sa-i primeasca -de aceea mamele care alapteaza trebuie sa fie si abstinente sexual; in plus devine un copil prea "mamos" de la un alaptat atat de indelungat. Cine suge biberon la 4 ani ?.
Nici prea multa gradinita, scoala, mancare nu sunt bune. Dupa ce au iesit dintii bine, copilul trebuie intarcat.
Laptele de mama este influentat negativ de hormonii sexuali (cara apar la sex sau excitatie) ca si de la orice enervare si suparare. Copilul primeste automat prin lapte acesti stimuli, stimuli care nu ar trebui sa-i primeasca -de aceea mamele care alapteaza trebuie sa fie si abstinente sexual; in plus devine un copil prea "mamos" de la un alaptat atat de indelungat. Cine suge biberon la 4 ani ?.
Multumesc pentru raspuns; nu stiam ca poate influenta si negativ alaptatul prelungit. Crezi ca ar fi un motiv de a nu ramane insarcinata?
Depinde, daca v-a revenit ciclul, atunci sunt sanse sa aveti si ovulatie si sa puteti ramane insarcinata. Sunt multe care au putut ramane. Iar cu alaptatul... e ciudat ce sa va zic... am auzit de cazuri duse chiar la extrem, copii alaptati pana la 5 ani, evident nu traia copilul doar din alaptat, dar primea ceva in plus din beneficiile aduse de laptele de mama... si acel copil nu a racit niciodata in toata acea perioada. Evident este o extrema... dar din alaptat sunt numai beneficii dupa parerea mea...
Multumesc frumos pentru raspunsul dumneavoastra!
Dar credeti ca in acest moment este vorba de o sarcina? (ciclul menstrual mi-a revenit dupa 4 luni de la nastere). Am facut testul de sarcina si a iesit negativ si totusi am o intarziere de 8 zile.
Dar credeti ca in acest moment este vorba de o sarcina? (ciclul menstrual mi-a revenit dupa 4 luni de la nastere). Am facut testul de sarcina si a iesit negativ si totusi am o intarziere de 8 zile.
Buna ziua,
Incercati sa repetati testul de sarcina. Se poate sa fie vorba si despre o dereglare hormonala.
Legat de alaptare, sper sa nu va simtiti atacata de toti, este foarte important sa aveti in vedere si dezvoltarea psihologica a copilului. Dependenta de mama (alaptarea) dusa prea mult timp va tinde sa creeze spre exemplu in copil nesiguranta si teama in a cunoaste mediul inconjurator (desigur ca sunt si multe altele). Nu stiu daca sunt prezente si la cpilul dvs, dar este important sa aveti in vedere, pe langa aspectele medicale, si aspectele psihologice.
Incercati sa repetati testul de sarcina. Se poate sa fie vorba si despre o dereglare hormonala.
Legat de alaptare, sper sa nu va simtiti atacata de toti, este foarte important sa aveti in vedere si dezvoltarea psihologica a copilului. Dependenta de mama (alaptarea) dusa prea mult timp va tinde sa creeze spre exemplu in copil nesiguranta si teama in a cunoaste mediul inconjurator (desigur ca sunt si multe altele). Nu stiu daca sunt prezente si la cpilul dvs, dar este important sa aveti in vedere, pe langa aspectele medicale, si aspectele psihologice.
Alaptatul prelungit nu dauneaza !!! Este alegerea mamei daca alapteaza dupa 2 ani. Copilul nu va deveni mamos si alintat, este pur si simplu o prejudecata. Si da, sunt mult copii care beau din biberon si la 3 si la 4, 5, 6 ani !
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2pot alapta in continuare daca am ramas insarcinata din nou?
- 3Spermicidele si sarcina
- 2cadere par & alaptarea
- 2hepatita C si sarcina
- 5HTA in sarcina
- 10dureri de oase in timpul alaptatului
- 18Prolactina mica in perioada alaptarii
- 19Pot avea un copil daca am o afectiune psihica?
- 0sarcina, candidoza vaginala
- 5hipertensiune in sarcina
- 1scleroza multipla si sarcina
- 6sarcina ecograf 14 saptamani
- 10Uter mic
- 22As dori o intrerupere de sarcina, dar sunt in strainatate
- 0alergii sezoniere in sarcina
- 6Sarcina sau raceala?
- 2Antibiotice in primele saptamani de sarcina
- 0Gravida in saptamana 19 si am rujeola
- 2Omega 3 si alaptarea
- 3alaptare cu greu
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Deficitul de prolactină (hipoprolactinemia)
- Diabetul gestational
- Avortul spontan
- Sarcina extrauterina - ectopica
- Icterele si sarcina
- Mastita
- Hipertensiunea indusa de sarcina - Preeclampsia si eclampsia
- Herpesul gestational (pemfigoidul)
- Hemoragia(metroragia) in sarcina
- Insomnia la gravide
- Alimentatia nou-nascutului
- Laptele matern versus formule de lapte
- Dieta in sarcina