Vitaminele din Complexul B ajuta la depresie/anxietate?
Ma gandeam sa iau asa ceva fiindca am vazut ca sunt recomandate in depresie si anxietate, cel putin la Stress Management B Complex de la Calivita scrie printre afectiuni si depresie, anxietate si chiar schizofrenie.
Plus ca in timp ce eram internat in spital cu TOC agravat mi s-a facut injectie cu vitamine B
De ce?
Intrebarea mea este vitaminele din Complexul B ajuta catusi de putin in anxietate/depresie?Am auzit ca ajuta si la neurotransmitatori insa nu stiu sigur.Va intreb pe voi.
Plus ca in timp ce eram internat in spital cu TOC agravat mi s-a facut injectie cu vitamine B
De ce?
Intrebarea mea este vitaminele din Complexul B ajuta catusi de putin in anxietate/depresie?Am auzit ca ajuta si la neurotransmitatori insa nu stiu sigur.Va intreb pe voi.
4 comentarii
Nu orice complex de B-uri ajuta, depinde de concentratie, de B-uri, pe langa asta ajuta mult si omega 3.
Bună dimineața!
Vitaminele B1, B6, B12 au printre alte indicații și afecțiuni ale sistemului nervos. Ajută oricui, nu numai să ai anumite afecțiuni. Dar nu le lua oricum, ci consultă-te cu medicul pentru doze, durată.
B12 are un rol decisiv în buna functionare a sistemului nervos pentru că ajută la formarea tecii de mielina ce înveleste fibrele nervoase, esențiale pentru transmiterea de impulsuri nervoase în tot corpul. B6 are de asemenea printre alte indicații și afectiuni ale sistemului nervos central, iar B1, este supranumită “vitamina bunei dispozitii” sau “vitamina performantei intelectuale”, și este indispensabilă sănătății fizice si psihice, avand efecte benefice asupra sistemului nervos, dar si la nivelul mușchilor si chiar al inimii.
Vitaminele B1, B6, B12 au printre alte indicații și afecțiuni ale sistemului nervos. Ajută oricui, nu numai să ai anumite afecțiuni. Dar nu le lua oricum, ci consultă-te cu medicul pentru doze, durată.
B12 are un rol decisiv în buna functionare a sistemului nervos pentru că ajută la formarea tecii de mielina ce înveleste fibrele nervoase, esențiale pentru transmiterea de impulsuri nervoase în tot corpul. B6 are de asemenea printre alte indicații și afectiuni ale sistemului nervos central, iar B1, este supranumită “vitamina bunei dispozitii” sau “vitamina performantei intelectuale”, și este indispensabilă sănătății fizice si psihice, avand efecte benefice asupra sistemului nervos, dar si la nivelul mușchilor si chiar al inimii.
Pe de alta parte complexul de vitamine B are efect stimulant asupra organismului uman (ca de altfel mai toate vitaminele), ceea ce nu stiu cat este de util unei persoane cu anxietate...
Mai sigur decat un supliment este sa oferim o mana de ajutor prin alimentatie corpului obosit de stari nervoase. In felul acesta scadem si riscul de supradozare a vitaminelor B. Desi observi ca nu sunt nutritionist de specialitate, aceste informatii pot fi gasite usor de catre oricine in reviste de specialitate. Adaugarea unor alimente precum semintele de canepa si susan, alaturi de file din pesti grasi (hering, somon) si mancaruri ce contin ficatul animalelor sunt un bun mod de a atinge acest obiectiv si iti vor conferi si mai multa energie prin faptul ca iti imbogatesti aportul de proteine si Omega 3, ceea ce la randul va contribui la stabilizarea emotiilor si nivelului de energie.
Asta in termeni de vitamine/ nutritie. Evident, tulburarile psihologice, inclusiv cele de anxietate nu se rezolva pe cale nutritionala ci psihologica, chiar daca ne vom usura recuperarea tinand cont si de aceste aspecte.
Sper ca ti-am fost de ajutor! Mult succes si sanatate!
Asta in termeni de vitamine/ nutritie. Evident, tulburarile psihologice, inclusiv cele de anxietate nu se rezolva pe cale nutritionala ci psihologica, chiar daca ne vom usura recuperarea tinand cont si de aceste aspecte.
Sper ca ti-am fost de ajutor! Mult succes si sanatate!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Complex de vitamine B.Pot lua?
- 2Vitaminele B si in general vitaminele ingrasa?
- 1BIOTINA
- 1Vitaminele b complex +magneziu
- 1Cât durează o cura de magneziu+ b complex?Și cat ajuta?
- 6B-eurile injectabile sunt bune pt schizofrenie? Ingrasa?
Mai multe informații despre: vitaminele B
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: